tiistai 13. marraskuuta 2012

Tulta ja tappuraa: Stelton vai Menu?

Kun kerrankin tuota ulkotilaa kodista tulee löytymään, olen haaveillut sijoittavani terassille muutamia, näyttäviä ulkotulia. Jonkinlaiset pihavalotkin etupihalle pitäisi kenties hankkia, mutta se on sitten niitä ensi keväälle jääviä juttuja - ja kuuluvat omalle tylsyyslistalleni, kuten kaikki muutkin rautakauppahässäkät. Näiden kimppuun siis ensimmäisenä! Itseäni miellyttävät erityisesti seuraavat lyhdyt ja tulet:
 
 
Steltonin Fuego -ulkotulet. Oon nyt oikean takan myötä joutunut ainakin pieneksi hetkeksi luopumaan haaveestani Iittalan Kaasa-takasta. Näillä voisi luoda samantyyppistä fiilistä ulos!
 
"Just throw a blanket over your shoulders, grab a glass of good wine and enjoy the dance of the beautiful, fascinating flame - just like in a real fireplace. Stelton’s simple, elegant bio-firelight sets the scene for a cozy evening on the patio or balcony - or perhaps even on the beach? Glass and cast iron are tried and true materials that work together beautifully with Fuego’s contemporary, stylish lines. Let yourself be seduced by the fire playing behind the lightweight glass as your thoughts dance in step with the flames."
 
 
Steltonin isokokoinen laivalyhty olisi myös unelmalamppu terassin pöydälle! Myös hinta on melko suolainen, mutta näitä ei tarvitsisi hankkia kuin yksin kappalein.
 
"Stelton's ship's lamp in satin polished stainless steel is the classic ship's lamp in an updated, minimalist and cylinder design, which keeps the wind out - whether you are in maritime surroundings or in your garden. The ship's lamp for kerosene / lamp oil comes in two sizes (please see product number 1004) - and can be placed on the table, the ground or hung with special steel holder."
 

 
Huolisin terassille myös enemmän kuin mielelläni pienempikokoisia öljylamppuja, joita voisi asetella tarpeen mukaan eri paikkoihin. Itse tahtoisin niitä niin kirkkaan lasisina kuin hiekkapuhallettuinakin.
 
"Stelton's oil lamps are included in Phaidons design classics among the best design in the world. With the oil lamps in satin polished stainless steel and clear glass you get a beautiful view of the bright atmosphere setting flame behind the glass. Or maybe you prefer the white look and the softer light from the same lamps with sand blown glass?"
 
Toisaalta myös Menun Lightouse -öljylamput kiinnostavat kovasti:
 
 
Näitä majakasta inspiraationsa ammentaneita lamppuja saa useassa eri korkeudessa, ja ainakin mainospropagandan mukaan Lighthouse ei polta vain pientä liekkiä, "vaan se palaa kuin suurempikin kokko". Valovoimaisuutta siis!
 
Tällä hetkellä ulkotulet eivät kuitenkaan ole kovin korkealla prio-listalla - tai jos aivan totta puhutaan, niitä ei olla taidettu koko listaan edes merkitä. Voi siis olla, että tämän talven joudun vielä rakentelemaan omin pikku kätösin jäälyhtyjä...

4 kommenttia :

 1. Uulallaa miten ihania versioita nykyään on tarjolla.. Tosi ihanaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä upeita! :) Tosin hinnatkin ovat sitä luokkaa, että melko harkittu ostos täytyy ainakin itselleni olla kyseessä, jos ja kun jonkin/joitakin näistä haaveista toteutan :)

   Poista
 2. Iittalan Kaasa on kyllä syötävän ihana! Olen myös rakastunut siihen pahuksen takkalyhtyyn. <3 Nämäkin näyttävät tosin hyvältä ja Kaasaahan ei varmaan ulos voi laittaakaan... Etenkin tuo ensimmäinen vaihtoehto miellyttää silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon Kaasaa himotellut jo siitä asti, kun se tuli markkinoille, mutta nyt ei taida olla sille luontevaa paikkaa uudessa kodissa :P

   En tosin tiedä, miten nämäkään kestävät kylmää ja pakkasia - pitääkin ottaa selvää :)

   Poista