lauantai 13. lokakuuta 2012

Nostetaan kissa pöydälle


Ja koira myös! Kyseessä siis Photo a day #12: On the Table ja arkistojen kätköistä kaivetulla kuvalla mennään tällä kertaa. Olin taas pari päivää työreissussa ja hieman tuppaa väsyttämään. Huomiseksi pitäisi kuitenkin saada akut ladattua lapsuudenkaverin synttäreitä varten! 

Asuntoprojekti on nyt sitten virallisesti muuttunut taloprojektiksi. Todettiin, ettei meidän ole mitään järkeä ostaa keskusta-asuntoa, sillä finanssipolitiikka ei itkulla tai hammastenkiristykselläkään veny sopivankokoiseen asuntoon keskustassa, vaan pitäisi tyytyä johonkin pienehköön asuntoon, joka on "vähän sinne päin". Järjellä ajateltuna sellaisessa pyöreästi 60-70-neliöisessä kerrostaloasunnossa tulisi majailtua ehkä se "pakollinen" parin vuoden periodi, kunnes seinät kaatuisivat päälle, jonka jälkeen täytyisi aloittaa asunnonhakuruljanssi jälleen uudestaan. Ei kiitos. Lisäksi Helsingin ytimessä asuminen ei tarjoa meille kummallekaan järjellä ajateltuna juurikaan mitään lisäarvoa verrattuna vähän kauempana majailuun - lähinnä se on vain asennekysymys.

Hyvä rahoitustarjous talonostoon ollaan myös vihdoin saatu neuvotelluksi, joten ostotarjousta päästäisiin antamaan vaikka heti! Sunnuntain ja maanantain aikana päätöksiä saattaa jo syntyä, kun vuorossa on kolmen meille uuden ja varsin lupaavan kohteen katsastus sekä re-check talosta, josta tarjous on ollut jo viikon verran lähestulkoon kielen päällä. Ollaan siis todellakin jännän äärellä! 

PS. Riku otti ja osti tänään kaasugrillin. Nyt meillä on siis massiivinen keittotasolla varustettu pihagrilli, vaikkei talosta vielä tietoakaan - kertonee jonkin verran valloillaan olevasta talokuumeesta?

8 kommenttia :

 1. Aahahaha, miehet ja grillit! :DD Toi on vaan niiiin tuttu tarina, heh. Ootte kyllä todellakin jännä äärellä, ihanaa! Ja tää ei oo muuten eka blogi, josta saan lukea, miten on luovutettu keskusta-asunnon etsimisessä ja suosiolla lähdetty väljemmille vesille isompien neliöiden perässä - ja fiksumpaahan se tosiaan on. Onnea talokaupoille! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noita keskusta-asuntoja löytynyt meidän makuun ja hintahaitariin kyllä sitten juuri yhtään, vaikka kauan ollaan jo ensin vähän vähemmän tosissaan ja sitten tosimielellä katseltu :P

   Kiitos tsempeistä :))

   Poista
 2. Kuulostaa todella hyvältä ratkaisulta, että hankitte kerralla kunnolla lisätilaa :) Toivottavasti se täydellinen löytyy pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Mekään nyt ei tilaa varsinaisesti tarvittaisi, kun suunnitelmia perheen kasvattamiseen ei ole.. Mutta kai tässäkin iskee se "value for money"-ajattelu vaan päällensä :)

   Poista
 3. Näinhän se menee, keskustan kämpät on kyllä röyhkeän hintaisia. Meidän tilannehan oli käytännössä päinvastainen, sillä meidän molempien (tämänhetkiset toki) duunit sijaitsevat niin, ettei meille olisi "mitään järkeä" lähteä lähiöihin.. Satuttiin myös onneksi löytämään sellainen koti, jonka pohjan luulisi toimivan myös muutamankin vuoden päästä (esim tilanteessa, jossa meitä olisikin kahden sijasta kolme..) ilman, että seinät kaatuvat niskaan :) Kauhea puolustelu meneillään ;)

  Täällä pidetään peukkuja, että löydätte sen justiinsa oikean talon! :) (Ja aivan mahtava tuo grillin osto!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Kun ei millään viitsisi lähteä yli 400k:n, niin saa vain haikailla hyviä vaihtoehtoja keskustassa :/ Nimim. varmaan tuhansia asuntoja viimeisen vuoden aikana selaillut...

   Ihanaa, että teille löytyi juuri se oikea koti :)

   Mekin löydettiin TAAS "se oikea" - tästä lähtee kyllä tarjousta jahkailematta ensi tilassa, jee! Nyt vaan peukkuja pystyyn, että myyjä tarttuisi syöttiin :))

   Poista
 4. Mä asun melko kaukana helsingin keskustassa lähiössä, ja haaveilen vielä kauemmaksi muuttamisesta. Mä olen aina vihannut keskustaa, enkä olisi ikinä suostunut asumaan siellä. Hirveä meteli eikä ikinä rauhaa. :D

  Mä yritin yhdelle kaverille takoa järkeä päähän kun se vuokrasi keskustasta pienen yksiön hirveellä hinnalla, että mene vähän kauemmas niin saat aikuisen ihmisen asunnon, kaksion samalla hinnalla. Ei tarvitse edes lähteä näin kauas missä me ollaan. Yhteydet keskustaan on lähestulkoon kaikkialta lähiöistä hyvät. Mutta ei. Se mieluummin maksoi lähemmäs tonnin siitä koirankopistaan. Ja oli nopeasti rahapulassa kun kaupanalan palkat ei oo mitään maailman isoimpia...

  Mäkin pidän peukkuja teidän talonostolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä - niitä tarvitaan :))

   Mä itse olisin mieluummin asunut keskustassa - joku siinä vaan on, ettei kauemmas kiinnostaisi muuttaa sitten yhtään, vaikka aika harvoin tulee varsinaisesti keskustan palveluista hyödyttyä.. Mutta asuntojen hinnat ovat karanneet Helsingin keskusta-alueilla mielettömiin sfääreihin, eikä rahapussin nyöri vaan millään anna periksi semmoiseen 500-600k:n lainaan, jolla keskustasta saisi jo järkevän asunnon :( Eli näin tässä sitten vaan kävi!

   Onhan siinä varmasti totuttelemista, kun on yli 10 vuotta asunut keskustassa, mutta eiköhän me totuta! Ja ainahan sieltä kahden vuoden jälkeen pääsee pois, jos se onkin ihan kamalaa :DD

   Poista