perjantai 28. syyskuuta 2012

Pöytävanhuksen uusi elämä

Vihdoin se on valmis - pöytärahjuksen uusi tuleminen nimittäin! Viikon verran tämän jumppaamiseen meni, mutta lopputulokseen olen näin kahden amatöörin ja mistään-mitään-tietämättömän kädenjälkenä erittäin tyytyväinen.

Lähtökohtahan oli seuraavanlainen:


Projekti alkoi hankkimalla lakan/maalinpoistoainetta, jolla pöytä käsiteltiin kauttaaltaan muutamaan kertaan. Tumma lakkaus oli sen verran tiukassa, että pinnan hiomiseen sai poistonkin jälkeen käyttää tunnin jos toisenkin! Pinnan hioimme mahdollisimman puhtaaksi - toki tummempia kohtia jäi vielä jäljelle, mutta tarkoituksena ei alun perinkään ollut saada lopputuloksesta puhtaan valkoista, vaan ajan jäljet saivat jäädä näkyviin. Hiomisen jälkeen pöytä lakattiin neljällä-viidellä kerroksella luonnonvalkoiseksi sävytettyä kalustelakkaa ja kannen lakkapinta vielä hiottiin kevyesti hienolla hiekkapaperilla.


Tällä hetkellä uusvanha pöytämme palvelee tarkoitustaan keittiössä - olohuoneeseen yhdistettyyn avokeittiöön kun ei sen suurempaa pöytäratkaisua edes kannata harkita. Jatkopalan avulla pöytä myös suureni, ja myös Alessin Blow up-kori pääsi esille - se kun oli hakenut paikkaansa jo jonkin aikaa. Tulevaisuudessa pöytä saattaa päästä esimerkiksi työhuoneen pöydäksi! Tästä kokemuksesta viisastuneina toista kertaa emme kuitenkaan lähde täysin käsivoimin hiomishommaan - sen verran turhauttavaa kyseinen puuha maalinpoistosta huolimatta oli - vaan pyydämme asianmukaiset välineet lainaksi sukulaisilta. Aika jännä kuitenkin nähdä omaa kädenjälkeä muodossa, jossa sitä ei ole tottunut näkemään!

6 kommenttia :

 1. Hieno lopputulos ja upea tuo kori!
  Itsehän olen kerran maalaillut huonekaluja, aloitin hiomaan, mutta kyllästytti nii, että viskasin paperit roskiin ja maalasin vaan suoraan. Vähän olen katunut, nimittäin jos jokin terävä sattuu osumaan kalusteisiin paljastuu sieltä isot läikäy vanhaa turkoosia sävyä :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Mäkin olisin varmaan ilman Rikua päätynyt samankaltaiseen lopputulokseen.. "Pari" kertaa paloi nimittäin pinna siinä hinkatessa :D Mut osallistuin kuitenkin ihan tekemiseenkin, enkä vaan toiminut työnjohtajana ;)

   Poista
 2. Oi hienosti hoidettu! Luulin jopa ensin, että siinä on pöytäliina päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) R osaa tämmöisiä hommia kyllä, mutta silti on pienoinen ihme, ettei mennyt reisille, kun olin itse myös tässä mukana sähläämässä aikas paljon ;)

   Poista
 3. Voi tämä pöytöprojekti on jäänyt minulta ihan täysin huomaamatta. Itse taistelin vastaavan kanssa valehtelematta vuosia :) Mutta se lopputulos tuntuu TODELLA kallisarvoiselta ,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tuo rotisko on ollut jo monta vuotta - nyt saatiin aikaiseksi tuo amatöörirestaurointioperaatio :DD

   Poista