tiistai 6. marraskuuta 2012

Pieniä isoja juttuja: Keittiö

Yritys on hyvä pysyä järkilinjalla uuden kodin hankinnoissa: suuret linjaukset tehdään ensin, minkä jälkeen voidaan siirtyä hiljalleen niihin pienempiin juttuihin. Olen myös yrittänyt kovasti olla sitä mieltä, ettei kovinkaan suurta määrää "pikkujuttuja" kannata hankkia kotiin heti kättelyssä: pidempikestoisen asumisen myötä tarpeet selkenevät ja on huomattavasti helpompi hahmottaa, minkälainen esine saattaisi löytää paikkansa ja mistä. Ei siis saisi hötkyillä, vaikka kyseinen ajattelutapa jotenkin kummasti omaan pääkoppaani istuu paremmin kuin hyvin. Se ei kuitenkaan ole estänyt itseäni tekemästä vaivihkaa pieniä isoja suunnitelmia. Toivelistalle on päätynyt muutama käytännön esine, joista osa on roikkunut jo pidempään ostoslistalla. Tässäpä siis kurkkaus muutamiin keittiöjuttuihin, jotka saattavat päätyä ostoslistalle lähitulevaisuudessa:
 
 
Kuvan keskellä DeLonghin Brillante -leivänpaahdin, jossa olisi tarpeeksi suuret kolot leipäviipaleille yhdistettynä hauska ulkonäköön! Tällä hetkellä meillä on kaksi palaa vetävä paahdin, joka esimerkiksi erilaisia aterioihin liittyviä leipiä paahtaessa (bageleita, hampurilaissämpylöitä jne.) on osoittautunut epäkäytännölliseksi - joskus olisi kiva saada molempien ruoka-annos valmiiksi samnaikaisesti! Myös hinta on varsin kohtuullinen. Vasemmassa ylänurkassa komeileva Alessin Juicy Salif -sitruspuserrin minikoossa on ollut ostoslistalla jo pitkään - etenkin limejä meillä tulee puristettua tarkoitukseen jos toiseenkin, mihin tämä lienee omiaan. Stockan sivuja kuvien toivossa selaillessani ihastuin näihin Bromiolin säilytyspurkkeihin, joita löytyy eri kokoluokissa - ei paha, ei paha! 
 
Kuten muissakin kotiasioissa, molemmat meistä fiilistelevät useimmiten tylsästi mustaa ja valkoista, kuten varmasti aiemmista postauksista on saattanut huomata. Haluaisin nimenomaan keittiöön myös jotain lämpimämmän värisiä häivähdyksiä. Viime Stocka-kierroksella ihastelin inspiraatioasetelmaa, jossa Casa Stockmannin puunväriset tarjottimet oltiin aseteltu ikään kuin pöytätableteiksi kattauksen alle - toimii! Hankinnassa saattaa olla myös muutama muu samansävyinen kattausjuttu, kunhan sopivat löytyvät ja budjetti antaa myöten.
 
Oikean yläkulman Philippin Butler -kaatimeen törmäsin myös sattumalta ja ihastuin välittömästi! Kyllähän maitoihmisellä pitäisi olla asiaankuuluva tarjoiluastia, eikös? Rakkaudesta suomalaiseen maitoon! Viimeisenä kuvassa ovat Iittalan Essence -valkkarilasit, jotka ovat olleet ostoslistalla ehkä, öh, vuodesta kivi ja kirves. Kyseisen sarjan punaviinilasit meiltä ovatkin löytyneet jo pienen ikuisuuden ajan, mutta valkoviinilasien ostaminen on lykkäytynyt lykkäytymistään - tällä hetkellä valkkarilasikokoelmamme on varsinainen sekametelisoppa! Sehän pientä ihmistä ärsyttää: itse kun olen enemmänkin valkkarin ystävä. Asiaan on toivottavasti tulossa muutos piakkoin: päädyimme nimittäin pyhäinpäivänä lähestulkoon ainoaan auki olevaan ruokakauppaan, Kampin Supermarketiin, ja sieltähän käteen lykättiin "leimakampanjalappuset" juurikin Essence-laseista! Täytyisikin yrittää muistaa suosia lähiaikoina K-Supparia, jotta saataisiin se toivottu kahdeksan lasin sarja tästäkin - hinta oli nimittäin "leimoilla" erittäin kohtuullinen!
 
PS. Tulipa taas pitkä ja tylsä postaus; tällä hetkellä vaan mielessä pyörivät nämä asuntoasiat - ei voi mittään... Yritetään tsempata vähän persoonallisemmalla matskulla jatkossa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti