tiistai 20. marraskuuta 2012

Jotain keltaista?

Mulle on jostain tullut kumma pakkomielle saada alakertaan jotain keltaista. Saattaapi johtua siitä, että näin "joulun alla" kaikki kaupat pursuavat punaista kaikissa eri sävyissään sillä mitalla, että kyseinen väri tulee jo korvista ulos! Meillähän mennään hyvin pitkälti musta-valko(-harmaa?)-linjalla tuossa kodin yleisilmeessä, mutta mutta joitain väripilkkuja kaipaisin kaiken neutraaliuden keskelle. Tällä hetkellä ei varsinaisesti ole keltaisen värin "sesonkiaika", mutta omasta mielestäni keltainen voisi tuoda piristystä arkeen pimeimpänä vuodenaikana. Miksi juuri keltainen? Suoraan sanottuna en osaa sanoa; aiemmin en ole luultavasti ostanut kotiin yhtään keltaista esinettä. Ryhdyin tuossa yhtenä iltana mietiskelemään eri sävyjä, joilla tuota varsin väritöntä yleislinjaa voisi piristää.. Mietin pääni puhki erilaisia kirkkaita värejä ja sävyjä: keltainen tuntui vaan tällä hetkellä sopivimmalta!Kuvat täältä


Kuvat täältä

Inspiskuvien lisäksi etsiskelin sieltä sun täältä keltaisia juttuja, joita voisin harkita omaan kotiin. Liikaa keltaista en kuitenkaan tahtoisi, vaan muutama yksityiskohta riittäisi. Meillä on muuten harkinnassa keltainen senkki/hyllykkö siihen keittiön/olohuoneen ja eteisen väliseen tilaan!


Jos ei päädytä keltaiseen senkkiin/hyllykköön, sen yläpuolelle voisi ripustaa muutaman Altavoz -moduulihyllyn.

 
YSL Safari -taulun bongasin Skannon sivuilta. Tahtoisin jonkin värikkään taulun niinikään eteisen ja keittiön/olohuoneen väliseen tilaan, ja tämä voisi olla siihen tarkoitukseen omiaan! Eteiseen tarvitsisimme myös jonkinlaisen peilin. Kartellin Francois Ghost -peili keltaisin kehyksin on aika veikeä! Sign -hylly puolestaan sopisi toimittamaan senkin virkaa aivan loistavasti - hintaa tällä tosin on tämän hetken budjettia ajatellen puolet liikaa, höh.
 
Vielä muutamia pikkujuttuja! Itsekin voisin ottaa jonnekin näitä "hittipalloja", jotka tuntuvat olevan tällä hetkellä framilla joka paikassa. Le Case de cousin Paulin sisustuspallukoita olenkin ihastellut tässä värikombossa jokaisella Stocka-käynnillä. Riku tosin ei oikein hiffaa näiden funktiota... Lexington Living -keittiöpyyhesetti voisi myös olla ihan hauska! Oman pääni sisällä kun yhdistän aina kaikki nuo "Eat, drink.."-jutut häiden suunnitteluun: niihin tuli törmättyä siellä sun täällä inspiskuvia häitä varten etsiessä, ja niistä tulee itselle hyvä fiilis. Wallstuffin taulu saattaisi myös löytää jostain paikkansa pienenä piristysruiskeena jollain seinällä. Viimeisenä vielä niitä iänikuisia Kivi -lyhtyjä, joita meiltä löytyy useammassakin värissä. Ajattelin asetella niitä olkkarin ikkunalaudalle, ja miksei keltainenkin sopisi joukkoon?
 
Sellaisia mietteitä tähän iltaan! Löytyykö teiltä korostevärisuosikkeja, vai vaihtelevatko ne esimerkiksi vuodenaikojen mukaan?

4 kommenttia :

 1. Meillä on koko sisustus valkoista, mustaa ja harmaata, joten yritän aina kovin tuoda tänne hiukan jotain korostevärejä niin ettei isäntä huomaa ;) Makuuhuoneeseen sain yhden v.sinisen seinän, joten se on makkariin korosteväri, muuhun kämppään vielä vähän auki kun tossa hetki sitten vasta tämä ostettiin. Keltainen on kyllä hieno, pirteä korosteväri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli edellisessä omassa asunnossa vähän enemmänkin väriä, mutta huomattiin, että kyllästytään niihin suht nopeasti :) Siksi tämmöinen värittömyys höystettynä pienillä, kirkkaanvärisillä yksityiskohdilla voisi olla ainakin tällä hetkellä meille "se juttu" :) Ja tottahan asumisen myötä mielikuva saattaa meilläkin muuttua - vielä kun ei olla ees päästy muuttamaan ;)

   Poista
 2. Meillä on ollut korostusvärinä jo pitkään oranssi ja punainen. Nyt punainen on jäänyt hieman taka-alalle ja oranssi on käytännössä ainut väripilkku. Onneksi tykkään siitä vielä, mutta toisaalta haluaisin ehkä kohta jo vähän vaihtaakin :) Olkkarin uusien "valaisimien" eli katosta pelkiltään roikkuvien lamppujen johdot ovat kirkkaan vaaleanvihreät, joten ehkä uusi sävy löytyykin sieltä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssi on kyllä kanssa kiva :) Itse vierastan oikeastaan kaikkia värejä, tai kyllästyn niihin tosi nopeasti, niin tuntuu, että värikkäitä juttuja ostaessa rahat menevät helposti hukkaan ;/

   Poista