maanantai 17. syyskuuta 2012

Kolmen tylsän suora: Musta, valkoinen & harmaa

Asunnon muuttaminen jonkun muun asunnosta omaksi kodiksi ei koskaan ole helppoa. Vaikka asunto näyttäisi myyntiesitteessä kuinka valmiilta paketilta tahansa, kokemukseni perusteella ainakin joitain pieniä muutoksia siihen on tehtävä. Helpompi aloittaa suunnittelu myös ajoissa kuin asua jatkuvasti remontin keskellä: meidän tapauksessamme edelleenkin niin ajoissa, ettei asunnosta vielä ole tietoakaan! Tuntuu, ettei tekemämme aluerajauksen ja budjetin puitteissa ole juurikaan sopivia asuntoja myynnissä - kaikissa eteen tulleissa on tuntunut olevan jokin perustavanlaatuinen vika.

Välillä myös ihmetyttää, minkä sortin taikahatusta jotkut ovat pyyntihintansa vetäisseet? Samat asunnot pyörivät oikoteillä kuukausia ja taas kuukausia utopistisine neliöhintoineen, jotka eivät millään tapaa korreloi myytävän asunnon kunnon tai muiden speksien kanssa. Ja ei - tällä en tarkoita mitään Eiranrannan luksuslukaaleja tai vastarempattuja ullakkoja Etu-Töölössä, jotka pyörivät ihan omissa sfääreissään. Silti melko kökkökuntoisista asunnoista suht tyydyttävällä sijainnilla täällä keskustan nurkilla saatetaan naapurissa pyytää 450k, kun toinen naapuri myy lähes identtistä asuntoansa sataa donitsia edullisemmin. Ehkä niillä ihmisillä ei sitten ole mitään todellista tarvetta tai halua luopua kodistaan, vaan kokeilevat kepillä jäätä? Eihän se tietenkään ole tyhmä, joka pyytää, vaan... Tiedä häntä - välillä vaan ärrrrsyttää selailla samat lukaalit viikko viikon jälkeen läpi. Tunnustankin luovuttaneeni aika pitkälti myynti-ilmoitusten selailun Rikun harteille ja keskittyneeni itse siihen mukavampaan touhuun, eli haaveiluun. Onneksi molempien mieltymykset kohtaavat niin talon, asunnon kuin perusspeksienkin osalta, joten työnjaossa ei tällä erää ole valittamista!


Ja tässä projektissa riittää sitä, mistä haaveilla! Olemme nimittäin asuneet viimeiset vuodet vuokralla tehden tietoisen päätöksen, ettemme ala tätä asuntoa kummemmin sisustaa - sitä kun ei voi tietää, millaiset asiat ja esineet seuraavaan omaan kotiin sopivat, joten olisi typerää rahanhukkaa sisustella tätä asuntoa sen ihmeemmin. Olemmekin sopineet, että muuttaessamme voimmekin sitten panostaa uuden kodin kalusteisiin ja sisusteisiin vähän suuremmalla summalla, kun asian kanssa ollaan nyt viimeiset vuodet sniiduiltu. En malta odottaa!

Ihana valaistusratkaisu! Kaapistot ovat mun makuuni tässä kuitenkin hieman liian raskaan näköiset. 

Valkoista, harmaata ja ripaus mustaa - käy! Jokin tässä tosin tekee keittiöstä hieman turhan levottoman omaan makuuni. Mutta tuo elävän näköinen seinä on ihana sekä lautalattia on mun mielestäni kaikkein ihanin!

 Kulman pyöreä muoto on tosi makea! Mistäköhän tällaisia saa? Tässä myös vaalea ja tumma ovat omaan makuun lähes täydellisesti tasapainossa. Myös kaappien alareunaa korkeammalle vedetty "välitilan raja" pitää laittaa korvan taakse!

Tässä musttat kaapistot eivät kenties olisi liian raskaat, mutta tämänkokoisesta keittiöstä meillä ei ole varaa edes haaveilla. Tykkään kovasti jonkinlaisesta "baaripöytä"-ratkaisusta keittiössä: siinä on helppo syödä jotain pientä, eikä astioita tarvitse kantaa ruokapöytään saakka.

