torstai 1. marraskuuta 2012

Pihakuvaa ja puutarhavehkeitä

Tänään päästiin parin viikon tauon jälkeen tositoimiin: ihmettelemään, että mihinkäs sitä tuleekaan tässä reilun kuukauden kuluttua muutettua! Tarkoituksena oli heilua ympäriinsä mittanauhan kanssa, jotta saataisiin selkoa siitä, minkäkokoisia mööpeleitä minnekin on mahdollista sijoittaa. Toisena asiana agendalla olivat neuvottelut myyjän kanssa erinäisistä esineistä, joita hän ei seuraavassa kodissaan tarvitse. Kyseessä oli lähinnä pihanhoitoon liittyviä essentiaaleja - pihaahan tulevassa kodissamme riittää vähintäänkin meidän tarpeiksi:
 

 
Emme itsekään ole tosin nähneet pihaa päivänvalossa, sillä tänäänkin ehdimme paikalle vasta viiden jälkeen, joten näiden kuvien varassa pitkälti mennään itsekin! Talon takana on siis tuollainen puroon rajoittuva nurmikkopiha ja bonuksena pieni kattamaton terassi tiilistä muuratulla grillillä puron varressa. Vaikka pihalla ei onneksi ole juurikaan istutuksia, tarvitsee piha kuitenkin jonkin verran hellää huolenpitoa. Olinkin ehtinyt jo hieman stressailla kaikkia pihahommiin liittyviä, "tylsiä", mutta pakollisia hankintoja ja niihin uppoavaa rahasummaa. Olikin iloinen yllätys, että myyjä oli valmis luopumaan sopuhintaan oikeastaan kaikista niistä peleistä ja pensseleistä, joita hankintalistalle oli päätynyt! Alustavasti kaupat tehtiin niin ruohonleikkurista, haravasta, lumikolasta ja -lapiosta, rikkaruoholeikkurista (en todellakaan tiedä, mikä se on, mutta se selvinnee...), painepesurista kuin kottikärryistäkin. Lisäksi sovimme ostavamme pihan kastelujärjestelmän, joka ottaa vetensä pumpulla juurikin tuosta purosta, jolloin kasteluun ei tarvitse käyttää kallista vesijohtovettä. Useita näistähän tullaan käytännössä tarvitsemaan vasta ensi keväänä, mutta parempi ennakoida ja ostaa edullisesti kuin keväällä havahtua puutteisiin ja joutua ostamaan kaikki uutena erikseen!
 
Jes - jälleen yksi "ongelma" ratkaistu melkein kuin itsestään! Oon ollut erittäin positiivisesti yllättynyt, kun tosi monet näin etukäteen taloa varten hankittavat jutut ovat löytyneet jopa reilusti alle budjetoidun summan. Kyllä tästä vielä hyvä tulee!
 
Toivottelen jo nyt hyvää lähestyvää viikonloppua kaikille - huomenna on kiireinen päivä, kun töistä pitää lähteä suoraan ajelemaan kohti Helsinki-Vantaata. Vanhempani nimittäin saapuvat Bangkokista ja ollaan luvattu heittää heidät kotiinsa - ja samalla pääsen äidin mattovarastojen kimppuun, josko sieltä tonkimalla löytäisin jotain kivaa uuteen kotiin!
 
Heitetään loppuun vielä mauton vitsi, jolle kissanomistajana olen hekotellut koko päivän... Se löytyy *täältä*. Kiitos ja anteeksi!

8 kommenttia :

 1. Rikkarouhonleikkuri? :D Oisko kuitenki tarkottanu trimmeriä? :D Ei muutakaan tuu tuosta termistä mieleen tälläselle maalaastollolle :)

  Ihanan iso piha! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo varma, oliko se juurikin "leikkuri" :D Se oli niin halpa (veikkaan jonkinlaista lapiota? R tosin taisi tietää, mikä vehje oli kyseessä), että tuskin se trimmeri ainakaan on.. Jännityksellä venataan, eheh :D

   Poista
  2. Hehe, selvitin asian! Se on sellainen joku lapio (?), millä voi kaivella rikkaruohoja maasta! :D

   Poista
 2. Hitsiläinen miten mahtava piha! Mutta on siinä varmasti myös hommaa.. :) Tosi kiva, että saitte noita välineitä sopuhintaan. Haluatko muuten yhtään valottaa, että missä tämä talo sijaitsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut vähän keskustelua R:n kanssa siitä, kerronko sijainnista kuinka tarkkaan täällä julkisesti.. Vielä ei olla päästy mihinkään lopputulokseen, mutta ihan pk-seudulla ollaan :)

   Poista
 3. Hih, mä repesin kans eilen tota kissavitsiä. Näytin sitä myös kollegalle, jonka kasvoille tuli enemmänkin etova ilme, kun huvittunut hihitys. Ei ne muut näköjään tajuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, ei varmaan aukea kaikille, joilla ei ole kissaa :D Mä oon repeillyt tolle nyt jo pari päivää putkeen - kertonee varmaan jotain mun huumorintajusta...

   Poista