tiistai 30. lokakuuta 2012

Makuuhuonesuunnitelmia

Mun mielestäni makuuhuone ei välttämättä tarvitse sisälleen ylenmääräisesti krumeluureja ja kalustuksia, vaan yksinkertaisilla jutuilla pärjätään pitkälle: sängyn ja yöpöytien lisäksi muita välttämättömyyksiä ei juurikaan tule mieleen (huoneessahan toki on kiinteä vaatekaappi), jahka suunnitelma erillisestä vaate-/pukeutumishuoneesta on toteutuakseen. Tulevassa kodissamme olemme suunnitelleet suurimmasta yläkerran huoneesta makuuhuonetta. Se on myös huoneista ehdottomasti mukavin: sen lisäksi, että huoneessa on luonnollisesti ikkuna, josta näkee ulos, on huoneessa myös kolme ikkunaa sisälle päin! Ne osoittavat kohti olkkarin suuria ikkunoita, joten huone on varmasti ehdottomasti kolmesta makuuhuoneesta valoisin.


Tässä näkymä "sisäikkunoiden" suuntaan

Makkariin olen ajatellut jotain seuraavanlaista - suuri osa tulee tosin lähtemään mukaan nykyisestä kodistamme:

Talveksi haluaisin makuuhuoneen lattialle Ikean Ludde -lampaantaljan, jonka keväämmällä voisi korvata kevyemmällä ratkaisulla, jos tarvetta tulee. Sängyksihän meille tulee edelleen tuo nykyinen, musta jättisänky, joka saatiin tässä jokin aika sitten 2nd hand -periaatteella mun veljeltäni, joka on joskus aikanaan hankkinut tämän Vepsäläiseltä. Samoin nykyiset yöpöytämme, Kartellin 2-kerroksiset Componibilit saavat jatkaa yöpöydän viran toimittamista. Niiden päälle ajattelin hankkia Cini & Nilsin Cubolucet mustina "yö-/lukuvaloiksi". Kattolampuksi mun ykkösvisionani olisi Moooin Random Light valkoisena. Löysin tosin Stockmannilta samantapaisen valaisimen huomattavasti huokeampaan hintaan (tähän hätään en muista sen nimeä, eikä sitä löydy nettikaupastakaan), joten voipi olla, että valinta tässä vaiheessa kallistuu siihen suuntaan... 

Kovin mustaa ja valkoistahan tämä, mutta seinälle ajateltiin jossain vaiheessa hankkia jotain vähän värikkäämpää - tällä hetkellä budjetti ei taipune taidehankintoihin millään ilveellä, eivätkä sisustustaulut hätävararatkaisuna houkuta, joten mennään mustavalkoisella nyt ainakin jonkin aikaa. Jos teillä muuten on hyviä vinkkejä esimerkiksi taidealan opiskelijoiden tai muiden nuorten tekijöiden myyntinäyttelyistä täällä Helsingissä tai lähiseudulla, ne ovat aina tervetulleita - makeita ja tuoreita juttuja on aina kiintoisaa käydä katsomassa! Mitä mieltä muuten ootte, pitääkö makuuhuoneessa olla paljon meneilään, vai riittäävätkö tällaiset perusjutut?

6 kommenttia :

 1. Musta perusjutut riittää oikein hyvin. Oaan makkariini haluaisin vielä mukavan lukutuolin, jossa saisin rauhassa lueskella, kun toinen tsiikailee töllöä olohuoneessa. Eikä väriäkään tarvi makuuhuoneessa kovin paljoa olla, taide on hyvä idea! Meillä on taidetta seinillä lähinnä "itte tein" -periaatteella. Teen siis jonkin verran tauluja (Akryylimaalauksia, lyijykynäpiirustuksia yms.), jotka yleensä päätyvät meidän omalle seinälle :). Muutamia olen tehnyt myös kavereille...

  Ja niin, teidän uusi koti vaikuttaa aivan mahtavan upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Vitsi, kun osais itse taiteilla jotain - mun väkerrykset vaan on yleensä sellaista lastentarhalaisen luokkaa :)

   Poista
 2. Mun mielestä ei tartte tunkea makkaria täyteen romua, sun suunnitelmat kuulostaa varsin hyviltä :) Meillä on nyt tosi simppeliä, mutta valitettavasti joudutaan kasvattamaan kalustusta vähintään yhdellä vaatekaapilla ja luultavasti myös yhdellä lipastolla, koska meidän vaatteet ei vaan mahdu niihin kiinteisiin kalusteisiin..

  Mietittiin muuten noita samoja kattovalaisimia meille olkkariin, mutta toistaiseksi mennään pelkillä katosta roikkuvilla lampuilla.. Ja ton lampaantaljan aion niin hankkia myös, meidän lattia on sängyn vierestä ihan jääkylmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katosta roikkuvat lamput on <3!

   Mä saan varmaan kinuta tota taljaa tässä jonnin aikaa (R ei innostu siitä yhtään, koska kissa muka oksentaa siihen, eikä sitä saa putsattua.. P*skapuhetta, sanon minä ;))

   Poista
 3. Taikin opiskelijoiden joulumyyjäisissä oli ainakin viime vuonna upeita ja erikokoisia taideteoksia. Harmi vaan, että oman kodin seinät ovat täynnä, sillä olisin muuten halunnut ostaa niitä.

  VastaaPoista