perjantai 23. marraskuuta 2012

Mulla kauas menolippu on

Kaiken talo-, muutto- ja sisustushössötyksen keskellä olin jo melkein onnistunut unohtamaan erään toisen odotuksen kohteen: nimittäin tammikuisen häämatkamme! Tänään kotioven avattuani eteisen lattialla pötkötteli kirjekuori, joka sisälsi matkalippumme sekä lopullisen matkaohjelman sekä hyödyllisiä käytännön vinkkejä matkaa ajatellen. Siihenkään ei ole siis aikaa kuin puolisentoista kuukautta - jippii! Matkaohjelmasta muotoutui loppuviimeksi seuraavanlainen: 

1. päivä - Nairobi. Lento starttaa Suomesta jo aikaisin aamulla Amsterdamin kautta Nairobiin. Saavumme paikalle puoli yhdeksän maissa illalla paikallista aikaa, ja vietämme yön Nairobi Serena -hotellissa. 2. päivä - Lake Nakuru. Yhdeksältä aamulla lähdemme ajalemaan Rift Valleyta kohti tee- ja kahviplantaasien läpi, minkä jälkeen suuntaamme Lake Nakurulle, missä syömme lounaan. Iltapäivällä ohjelmassa on safariajelu Lake Nakurun luonnonpuistossa, joka on tuttu flamingoistaan sekä sarvikuonoistaan. Illastamme ja yövymme Flamingo Hill Campissa lähellä järveä. 3. päivä - Masai Mara. Heti aamutuimaan lähdemme kohti Masai Maraa. Ohitamme esimerkiksi Mount Longonotin, nukkuvan tulivuoren, matkalla kohti Kenian tunnetuinta luonnonpuistoa. Saavumme paikalle lounasaikaan, minkä jälkeen lähdemme vielä safariajelulle väijymään "Big Fivea". Yövymme seuraavat kaksi yötä Mara Sopa Lodgessa.

4. päivä - Masai Mara. Koko päivän kestävä safariajelu. 


5. päivä - Mombasa. Aamiaisen jälkeen palaamme Nairobiin. Siirrymme lentokentälle odottelemaan iltapäiväistä lentoamme kohti Mombasaa. Siellä vietämmekin seuraavat yhdeksän yötä Serena Beach Hotelissa. Kuvat National Geographic & weheartit

Loppuun vielä pientä muistilistaa siitä, mitä meidän pitäisi ennen reissua miettiä ja hoitaa: 
- Ainakin R:n täytyy hakea uusi passi, sillä passin täytyy olla voimassa 6kk matkan jälkeen. Oma passini taitaa mennä vanhaksi vasta elokuun loppupuolella, mutta voisihan sen samalla käydä hakemassa...
- Malarialääkityksen hankkiminen
- Safarille suositellaan kevyitä, neutraalin värisiä puuvillavaatteita ja hattua. Itse haluaisin sellaisen "perinteisen safarihatun", mutta ne taitavat olla tähän vuodenaikaan ainakin tässä maailmankolkassa melko harvassa. Pitänee kysyä äidiltä, jos häneltä sattuisi moinen kapistus löytymään!

Oijoi, kyllä vaan nyt matkakuume pääsi taas nousemaan! Onneksi tässä on niin paljon muuta häslinkiä edessä, että tammikuun puoliväli tulee varmasti eteen ennen kuin osaan arvatakaan.

Nautinnollista viikonloppua jokaiselle!

PS. Inventoitiin meidän vinttivarasto muuttoa ajatellen tänä iltana... Jos erittäin edullinen Ikean 2nd hand-tavara kiinnostaa, klikkaa *tänne*! Se R:n hankkima kaasugrillikin löytyy muuten tuolta, kun ostimmekin talon mukana isomman yksilön :)

8 kommenttia :

 1. Voieivoieivoiei! Määki haluan uudestaan meidän häämatkalle! :) Ja teidänkin, nimittäin tuo reissu kuulostaa ihan mahdottoman upealta.

  Varmasti ihana päästä aurinkoon täältä kylmästä Pohjolasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa kyllä täällä ruudun takana odotellaan ihan valtavasti :)

   Poista
 2. oi kuinka haluisinkaan päästä safarille! pistäisin kyllä kunnon leijonakuningas-fiilistelyt käyntiin, ainakin luukuttaisin 24/7 circle of lifea. ehkä joskus! ennen sitä päivää kattelen kuitenkin tätä:

  http://www.africam.com/wildlife/nkorho_pan_webcam

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mietittiin pitkään, mikä olisi "se juttu" häämatkaksi ja päädyttiin safariin: sellaiselle ei tulisi budjettisyistäkään välttämättä muutoin lähdettyä, ja molemmat ollaan haaveiltu tästä kuitenkin jo jonkin aikaa :)

   Kävin heti katsomassa tuon kameran; pitääkin laittaa kirjanmerkkeihin ja käydä väijymässä livekuvaa useamminkin :)

   Poista
 3. Ou mai, mikä reissu! On varmasti aivan ihana. Upeaa!
  Kyllä teillä reissuun lähtö tulee ennenkuin huomaatkaan, kun kohta on joulukuu ja se menee aina niin nopeasti jouluhössötysten jne. parissa. :)

  -Sartsu

  VastaaPoista
 4. Aah, kuulostaa mahtavalta! Voin kertoa, että matkakuume on täälläkin aika korkealla, ja työpäiviä lasketaan suurin piirtein tunnin tarkkuudella :D Postausta on kyllä tulossa, kunhan vain saisin aikaiseksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, mäkin voisin pian ryhtyä vetelemään rakseja seinään ;)

   Poista