tiistai 27. marraskuuta 2012

Joulun taikaa?

En tiedä, onko tässä jokin iso pyörä alkanut pyöriä omassa päässäni aivan eri suuntaan kuin ennen, vai onko kyseessä kenties jonkinlainen virus, nimittäin olen tänä vuonna aika innostunut joulujutuista! Kaipa sitä sai joskus tarpeekseen kaikesta jouluhössötyksestä, eikä mikään jouluun liittyvä oikein hetkauttanut suuntaan tai toiseen moneen vuoteen: tuli aina paettua joulua ja vuodenvaihdetta jonnekin idän rannoille lämpimään, kun se vain oli mahdollista. Siksi meillä ei ole näin aikuisiällä muodostunut esimerkiksi mitään ihmeempiä "joulun traditioita perheen kesken", joten tässähän saa aloittaa koko nykyajan jouluhässäköihin tutustumisen melkein puhtaalta pöydältä! Pari viimeistä joulua olemme viettäneet kotona, ja hiljalleen olen alkanut syttyä uudelleen sitten lapsuusaikojen tähän "joulun tekemiseen". Edelleenkään en halua pihalleni macarenaa tanssivaa ledijoulupukkia, mutta jos jotain jouluisaa kumminkin?  

Eli ehkä jotain tällaista - tunnelmallista, muttei liian överiä (kuva Sköna Hem).

Mutta toisaalta haluaisin vaikka mitä: esimerkiksi koetella hermojani ja koittaa väsätä piparkakkutalon! Riku saanksmä? (Kuva Sköna Hem)

Sinänsä merkillistä, sillä en ole koskaan oikeastaan pitänyt juuri mistään tilpeehööristä tai krumeluureista, mutta Stockmannin jouluosastolla haahuillessa mukaan olisi saattanut tarttua vaikka ja mitä! Onneksi on tuo tämän hetken pahvilootakaaos: sen keskelle ei nyt mahdu mitään ylimääräistä, eikä laatikoiden koristeleminen erilaisella joulusälällä varmaan tee niistä yhtään kodikkaamman näköisiä! Olisihan siinä muuton ja joulun välissä reilu viikko: jos sitä kuitenkin silloin jotain? Samalla vaivallahan ne laittelisi paikoilleen, kun muutenkin haetaan paikkaa kaikenlaisille esineille. Tässä kuitenkin jotain osviittaa siitä, miltä meidän joulukodissa voisi näyttää:
 
Keittiön pöytää koristamaan voisin hankkia monihaaraisen kynttelikön kruunukynttilöille. Villa Stockmannin messinkinen kynttelikkö voisi olla hyvä perusvaihtoehto: toisaalta myös Normann Copenhagenin valurautainen Heima -kynttelikkö olisi toinen hyvä vaihtoehto. Perinteisten sähkökynttelikön tilalle ottaisin ennemmin kuin mielelläni Design House Stockholmin maalatusta teräksestä valmistetun Joy -kynttelikön. Jouluun kuuluu ehdottomasti myös glögi, mitä kelpaisi miksailla erilaisina vaaleina ja tummempinakin yhdistelminä Iittalan Hot/Cool -laseihin! Keskellä näkyviä myrskylyhtyjä olisi kiva asetella joko takapihan terassille tai reunustamaan ulko-oven pientä terassia talon etupuolella. Design House Stockholmin Lotus -myrskylyhtyyn sopisivat niin kruunu- kuin pöytäkynttilätkin, mutta toisaalta myös Eva Solon pulleampi Hurricane -myrskylyhty voisi olla varteenotettava vaihtoehto.
Lapsuuden joulukoristeita ajatellessani mieleen tulee jostain syystä ensimmäisenä enkelikello: muistelisin sen pienenä olleen mielestäni jännin joulutilpehööri ikinä! Tokihan voisin pyytää lapsuuteni enkelikellon vanhemmiltani "pikkujoululahjaksi", mutta myös esimerkiksi Pluto Produkterin Pöllö -enkelikello voisi olla hauska vaihtoehto perinteisille pyörähteleville enkuleille. Stockalla kuitenkin käpistelin kuusenkoristepalloja kuin lapsi karkkikaupassa; niille tosin täytyisi hommata varmaankin se kuusi sitten... Viime vuonnahan tempaisimme ex tempore aatonaattona ja olkkarin nurkkaan ilmestyi oikea kuusi: niitä neulasia sai kaltata pois vielä toukokuussakin mitä mielikuvituksellisimmista paikoista! Ehkä pitäisi harkita (pientä) tekokuusta - niissä ei ehkä kuitenkaan ole sitä samaa fiilistä kuusentuoksuineen. Saas nähdä!
Noh, kovin "jouluisiahan" nuo eivät ehkä ole, mutta minä vasta kuivaharjoittelen! Ehkä joskus viiden vuoden päästä meidänkin pihalla on se tekojoulupukki poroineen, jos tästä nyt oikein innostun...

2 kommenttia :

  1. Joulupukki tonttuineen on tanssinut mun päässä macarenaa nyt melkein kolme tuntia, kun satuin aamulla lukemaan blogit läpi ennen töiden aloittamista. Kiitos.

    =D

    VastaaPoista