tiistai 2. lokakuuta 2012

Sormet syyhyten sisustamaan

Asuntoasioissa linjoilla jälleen kerran, heipähei! Tiedättekö sen tunteen, kun jostain jutusta tulee välittömästi hyvä fiilis? Mulle kävi niin tuossa pari päivää sitten, kun bongasin erään talon Oikotieltä - moni asia loksahti paikoilleen ja tuli saman tien pieni aavistus siitä, että tässä se nyt voisi olla. Ja kyllä vain: kyseessä on talo, ei suinkaan kerrostaloasunto. Huomenna pääsemme vihdoin kurkkaamaan myös sisätiloihin, josko siellä näyttäisi kodilta. Viikonlopun aikana tulikin haaveiltua siitä, mitä pikkujuttuja tahtoisin uuteen kotiin ostaa:


Eteisessä täytyisi olla tuoli, johon voi istua laittamaan kenkiä jalkaan. Oon myös hirmu laiska ripustamaan arkitakkeja henkariin, saatikka sitten kaappiin, joten arkitakeille pitäisi olla olemassa pystynaulakko. Pitkään ihastelemani Covo Latva ajaisi varmasti asiansa niiden roikutuksessa!


Asunnossa, jota menemme katsomaan, on myös vaate- ja pukeutumishuone: molemmat vieläpä erikseen! Vaatehuoneeseen tahtoisin hankkia Wave-naulakon, johon voisi ripustaa vaatteet, joita on jo käytetty, mutta joita ei vielä tarvitse laittaa pesuun. Pakko nimittäin tunnustaa, että tällä hetkellä ne hengailevat lähinnä tuolien selkänojilla, krhm. Vaatehuoneen kattolampu(i)ksi tahtoisin hankkia jonkinlaisen varjostimettoman light bulb-ratkaisun; kivoja ja omalla tavallaan erikoisia löytyy nykyään vaikka millä mitalla!

Kaikki kuvat & tuotteet Finnish Design Shop, Skanno & Zarro

Työhuoneeseen haluaisin edottomasti Hayn Prince-tuolin, johon voisi istua mietiskelemään ja lukemaan hömppäkirjaa tietokoneen naputtelun alkaessa kypsyttää. Olohuoneeseen puolestaan tahtoisin ostaa Fatboyn säkkituolit metallinhohtoisena valkoisena. Vanha juttu, tiedetään - mutta oon himoinnut Fatboyta jo vuosikaudet, koska se vaan vaikuttaa äärimmäisen mukavalta vaihtoehdolta sohvan kaveriksi nojatuolien sijaan. Olohuoneeseen tahtoisin myös jonkinlaisen senkin, jonka päälle voisi asettaa Modern Artin - se onkin ainoa näistä jutuista, joka meillä jo tällä hetkellä on kotona. Tässä myös kaksi suosikkiani, jotka aion ehdottomasti hankkia seuraavaan kotiimme: Skannon Random (olohuoneeseen? Vai sittenkin työhuoneeseen?) sekä Artekin Golden Bell.

Kovin mustavalkoiseltahan nämä haaveet vaikuttavat, mutta olemme molemmat huomanneet tykkäävämme näinkin yksitoikkoisesta värivalikoimasta. Väreihin tulee vain kyllästyttyä todella nopeasti, eikä ajatus ns. "värikkäästä kertakäyttökamasta" houkuttele sitten yhtään, vaan kotiin haluaa ostaa juttuja, jotka kestävät aikaa. Värienkaipuun yllättäessä sitä voi hillitä esimerkiksi tekstiileillä: ne kun on helpompi varastoida odottamaan seuraavaa väri-inspiraatiota, jos kyllästys iskee! Voi pojat - kunpa pääsisin mahdollisimman pian tositoimiin: pitäkäähän siis peukkuja, että hyvän fiiliksen talo natsaisi!

4 kommenttia :

 1. sinulla on kyllä hyvä maku.
  Tykkään kovasti tyylistäsi.

  VastaaPoista
 2. Oijoi, kiva kuulla että on löytynyt se hyvän fiiliksen paikka :) Kivoilta vaikuttavat myös sun suunnitelmat! Ja sama homma muuten ton fatboyn kanssa meillä - oon himoinnut sitä jo ikuisuuden, ja nyt sellainen vihdoin mahtuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njääh, sisältä se ei ollutkaan niin hyvä :( Ja muutenkaan todellisuus ei lainkaan kohdannut unelmia, joten se siitä sitten.. Mut näitähän tulee lisää! :))

   Fatboy on kyllä kaikessa korniudessaan jotenkin ihana - vähän niinkuin untuva- ja karvatöppöset kotitossuina <3

   Poista