keskiviikko 29. elokuuta 2012

Unelma uudesta kodista

Nyt, kun hääprojekti on saatettu onnellisesti päätökseen saakka, kalenterissa olisi tilaa muunlaisille proggiksille! Mielen pohjilla onkin lähiaikoina kytenyt yhä kasvavassa määrin visio uudesta kodista. Tällä hetkellä asumme vuokralla Helsingin keskustassa pienessä kolmiossa, ja asunnossa tuntuu välillä mättävän ihan kaikki. Eipä tämä vuokra-asuminen näillä nurkilla myös mitään nappikauppaa ole, joten senkin puolesta omalle asunnolle voisi olla tilausta - maksaahan siinä ainakin ajatuksen tasolla "vuokraa" itselleen eikä jollekulle muulle. Etu-Töölössä muutaman vuoden asuttuamme haluaisimme muuttaa takaisin Töölöön: Etu-Töölön tosin asuntotarjonta ei ihan kohtaa meidän arvioidun budjettimme kanssa, joten olenkin nyt siirtynyt katselemaan myös Taka-Töölön asuntoja. Tämän hetken "realistinen unelma-asunto" olisikin suurehko kaksio wanhassa talossa - mieluummin sellainen kuin pieni kolmio. Lisäksi unelma-asunnossa olisi...


valkea lautalattia ja suuret ikkunat


parveke, jolla istuskella pimenevinä syysiltoina


musta-valkoinen, selkeälinjainen keittiö


katto- ja seinäpalkit näkyvissä (joo joo, you wish tällä budjetilla)

Kaikki kuvat täältä

riittävästi huonekorkeutta, jotta eteiseen voisi ripustaa kristallikruunun

Ja lisäksi kymmeniä muita juttuja, kuten se, että peevelin putkiremontti oltaisiin tehty lähimenneisyydessä. Mieluiten ei ryhdyttäisi myöskään koko kortteeria remontteeraamaan: been there, done that, wish to do it never again. Toki jotain pienempää hienosäätöä, kuten maalausta, ovien vaihtoa ja niin eespäin voisi tehdä, mutta suurempaan remppaan ei varmastikaan riittäisi tällä hetkellä aika eikä kärsivällisyys. Saapa nähdä, mitä tästäkin tulee - tällä hetkellä emme varsinaisesti kuitenkaan etsi asuntoa, vaan katselemme ja odottelemme hiljalleen, jos sopiva sattuisi kohdalle. Ei sitä koskaan tiedä!

4 kommenttia :

 1. Meillä on tiedätkö ihan sama projekti käynnissä, nyt kun hääprojekti on ohi. Meillä kävi jo välittäjä viime viikolla, ensi viikolla asunto menee viimeistään myyntiin ja erittäin kovasti haluaisin jo löytää uuden kodin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vasta hiljalleen katsellaan ja kuulostellaan :) Tosin viikon sisällä on muutama näyttö potentiaalisista asunnoista. Sinänsä hyvä, kun myytiin oma pois jo ajat sitten ja asutaan vuokralla, ettei tästä ole mikään erityinen kiire pois :) Tsemppiä asunnonetsintään teillekin!

   Poista
 2. Me niin haaveillaan myös omasta asunnosta. Vuokrakämppään kun ei viitsi mitään remppojakaan tehdä. Inhoan nimittäin muovimattolattiaa. Mutta käydään nyt koulu loppuun ja mietitään sitä ostoa sit uudelleen :)

  Ihania nuo kuvat ja toivottavasti teillä tärppää oikeanlainen asunto kohtuullisella etsinnällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo - vuokralle asuminen oli kyllä melkein viiden vuoden omistusasumisen jälkeen aika järkytys :/ Kun mihinkään ei itse voi vaikuttaa, eikä mitään oikein kannata lähteä edes ostamaan, kun ei tiedä, sopivatko ne sitten seuraavaan omaan asuntoon. Blah.

   Muutama potentiaalinen asunto on kyllä löytynyt jo, muttei haluta kiirehtiä :)

   Poista