lauantai 27. lokakuuta 2012

Kitchen & dining room plans

Meillähän ei ole tällä hetkellä käsissämme pohjapiirustuksen ja Oikotien myynti-ilmon kuvien lisäksi juurikaan muuta havaintomateriaalia tulevasta kodistamme, mutta se ei ole estänyt tekemästä julmetusti suunnitelmia! Suunnitelmien toteutus on kuitenkin rajoittunut lähinnä alakerran puolelle, jonka mittasuhteet on suhteellisen helppo hahmottaa niin valokuvien kuin muistikuvienkin perusteella. Ensi viikolla pääsemme onneksi mittailemaan myös yläkerran huoneita, joista kuvasaldo on tällä hetkellä aika lailla nollilla, ja muistikuvatkin molemmilla melko hatarat. Keskitytään jälleen siis alakerran asioihin - tällä kertaa keittiö/olohuone -komboon. Tuleva kotimme on rakennettu kuutisen vuotta sitten ja on edelleen niin hyvässä kunnossa, ettei suuremman remonteeraamisen tarvetta ole oikeastaan missään. Keittiö tulee pysymään siis nykyisessä ulkoasussaan, joka näyttää kutakuinkin tältä:


Tota pyörillä liikkuvaa kaapistoa, joka näkyy tuossa oikean kuvan alanurkassa, mä en kuitenkaan täysin ymmärrä - mikä järki? Se saattaa siis kokea yllättävän varastoitumisen jossain vaiheessa, jollei tilantarve yllätä kansalaisia.

Myös pienten kodinkoneiden ostossa aiomme vielä aluksi pihtailla, joten espressokeittimet ja kahvimyllyt jäävät vielä odottamaan lihavampia aikoja ja mukaan lähtevät vanhat keittimemme, paahtimemme ja muut mukavat kaverit. Viinikaappi tosin kuuluu kauppaan, jee! Tänne meille tulee sitten ruokailualue:


Edellisellä omistajalla on siis ollut suurten ikkunoiden edessä sohva, mutta meillä olisi aikomus sijoittaa ruokailusysteemit tähän ihanan valoisaan paikkaan. Mulla on ollut nyt etsinnässä valkoinen tai musta, tarvittaessa kuusi henkeä ruokkiva (tai hätätilassa kahdeksan, jos päätyihin kattaa paikat) ruokapöytä, jossa olisi näin tosi yksityiskohtaisesti määriteltynä "kivat jalat" (toisin sanoen paksut tai vaihtoehtoisesti jollain tapaa erikoiset). Ollaankin nyt muutaman viime päivän aikana kierrelty lähes kaikki meitä kiinnostavat "ruokapöytäkaupat" läpi sekä selailtu kuumeisesti nettisivustoja - ruokapöytä tuoleineen kun on ollut prioriteettilistauksessa ehdottomalla ykkössijalla. Eilen ehdimme visiteerata BoConceptin myymälässä Lönkalla ja sieltähän sopiva löytyi - ja vieläpä erittäin edulliseen hintaan! Tällainen siis odottaa meitä noutamaan itseään joulukuussa:


Tähän pöytään mahtuu kummallekin puolelle helposti kolme standardikokoista tuolia, mutta meidän valinta taitaa kohdistua vähän pulleampiin yksilöihin. Kivoja ruokapöydän tuoleja on ollut yllättävän vaikea löytää: joko kaikki on sitä samantyylistä blaablaamassaa tai sitten mennään jo niin erikoisiin mööpeleihin, että pelkäämme kyllästyvämme niihin alta aikayksikön. Itse olen promonnut jatkuvasti Kartellin muovituoleja, mutta R ei ole niistä missään vaiheessa innostunut. Lisäksi tässä haraa vastaan myös käytännön kokemus - veljelläni kun on Kartellin Ami Ami-tuolit juurikin ruokapöydän ympärillä, ja itse olen kokenut ne äärimmäisen ärsyttävinä. Aina, kun tuoliin haluaa istua, se pitää nostaa ja asettaa, sillä lattiaa pitkin vetäessä (mikä mulle on ainakin luonnollinen reaktio??!) tuoli "hyppelee ja tärisee" rasittavasti lattiaa pitkin liukumisen sijasta. Jotain muuta meille siis, danke schön! Kymmenien katsastettujen ja istuttujen tuolien kokemuksella meille olisivat vahvasti tyrkyllä nämä:


