tiistai 28. elokuuta 2012

The Cambridge Satchel Company

Sain veljeltäni jokin aika sitten lahjaksi violetin The Cambridge Satchel Companyn laukun. Se onkin veikeän värinsä lisäksi osoittautunut varsin käytännölliseksi: tavaraa laukkuun mahtuu pienehköstä koosta huolimatta varsin runsaasti! Laukku on myös jämäkkää materiaalia, joten se pysyy nätisti muodossaan. Perinteikkään ulkomuotonsa ansiosta laukku myös sopii monenlaiseen menoon. Voin siis suositella lämpimästi, jos joku on kivaa syyslaukkua vailla!

 Kuva täältä

Kuva täältä

Jokainen vasta nelisen vuotta sitten perustetun Cambridge Satchel Companyn valmistama laukku tehdään käsityönä tilauksesta. Tuotantoa ei myöskään olla viety halpamaihin, vaan laukut valmistetaan Britanniassa. Myös yrityksen tarina sinällään on kiinnostava: Julie Deane perusti yrityksen 600 punnan alkupääomalla kattaakseen lapsiensa koulumaksut. Toinen hänen lapsistaan oli nimittäin joutunut vaihtamaan koulua kiusaamisen vuoksi, ja yksityiskoulut Briteissä eivät ole mitenkään edullisimmasta päästä. Ideana oli valmistaa laadukas, kestävä koululaukku twistillä. Neljässä vuodessa muutaman sadan punnan bisnes on muuttunut miljoonien puntien arvoiseksi – ei paha suoritus!

Kuva täältä

 Suomessa näitä myy My o My Helsingissä, mutta toki myös merkin omasta verkkokaupasta tilaaminen on mahdollista, jolloin satcheliinsa voi tilata myös kustomoituna. Lisäksi esimerkiksi Asosilla on myynnissä osa CSC:n malleista. Mikä parasta – nämä eivät edes ole nahkalaukuiksi kovinkaan kalliita: esimerkiksi nettikaupassa hinnat pyörivät sadan punnan molemmin puolin.

Itse olen erityisen ihastunut neonväreissä hehkuvaan Fluoro-kokoelmaan – näistä erityisesti vihreä tai oranssi voisivat päätyä toivelistalle.


Kuva täältä

... ja tämän viimeisen kuvan jälkeen myös pinkki, vaikka kyseistä väriä tapaan muutoin vältellä!

2 kommenttia :

  1. Ihailin joskus samaisia laukkuja jostain nettikaupasta Jenkeistä. En kuitenkaan silloin uskaltautunut tilaamaan. Kesällä neon värit ovat kyllä ihan suosikkeja, ja jos joskus baariin jaksaa lähteä niin sinne myös :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neonvärit kyllä piristävät kivasti tylsääkin asua - ei ehkä joka päivä kuitenkaan :) Tosin niitä on lähiaikoina niin paljon hypetetty, etten tiedä, kuinka kauan innostus tulee kestämään..

      Poista