torstai 27. syyskuuta 2012

Arjen kauneutta?

Jokainen meistä elää enemmän tai vähemmän arkisten asioiden ympäröimänä. Suuren osan ainakin omasta kulutuksestani nielaisevat väistämättä kovinkin arkiset tuotteet, jotka useimmiten tekee mieli työntää kaapin perukoille - mahdollisimman kauas piiloon katseilta. Toki useimmat jokapäiväiset purkit, purnukat, tetrat sun muut on suunniteltu käytännöllisyyttä ja käytettävyyttä silmällä pitäen: harvalla kun on esimerkiksi niin suurta jääkaappia tai pitkää pinnaa, jotta kaapin sisälle saisi mahdutettua pakkausta jokaisessa mieleen tulevassa koossa ja muodossa. On myös selvää, että yrityksille erilaisten pakkausratkaisujen toteuttaminen ei ole pikkurahalla pelaamista: erilaisten prosessien, kaluston ja mind-setin muuttaminen vie tuhottomasti aikaa ja pääomaa. Tietysti myös lainsäädäntö aiheuttaa omat kommervenkkinsä etenkin elintarvikepakkauksiin.

Entä jos pakkaus kuitenkin olisi kaunis? Tai hauska, omaperäinen? Sellainen, jonka mielellään asettaisi näkyville vaikkapa keittiöön tai kylpyhuoneeseen?Hieman esteettisesti miellyttävämpi kuin perinteinen popparipussi?


Osta yhden sijasta kaksi, niin saat näkyville koko sanan - ovelaa!Kunpa pyykinpesuaine tulisikin näin selkeässä pakkauksessa, eikä aina sellaisessa sekametelisoppapaketissa, johon on läiskitty ympäriinsä vähän värejä ja ylisanoja summamutikassa.


Itse en ole take away-kahvin ystävä, mutta jos olisin, tällaista kuppia voisin myös uusiokäyttää!


 Kuvat mm. lovelypackage & packagingoftheworld

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti