torstai 22. marraskuuta 2012

Matto-ostoksilla Ikeassa

Käväistiin muutama ilta sitten Ikeassa katselemassa, millaisia mattoja siellä olisi tarjolla. Matot kun kuuluvat tässä projektissa ainakin näin alkuun ehdottomasti "pihistä"-osaston puolelle, joten Ikea on ystävä. Lisäksi oman kokemukseni mukaan ruotsalaisjätiltä saa joitain oikein kivannäköisiä mattoja, jotka ovat hintaansa nähden myös suhteellisen kestäviä. Meidän eläinten tavat tuntien meidän ei myöskään kannata laittaa omaisuuksia kiinni mattoon: meidän koiruudella esimerkiksi on tapana kantaa omat muronsa lähes aina maton päälle - kupin vieressä ei nähtävästi vaan ole yhtä kiva raksutella. Lisäksi ne kerrat, kun jompi kumpi karvavauvoista voi pahoin, on operaatio jostain syystä toimitettava aina maton päällä, ei ikinä paljaalla lattialla. Joitakin mattoja pihistän luultavasti äidin varastoista, mutta ainakin ruokapöydän alle sijoitettava matto sekä tv-huoneen matto on ollut meillä hakusessa. Ne löytyivätkin Ikea-reissulta!
 
 
Ruokapöydän alle sijoitettavaksi ostimme Morum -maton suurimmassa saatavilla olevassa koossa. Tämä lähtikin saman tien mukaan kotiin, sillä tästä sai parin kympin alennuksen, eikä missään lukenut, onko kyseessä rajoitetun ajan kestävä tarjous vai ei.
 
 
Tv-huoneeseen hankimme luultavasti tämän Basnäs -villamaton. Se näyttää vähän hölmöltä tuossa kuvassa - paikan päällä se ei ollut noin sekavan näköinen. Lisäksi matto oli ihanan pehmeä, kun sitä vähän hypistelin. Välillä jotain muuta kuin niitä iänikuisia nukkamattoja!

6 kommenttia :

 1. Meidän kaikki matot on Ikeasta ja laatu on ollut oikein hyvä. Hintaa niillä on ollut just muutama kymppi per matto, ei huono :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan suosittu noita Ikean versioita juuri noiden eläinten vuoksi. Ei näissäkään hinta matoiksi ole laisinkaan paha, vaikka ovatkin kai jotain "keskihinta"-luokkaa Ikean valikoimissa :)

   Poista
 2. Meidän koiratalous käyttää luonnonvalkoista Ersleviä... Väristä viis, on niin helppo pestä isossa koneessa, että paljon käytännöllisempi kuin raskaat nukkamatot. Nyt se alkaa kyllä olla jo elinkaarensa päässä ainakin olkkarin mattona, mutta eipä juuri edes harmita, kun maksoi muutaman kympin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kätevältä! :) Mekään ei kyllä enää lähdetä eläinten kanssa minkään sortin nukka- tai lankamattoihin, kun niitä on niin vaikea pitää puhtaana :P

   Poista
 3. Oi, kuulostaa niin tutulta tuo raksujen rouskuttaminen matolla :D Meidän edesmennyt hölmö hauveli söi papanat yksi kerrallaan aina matolla - eli pieni pölvästi haki niitä kupista keittiöstä yksitellen ja meni ruokapöydän alle naatiskelemaan <3 Ja toki oksut ja pidätysvaikeudet ilmenivät myös aina pehmeällä alustalla..

  Meillä on yksi Ikean nukkalankamatto, aivan ihanan pehmeä ja karvainen :) Loput onkin sitten joko anopin tai Miehen mummon itse kutomia räsymattoja. Periaatteessa en tykkää räsymatoista yhtään, mutta jotenkin niihin on nyt jo tottunut, ja ne on aika hauskoja. Lisäksi tietysti käsityön arvo, ja onpa muutama anopin tekemä tehty jopa meidän toivomista väreistä ja omilla mitoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Leevi kantaa noita murojaan aina yksi kerrallaan matolle :D

   Meillä on ollut noita Ikean nukkamattoja useampikin kappale, ja hyvin ovat asiansa toimittaneet :) Nyt tosin ostettiin tuommoinen pölynimurirobotti, mikä ei ilmeisesti tykkää lankamatoista yhtään, joten ne olivat senkin vuoksi pois laskuista!

   Poista