lauantai 4. elokuuta 2012

Mökillä viimeinkin

Alkuviikoksi pakkasimme auton täyteen tavaraa ja lähdimme mökille! Mökkeilykohteemme (käytännössä siis mun vanhempieni mökki) sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä, joten sinne tulee lähdettyä häpeällisen harvoin. Mä en myöskään ole varsinaisesti mikään mökki-ihminen, joten kerran-pari kesässä kyllä riittää mulle aivan mainiosti, Riku voisi taas käydä mökillä useamminkin.

Tontilla on kolme rakennusta; ylimpänä itse "päätalo", ja rannassa pienempi vierasmökki sekä saunamökki terasseineen. Kun vanhempani tekivät kaupat, tontilla oli vain vierasmökki sekä saunarakennus (joka on tosin jo purettu). Suurin talo on itseasiassa mun isäni isän omin käsin 1900-luvun alussa rakentama hirsitalo, joka alun perin sijaitsi Mikkelissä. Se joutui kuitenkin purku-uhan alle, ja vanhempani siirrättivät hirret mökkitontillemme ja rakensivat talon uudelleen saareen! Mökkimme sijaitsee siis saaressa, joten matka venerannasta taitetaan kesäisin veneellä ja talvisin moottorikelkalla.

Lyhyen venematkan päässä sijaitsevat Astuvansalmen kalliomaalaukset, joita täytyy nyt ainakin kerran kesässä käydä ihmettelemässä. Maalaukset kuuluvat Suomen ja myös Pohjois-Euroopan suurimpiin löydettyihin kalliomaalauksiin. Myös Leevi pääsi mukaan veneretkelle - pelastusliivit päällä luonnollisesti.

"Astuvansalmen kalliomaalaukset ovat Etelä-Savossa Yöveden rannalla Ristiinan kunnassa sijaitsevaesihistoriallinen kalliomaalauskokonaisuus. Maalaukset kuuluvat Suomen ja Fennoskandian suurimpiin.
Astuvansalmen kalliomaalaukset olivat joidenkin paikkakuntalaisten tiedossa jo ennen niiden ”löytämistä”. Laajempaa tunnettavuutta maalaukset saivat arkeologi Pekka Sarvaksen havaittua ne veneretkellään Astuvansalmen pohjoisrannan pystysuorassa kalliossa kesällä 1968.
Maalaukset ovat Pohjois-Euroopan suurimpia: kallioihin on maalattu 65 kuvaa, eikä Suomessa ole löydetty monta kalliomaalausta, jossa olisi yli 15 kuva" -Wikipedia
Täytyi myös käydä juomassa yhdet lähistöllä sijaitsevan vierasvenesataman terassilla!
Vielä jotain random-mökkiotoksia loppuun:


Taulussa mun isi nuorena purjehduskilpailuissa. En kyllä muista, mikä noista veneistä on oikea.Nyt onkin käsillä kesäloman viimeinen viikonloppu, minkä ajattelimme viettää ihan kaupungissa. Lomaan mahtui kyllä yhtä sun toista - kohokohtana tietysti häät!

2 kommenttia :

  1. Jeejee, ihanaa, kun laitoit uuden blogin pystyyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti - kiva, kun ryhdyt seuraamaan :)

      Poista