Kyseessä ovat Hayn About A Chair-tuolit valkoisina. Istumatuntuma muovituoliksi varsin bueno (toi oli R:n luonnehdinta) sekä ulkonäkö ihan-just-sopiva. Valkoinen tuoli valkoista pöytää vasten on toki joltineenkin ikävystyttävä kombo, mutta mielestäni tammijalat pelastavat liian kliiniseltä yhdistelmältä! Standardia suuremmasta leveydestään johtuen näitä mahtuu pöytämme ympärille vain neljä kappaletta, mutta eipä se toisaalta haittaa - ruokailijoitahan meillä on pääsääntöisesti vain kaksi. Meillä on tarkoitus myös säilyttää nykyiset kuusi peruskokoista ruokapöydän tuoliamme ns. "varatuoleina", joten suuremman vierasmäärän kyläillessä pöytään saadaan helposti istutettua kahdeksankin henkilöä.

Sellaista siis tällä kertaa - palataan taas asioille pian! Tuon hääblogini päätöskirjoituksen julkaistuani oon nimittäin saanut ihan uutta intoa avautua tähän suuntaan: jotenkin itselle aiemmin tuli huono omatunto, kun "laiminlöi" sitä puolta tämän blogin kirjoituksilla... Tyhmää - tiedetään, mutta niin vaan meikäläisen pääkoppa tapaa toimia. Ja lupaan myös rustata tänne piakkoin juttua muustakin kuin näistä kalustetsydeemeistä!

8 kommenttia :

 1. Ihana ruokailutilat, mitkä ikkunat. Odotan kyllä, että saadaan nähdä teidän uusi koti ihan kokonaisuudessaan, näyttää upeelta :)

  Kyseistä keittiönöytää oon myös katsellut sillä silmällä jo vuoden verran, huolisin heti, jos keittiöön makhtuisi :) Tuolitkin just söppänät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odotan kovasti muuttoa :) Sitten varmasti kuvia sieltä sun täältä enemmän!

   Poista
 2. Teidän uusi koti näyttää u-p-e-a-l-t-a-!-!-! Odotan kieli pitkällä lisää kuvia.

  VastaaPoista
 3. Näyttää aivan ihanalta, odotan myös innolla lisää kuvia :) Luulisin että tuo ihmettelemäsi pyörillä liikkuva kaapisto on liikkuva siksi, että siitä saa tarvittaessa "saarekkeen" keittiön keskelle, joka tuo lisää tilaa kokkaillessa ja siinä ympärillä voivat vaikka vieraan istuskella jne :) Tai ainakin tällaisissa tarkoituksissa olen tuollaisia joskus nähnyt :) Tsemppiä muuttoon, meilläkin juuri ajankohtainen ja laatikot loppuivat taas kesken - mistä näitä kenkiä oikein tulee... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - tuohon tarkoitukseenhan se olisi ihan omiaan :) Meillä tosin se ei liiku tuosta järkevästi mihinkään suuntaan, kun "saarekkeen" (missä nuo jääkaapit ovat) päässä on takka & toisessa päässä ei ole tilaa :P

   Me vuokrattiin viime muuttoon Niemeltä muovilaatikoita - ei tullut kalliiksi (oiskohan ollut joku 30€/35 kpl isoja laatikoita to-ma ajaksi) ja olivat tosi käteviä! :)

   Poista
 4. Niin allekirjoitan tuon tuolien etsimisen hankaluuden! Oli kyllä taisteluiden takana meidänkin löytö, valinta osui BoConceptin London-tuoleihin (tammijaloilla!) :) Kivalta näyttävät nuo Hayt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti käydä heti kurkkaamassa nuo tuolit - hyvältä näyttää :)

   Poista