tiistai 13. marraskuuta 2012

Ihania turhuuksia kylpyhuoneeseen

Kuukauden päästä meillä onkin kolme puuterintupsutteluhuonetta: varsinainen kylpyhuone saunoineen sekä erillinen wc alakerrassa, sekä myös yläkerrassa reilunkokoinen saniteettitila. Viimeisen ~kymmenen vuoden aikana lähinnä kerrostaloasuntojen tehoneliöhuusseja kuluttaneena tässä onkin jotain ennenkuulumatonta tai pitkään unohduksissa ollutta: ihmisen perustarpeille on luotu tilaa yllin kyllin - vau! Totta puhuakseni kylppäritilan vähyys on ollut yksi ärsyttävimmistä kerrostaloasumisen aspekteista - kaikki pitää ahtaa kokoon mahdollisimman tehokkaasti, eikä tilaa mielikuvitukselle ja muille rönsyilyille juurikaan ole.
 
Pakko tunnustaa, etten oikeastaan enää muista, miltä kukin tila näytti, eikä kuviakaan niistä ole meillä tarjolla. Muistan kuitenkin ajatelleeni ne nähdessäni, että olivat varsin mukavan, simppelin ja modernin näköisiä - eivät siis tarvinne ainakaan suurempaa remonteeraamista. Näillä spekseillä on kuitenkin mahdollista hankkia ja suunnitella näihin tiloihin myös vähän ihania turhuuksia (sekä toki niitä välttämättömyyksiä). Tässä muutamia kivoja juttuja eri värimaailmoissa, lähteinä tällä kertaa Stocka, Zarro sekä H&M Home:


Yläkerran vessaan, joka tulee toimimaan makuuhuoneen läheisyyden vuoksi ehkäpä "omimpana" kylppäritilana, ajattelin hankkia ikuisuussuosikkisävyjä: mustaa ryyditettynä vaaleammilla vivahteilla.


Alakerran saunaosaston yhteydessä meillä ei ole vessaa laisinkaan, vaan alakerran wc-tila sijaitsee eteisen yhteydessä. Mun mielestäni erittäin hyvä - mun mielestäni pytty ja käsienpesuallas -kombo suihkuhuoneessa tai sen yhteydessä on jotenkin turha ja vähän iljettäväkin juttu. Nyt kun tilaa niille on muualla, en usko tulevani kaipaamaan niitä sinne! Vaaleilla sävyillä mentäisiin myös siellä "span puolella".


Alakerran "vierasvessaan" sen sijaan tahtoisin tummempia ja lämpimämpiä sävyjä. Itse olen täysin kyllästynyt metallinhohtoisiin kylppärisisusteisiin - niitä meillä ollaan nähty jo ihan tarpeeksi vuosien varrella. Muistaakseni alakerran veskin kiinteissä kalusteissa vilahteli myös häivähdys tämäntapaista värimaailmaa, joten samalla linjalla voisi jatkaa näissä piensisusteissa.

Miltäs kuulostaa - onko ihan höpöä, että jokaisella tilalla olisi hieman toisistaan eroava värimaailma?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti