torstai 23. elokuuta 2012

Poimintoja Taiteiden yöhön

Tänäänhän Helsingissä järjestetään Taiteiden yö, joka tarjoaa ohjelmaa laidasta laitaan. Itse tykkäsin enemmän siitä, että tapahtuma oli ennen järjestetty perjantai-iltana; arki-iltana kun ei jaksa ainakaan kovin myöhään pyöriä missään. Toki perjantai ajankohtana oli siinä mielessä järjestäjille ehkä haastavampi, kun noin viikonlopun alkuun sijoitettu tapahtuma saattoi monilla lipsahtaa taiteiden sijaan päihteiden yöksi. Katselin tuossa illan tarjontaa, ja tein muutamia poimintoja jutuista, joita voisi mennä katsomaan:

Runeberginkadun ja Salomonkadun liikenneympyrä
"CROSS ANGEL is a theatrical performance including four actors in angel costumes. As guardian angels they will guide people over the street. Everyone gets a guardian stamp when they have reached the opposite of the street."

Kultasepänliike R. Nieminen, Korkeavuorenkatu 8
"Tutustu jalokivikorujen suunnitteluprosessiin. Tilaisuudessa on mahdollisuus keskustella kultasepän kanssa korujen suunnittelusta ja valmistuksesta. Alan opiskelijat Niko Tuunanen ja Niko Vakkuri esittelevät suunnitelmiaan ja töitään."
Artekin myymälä, Eteläesplanadi 18
"Artek avaa do you read me?! -satelliittimyymälän syksyksi Esplanadin myymäläänsä. Berliiniläinen kulttikirjakauppa rantautuu Helsinkiin ja tarjoaa harvinaisia julkaisuja ja lukuhetkiä taiteen, kulttuurin, muodin, muotoilun ja arkkitehtuurin saralta. Klo 19 paneelikeskustelu ”Reading makes sense”. Lukutilassa järjestetään myös kirjaesittelyitä ja luentoja sekä julkaistaan ”kirjalistoja”.
Diana-puisto, Erottajankatu 7
"Vanhaan kävelymeditaatioperinteeseen perustuvassa tapahtumassa kävellään hiljaisuudessa hitaasti 15 minuutin ajan. Voit osallistua kävelyyn ja kokea hitauden hurman – 0,09 km/h – ja samalla ottaa kantaa hitaamman ja hiljaisemman elämän puolesta."
Eiran puisto
"Kännikapinan järjestämän tapahtuman jukeboksina toimii kaksi ammattilaulajaa ja ammattikitaristi. Taiteiden yön viettäjät voivat tuoda rakkaansa jukeboksille ja valita soittolistasta sopivan kappaleen. Jukeboksissa on myös kappaleita sinkuille sekä niille, jotka haluavat osoittaa kappaleen ystävälleen."

Amos Andersonin taidemuseo, Yrjönkatu 27
"Taiteiden yönä vapaa pääsy Boutique-näyttelyyn klo 18-22.
Boutique muuntaa valkoisen galleriatilan kokonaistaideteokseksi. Kuvataidetta ja muotisuunnittelua sekä tanssia ja musiikkia yhteen tuova näyttely muistuttaa nimensä mukaisesti muotitaloa. Museon salit muuttuvat shop-in-shopeja sisältäväksi tilaksi, joihin taiteilijat sijoittavat yhteistyössä valmistamansa teokset."

Erottaja, Svenska Teaternin edusta
"Innovatiivista pakkausmuotoilua kestävän kehityksen periaatteella sekä myynnissä maukasta ja terveellistä ruokaa kaupunkiviljelyä ja lähiruokaa kunnioittaen. Illan aikana toteutetaan työpajakokonaisuuksia, joiden kesto on 15–30 minuuttia. 12–20 hengen työpajoissa käsitellään ruokien koostumusta ja niiden mahdollisuuksia erilaisin havaintoesityksin.
Snack & Pack -hanke tuo syksyn 2012 aikana Koepala-katukeittiön osaksi Helsingissä, Vantaalla ja Lahdessa järjestettäviä tapahtumia ja on myös osana World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmistoa. Koepala-katukeittiö toteutetaan ensimmäisen kerran Taiteiden yönä 23.8.2012. Muotoilija Janne Asikaisen luotsaamassa hankkeessa kolme huipputason keittiömestaria sekä ryhmä muotoilijoita ja elintarvikealan asiantuntijoita toteuttavat yhdessä katukeittiökokonaisuuden, joka pohtii suomalaista katuruokakulttuuria ja katuruokailun kehittämistä osana kaupunkitapahtumia kokeellisuuden, kokemuksellisuuden ja käyttömukavuuden näkökulmista."

Théhuone, Eerikinkatu 10
"Teemestari Markku Peltola valmistaa perinteistä japanilaista seremoniateetä matchaa. Maisteltavina ovat myös oolong-teet."

Ovatko muut menossa Taiteiden yöhön? Mikä kiinnostaa eniten?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti