lauantai 17. marraskuuta 2012

Nomnom: Fetasalaattia & tulista broilerpiirakkaa

Erilaiset suolaiset piiraat ovat mun viikonlopun lemppariruokaa - viikonloppuna kun on aikaa odotella piirakan paistumista, eikä safkojen tarvitse olla pöydässä mahdollisimman pian. Tänään meillä oli vuorossa jälleen uusi piirakkakokeilu, ja siitä tuli tosi hyvää (vaikkakaan ulkonäöltään ei ehkä siitä miellyttävimmästä päästä), joten jaan sen tännekin:


Broilerpiirakka

Pohja
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3/4 dl sulatettua voita
3/4 dl maitoa

Broilertäyte
3 dl broilerin fileesuikaleita kuutioituna
1 punasipuli
1 prk Valio maustettua rahkaa, valkoinen
paholaisenhilloa oman maun mukaan
kirsikkatomaatteja
paprikasuikaleita

  Aloita piirakan valmistaminen yhdistämällä pohjan kuivat aineet. Lisää voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.

Taputtele piirasvuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka uuniin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Yhdistä broileri, hienonnettu sipuli, rahka, paprikasuikaleet ja paholaisen hillo. Lisää seos esipaistetulle pohjalle. Lisää päälle puolitetut kirsikkatomaatit.

Kypsennä piirakkaa vielä 200 asteessa 15 - 20 min tai kunnes se on kypsä. 

Nam!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti