perjantai 24. elokuuta 2012

Kengille koti, osa 2

Vähän aikaa sitten haikailin jonkinlaisen kenkiensäilytysjärjestelmän perään. Hakusessa oli kuitenkin tarkan markan naisen ratkaisu: en ole varma, kuinka kauan enää asumme tässä asunnossa, joten mittojen mukaan teettämiset sekä muut kalliimman hintaluokan ratkaisut olivat tällä kertaa ehdottomassa pannassa. Suuntasimme siis budjettishoppaajan mekkaan, Ikeaan. Katselin erilaisia kirjahyllyratkaisuja, mutta mikään niistä ei oikein vaikuttanut sopivalta: tahdoin saada esille ainakin muutaman kymmenen paria kenkiä, ja kriteerinä oli yksi pari/lokero. Kaikissa kirjahyllyissä lokerot olivat tähän tarkoitukseen liian leveitä.

Tie vei siis kohti vanhoja kunnon Lack-hyllyjä. Ensin sain ihan poskettoman idean siitä, miten pieniä Lack-hyllyköitä voisi mustan ja valkoisen värisenä ripotella epäsymmetrisesti koko seinän täyteen - jokaiseen yksi kenkäpari. Riku järjen miehenä kuitenkin torppasi idean heti alkuunsa sanoen, ettei tou-del-la-kaan ala poraamaan viittä-kuuttakymmentä reikää seinään ja kiinnittämään toivomaani 25-30 hyllyä. Ehkä hyvä niin. Löysin nimittäin korkeita Lack-seinähyllyjä, joihin en aiemmin ollut kiinnittänyt huomiota! Siitä sainkin idean: jollei pinoaisikaan kenkälaatikoita hyllykön päälle, vaan hyllyköiden väliin? Voi kyllä! Kenkälaatikkokasan päälle vielä muutama yksittäinen pikku-Lack, ja kaupat tuli. Jahkasin pitkään, ottaisinko kaikki osat mustana vai valkoisena, mutta loppujen lopuksi olin ahne ja päädyin ottamaan molemmat! Meillä kun makuuhuone on muutenkin aika lailla musta-valkoinen: sänky esimerkiksi on musta, ja yöpöytinä toimivat valkoiset Kartellin kaksikerroksiset Componibilit. Tällainen siitä nyt sitten tuli:


Esillä siis on nyt vielä osa lähinnä korkeakorkoisista kesäkengistä, jotka pääsevät laatikoihinsa luultavasti piakkoin, kunhan joskus suostun uskomaan, että on syksy. Kun kenkiä ei ole esillä tuon enempää, esilläolevia on myös suhteellisen helppo vaihdella vuodenajan mukaan. Bonuksena sain vihdoin siivottua laukkukaappini tässä samassa innostuksen puuskassa: kaikki "ylimääräiset" laukut ovat tällä hetkellä tuossa laatikkokasan alimmaisena näkyvässä boksissa, eikä "laukkukaappiin" jäänyt enää kuin muutama kymmenen erilaista nyssäkkää, joita tulee käytettyä useammin edes joskus. Siivosin siis tapani mukaan vaille käyttöä jääneet tavarat pois-silmistä-pois-mielestä, mutten raaskinut niistä siltikään luopua. Hmph. Muutaman lempparilaukun asetin näkyville kenkäsäilytyssysteemiin, mistä ne on helppo napata käyttöön tarpeen mukaan (joo - niiden pitäisi olla suojapusseissaan, mut kun... Oon vaan laiska).Laukkukaappia siivotessani sain raivattua myös kätevästi tilaa: sinne muuttivat asumaan syys- ja talvikengät. Kuvassa näkyvissä laatikkovirityksissä odottelevat tällä hetkellä loput kesäkorkkarit kukin omassa boksissaan. Lisäksi eteisessä vallitsee vielä selvittämätön ballerina/tennari/muiden matalien kenkien kaaos, johon en ole keksinyt yhtikäs minkäänlaista ratkaisua tähän päivään mennessä. Inspiraatiota eteisen järjestämiseen odotellessa siis! Ai niin - kustannuksiinsa nähden olen tähän ratkaisuun aivan erinomaisen tyytyväinen: hela hoito maksoi suunnilleen sata euroa. Huomattavasti mukavamman näköinenhän tämä olisi ollut ilman tuota laatikkopinoa, mutta meillä ei yksinkertaisesti ole missään muualla tilaa kenkälaatikoille, jollei niitä olkkarin nurkkaan mieli kasata, joten tällä mennään!

PS. Huomasin juuri, että pari postausta sitten esittelemäni neulepaita ei villasisältönsä vuoksi tule käyttöön - voisin laittaa sen siis eteenpäin edullisesti, jos joku voi tarjota sille kodin :) Tsekkaa siis loppukaneetti tästä postauksesta!

2 kommenttia :

 1. Ai niin mitkä säilytyspussit? Laukuille? Koskaan nähnytkään :D Säilytän siis mäkin väärin laukkuni, ne kaksi jotka omistan jatkuvassa käytössä olevan lisäksi xD Oi voi..
  Mut toi kenkäsäilytysratkasu on mahtava, kelpais mullekin! (ja noiden kenkien kera tietenkin :P )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu - kyllähän noiden mukana usein tulee sellainen pussukka, missä niitä pitäisi säilytellä.. Itse en vaan halua niitä näkyville, joten ahkerimmassa käytössä olevat laukut ovat näkyvillä ilman pussejaan :)

   Mäkin oon erittäin tyytyväinen tähän - se edellinen ratkaisu oli kammottava, ja tää oli edullinen ja suhteellisen siistin näköinen ratkaisu :)

   Poista