Kuten jo näistä keittiöistä huomaa, tykkäämme (onneksi molemmat) mustasta, harmaasta sekä valkoisesta. Onhan se usein vähän tylsä ja kliininen ratkaisu, mutta meistä kumpikin kyllästyy erilaisiin väreihin todella nopeasti. Värejä voi sitten käyttää sisusteissa, kuten tekstiileissä, kun siltä tuntuu. Mulla on itselläni paljon zenimpi olo, kun kotona ei ole "liikaa meneillään".

En vain voi lakata haaveilemasta näkyvissä olevista kattopalkeista - ullakkoasunto ei tällä hetkellä liene budjetin rajoissa, mutta ehkä sitten joskus? Tässä myös värimaailma ja valo on enemmän kuin kohdillaan, mutta esimerkiksi tuo taulu tuo itselleni jo "too much going on"-fiiliksen. 

Ihana eteinen! Ja jälleen kattokruunu.


Mun vanhemmillani on mökillä lähestulkoon alemmassa kuvassa oikealla näkyvän vaatekaapin kaksoissisar, tosin ruskean värisenä. Äitini on hankkinut sen joskus huutokaupasta, ja nyt aloin haaveilla sen sosialisoimisesta vaikka "ennakkoperintönä" ja maalaamisesta mustaksi...

Näissä makuuhuoneissa on jotain sellaista, mikä sopisi wanhan talon tunnelmaan. Vanhoissa ovissa on myös jotain, mikä vetoaa minuun - toivonkin, ettei tulevassa asunnossamme ovia olisi vaihdettu turhaan "nykyaikaisiin". Esimerkiksi nykyiseen asuntoomme muutama vuosi sitten asennetut uudet peiliovet herättävät minussa välittömän yökkäysrefleksin, ja ne kuuluvatkin yksityiskohtiin, joita eniten nykyisessä asunnossamme inhoan. Tällä hetkellä kun katselemme asuntoja pelkästään 1900-luvun alkupuoliskolla rakennetuista taloista.

Ihana seinä & lattia!


Kaikki kuvat Sköna Hem

Loppuun vielä muutamat kylpyhuoneet! Sielläkin olisi kiva saada toistumaan sama kolmen kombo. Tietysti kaikkien tilojen koko ja valoisuus rajaa sitä, miten paljon tummia sävyjä on mahdollista käyttää, mutta myös kokovalkoinen on aika lailla poissuljettu vaihtoehto: se on jo liian kliininen ja tylsä. Loppuviikosta olisi jälleen tarkoitus päästä muutamaan asuntoesittelyyn; saa nähdä, käveleekö tuleva koti niistä vastaan! Epäilen tosin vahvasti...

6 kommenttia :

 1. Ihania sisustushaaveita, näyttää tosi kivalta! Ihastuin etenkin tuohon makuuhuonekuvaan, jossa on tuommoinen "puu" ruukussa. Jotenkin ihana fiilis siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kuvassa tykkään hirmuisesti myös noista ovista, joista on tehty sermi :) Puukin on tosi kiva! Mulla nuo kasvit vaan tuppaavat heittämään veivinsä aika haipakkaan :D

   Poista
 2. Meiltä olisi tulossa joskus ensi vuonna myyntiin kaksio Taka-Töölöstä, mutta ehkä ette jaksa odottaa sinne asti ;) Vähän loftmainen, sillä koko asunto on putkilo... Eli joo, myös meillä asunnon osto (kolmio tai neljä huonetta + k) siintää jossain kaukaisuudessa edessä. Hinnat ovat vain aika utopistisia.

  Terkuin Belle & Sebastian, joka näköjään kirjautuikin nyt häämaailman ulkopuolisella nickillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy pitää mielessä, jos siihen mennessä ei olla vielä sopivaa löydetty ;)

   Poista
 3. Ihania haaveita, oih! Sitten kun mekin joskus hankitaan eka yhteinen oma asunto, niin sisutus noudattelee hyvin pitkälle tätä sunkin valitsemaan linjaa ;) I like!

  VastaaPoista