sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Työpöytä etsii h-tajuista valaisinta tositarkoituksella, kuva ois kiva!

Lamppuja, lamppuja, lamppuja taas! Nykyinen keittiönpöytämme siirtyy tulevassa kodissamme työhuoneen puolelle, ja se kaipailee itselleen kaveria pöytälampusta. Kumpikaan meistä ei varsinaisesti tarvitse vakavasti otettavaa työtilaa, sillä työnkuvaan kuuluvaa näpyttelyä toimiston ulkopuolella voi hoitaa läppärin ruudulta oikeastaan mistä vaan. Pakko tunnustaa, että iltanapsuttelut tulee usein hoidettua niinkin inspiroivasta ympäristöstä kuin sohvan tai sängyn perukoilta - ei kai se väärin ole? Siitä huolimatta olemme suunnitelleet työpöytäratkaisun vierashuoneen oheen, kun kerran tilaa sille löytyy! Sinne voi myös keskittää ne tylsät jutut, jotka tavallisesti seilaavat vähän siellä sun täällä, kuten laskut, krhm. Tylsien asioiden vastapainoksi tahtoisin pöytää koristamaan hauskan lampun, esimerkiksi jonkun näistä:
 
Design House Stockholmin Cord Mini -lamppu saattaisi olla hyvä vaihtoehto mustana valkoista pöytää vasten. Alun perin tykästyin Cordin lattiamalliin jo aikana muinaiset roomalaiset, mutta se ei taida löytää paikkaansa uudessa kodissa. &Traditionin/Normin Milk -pöytälamppu muistuttaa mun mielestäni hauskasti lypsyjakkaraa - siitä tulisi mun duuniani ajatellen just hyvät fibat! R ei tästä vaan yhtään innostunut.. Why oh why? Sen sijaan meidän herrashenkilö ihastui ensimmäisenä Kartellin Taj -valaisimeen, kun bongasi sen viime viikolla Vepsäläiseltä. Kiiltovalkoinen versio sopisi varmasti hyvin työpöydälle, mutta jälleen kerran HHH - hinta hieman hirvittää. Tästä päästäänkin sujuvasti Eero Aarnion Swaniin, joka on ollut ihastelulistallani jo pitkään! Siinäkin tökkii hinta - yli kahden sadan en olisi työpöydän valaisimen suhteen mielelläni menossa, sillä kyseessä ei ole hankinta siitä tuikitarpeellisimmasta päästä... Siksipä listalla on vielä edullinen "musta hevonen":
 
 
Nimittäin Fatboyn Edison the Petit -valaisin! Edisonia olen harkinnut jo aiemmin paikkaan jos toiseenkin, mutta sopivaa nurkkaa sille en ole aiemmin löytänyt. Tää on vaan niin symppis: mulle tulee mieleen vaahtokarkki! Tai hattivatti! Tätä ei myöskään ole hinnalla pilattu - kuutisen kymppiä olisi mielestäni erittäin hyvä hintaluokka työpöydän valaisimelle, jonka tarkoituksena on toimia lähinnä koristeena pöydännurkassa, eikös?


2 kommenttia :

 1. Taj ja swan iskee eniten munkin mieleen :)
  Mut toi Fatboy on kans kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ottaisin ehkä mieluiten Taj´n: se on ehkä enemmän "työpöytämäinen".. Mutta tässä taitaa kyllä jyrätä tällä kertaa hinta :)

   Poista