tiistai 11. syyskuuta 2012

Ja niin saapui syys...

Itselläni ensimmäinen syksyn merkki on se, kun kaivan kaapista esiin kaikenkarvaiset untuva- ja lämpötossuni. Olen äärimmäinen vilukissa, joten jo näin syksyn ensimmäisinä päivinä olen virittänyt kylpyhuoneen lattialämmityksen päälle ja jalkaan etsiytyvät heti kotiin tullessa lämpötöppöset. Tänä vuonna taisin luopua niistä vasta toukokuussa, ja eilen korkkasin syksyn kotitossukauden! Ulkonäöltään kotitossukavalkadini herättää esimerkiksi meille kylään tulevissa ihmisissä usein hilpeyttä: epäuskoinen "mitä ihmettä sulla on jalassa?" on kuultu useampaan kertaan. Kotioloissa kuitenkin aina mukavuus ennen esteettisiä arvoja - kannan avaruusbuutsien näköisiä untuvatossujani sekä joulukuvioituja lämpösaapikkaitani rakkaudella jo näin syyskuussa! 

Noin yleisesti ottaen syksy ei kuitenkaan kuulu lempiaikaani vuodesta, joten joka vuosi syysmasista välttääkseni yritän tietoisesti miettiä kotitossujen lisäksi syitä, miksi syksy on kuitenkin ihan kiva, kuten 


... syksyllä työt maistuvat paremmin, kun ei ole jatkuvasti toinen jalka ovenraossa lähdössä nauttimaan kesäillasta

... ikkunaan ropiseva sade rauhoittaa ja auttaa nukahtamaan

... saa käyttää kumisaappaita, Emu-buutseja ja kääriä kaulan ympäri muhkean kaulaliinan


... kalenterit tyhjenevät kesän viikonloppuriennoista, ja on aikaa nähdä ystäviä ex tempore

... voi hyvällä omallatunnolla viettää sisätiloissa vaikka koko päivän

... voi ihailla märästä asfaltista heijastuvia kaupungin valoja


... saa katsoa Halloween-leffan sadatta kertaa tai heittäytyä pyhäinpäivän humuun, jos huvittaa

... voi lähteä viikonloppumatkalle, eikä kukaan jälkeenpäin kysy a) "miksi et ole yhtään ruskettunut?" tai b) "vietittekö paljon aikaa rannalla/uima-altaalla?"

Mikä teistä on parasta syksyssä?

PS. Tässä vielä nää meikäläisen kotitossut, jotka jalassa kirjoittelen tälläkin hetkellä tätä tekstiä peiton alle hautautuneena (muut kuvat weheartitista "autumn"-hakusanalla):


6 kommenttia :

 1. Aahahaa, aivan mahtavat kotitossut! Mä olen jotenkin kiero ihminen (tai sitten se johtuu siitä, että oon syntynyt syyskuussa), mutta mä kyllä tykkään syksystä :) Värikkäät lehdet, uskomattoman kirkas sininen taivas aurinkoisina päivinä, kesän jälkeen tasoittuva arkirytmi, kaatosateet, kauniit illat, se pienen pieni raikas kirpaisu aamulla...

  Oikeastaan taidan pitää vain syyskuusta, sillä siinä vaiheessa (yleensä viimeistään lokakuun loppu ja koko hemmetin marraskuu), kun ne värikkäät lehdet on myhvääntyneet mustaksi liejumössöksi, joka paikassa on vain mustaa ja kylmää ja märkää eikä eteensä nää omaa nenää pidemmälle, tämä tyttö voisi mennä nukkumaan ja herätä sitten joskus toukokuussa (mitä nyt hetkeksi jouluna ja silloin kun on aivan sairaan kauniin lumista ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä syyskuu on ehdottomasti kivoin :) Etenkin marraskuussa tuntuu usein, että pimeää ja märkää aikaa on jatkunut jo iäisyyden, eikä loppua näy! :P

   Poista
 2. Hihh! Määkin oon kaivanut jo syys- ja talviajan kotitossuni esille, niissä on kyllä niin parasta hihhuloida kotosalla! Mä oon aina tykänny syksyssä eniten siitä, kun saa kävellä KAHISEVISSA lehtikasoissa ulkona, mieluiten sellaisessa aurinkoisessa ja kirpakassa säässä. Se on jotenki niiiiin SYKSYÄ. :) Ja kynttilöitäkin saa alkaa taas käyttämään oikein "luvan kanssa", sekin on huippua syksyssä. Niin ja kotoilu ja teen juonti! Onhan siinä oikeastaan aika moniakin hyviä puolia, näin kun alkoi miettimään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoinen, mutta vähän kirpeä sää on kyllä ihan parasta (kunhan muistaa pukeutua lämpimästi) :)

   Poista
 3. Yks kiva juttu syksyssä on mun mielestä ehdottomasti syysmuoti ja sen monipuolisuus. Syyspukeutuminen on niin paljon monipuolisepaa kuin esim. kesäpukeutuminen! :) Ja talvea kohti homma vaikeutuu taas, varsinkin jos on tosi kylmä talvi. Joten nyt pitää nauttia kun vielä voi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Ja syksyllä kuitenkin lämpötila voi heitellä alkusyksyn paristakymmenestä asteesta pakkasen puolelle, niin pukeutumiseen saa vaihtelua joka päivä :)

   Poista