tiistai 6. marraskuuta 2012

Waiting for: Fireplace

On vähän tylsää muuttaa uuteen kotiin joulukuussa. Tokihan siinä kliseisesti "pääsee jouluksi kotiin" (arvatkaa muuten, alkoiko tuo lause ärsyttää, kun kuukausikaupalla selaili asuntoilmoituksia, joissa tuota näpsäkkää markkinointilausetta toisteltiin siellä sun täällä - keksikää hei jotain uutta), mikä sinänsä on hyvä plussapuoli, vaikkei mitään suurensuuria jouluihmisiä ollakaan. Tylsyys kumpuaa kuitenkin lähinnä malttamattomuudesta: omakotiasumisen kivoimpia puolia (jos nyt seinänaapurittomuutta, lisäneliöitä ja kaikkia muita ei oteta tässä huomioon) kun pääsee hyödyntämään vasta monen kuukauden päästä, kun kevät sulattaa lumet pihalta. Pihagrillailua ja -chillailua saakin siis muutaman tovin vielä odottaa! Mutta onhan uudessa kodissa myös eräs talveen liittyvä yksityiskohta, jota odotan kovasti:
 
 
Nimittäin takka! Viimeksi meillä oli takka edellisessä Helsingin-vuokra-asunnossamme, mutta se ei ollut käyttökuntoinen - kyllä vain harmitti! Tällä kertaa takan pitäisi olla heti käyttövalmiina, ja elävää tulta voikin tuijotella vaikka joka ilta: mikäpä sen mukavampaa kuin töistä kotiin tullessa täräyttää tulet takkaan. Varsinaista takkahuonettahan meillä ei tule olemaan, sillä takka on sijoitettu alakertaan keittiön yhteyteen.
 
 
Meillehän tuohon takan eteen on tulossa ruokapöytä tuoleineen, sillä siihen se mielestämme sopii parhaiten. Sinänsä kuvanmukainen sohvaratkaisu olisi ollut takkafiilistelyn kannalta mukavampi, mutta käytännöllisyys taitaa viedä tässä voiton. Voihan siinä tulen ääressä istuskella hieman sivummallakin vaikka raahaamalla säkkituolin holleille, tai sitten vaan ruokapöydästä käsin.

PS. Pienensuuri valitus tähän väliin: pari riviä aiemmin mainitun postauksen mukaisessa säkkituoli-innostuksessani menin ja tilasin siis Rum21:lta nuo Departmentin säkkituolit, kuten *tässä* postauksessa kerroinkin. Tilausta tehdessä nettisivujen mukaan kyseessä oli varastotuote, jonka toimitusaika olisi 2-8 työpäivää. Tuossa alkuviikosta aloimme vähän mietiskellä, kun tuoleja ei kuulunut, eikä statuksena nettisivujen mukaan ollut edes "lähetetty" (kaipa ruotsalaisfirmalla toimituksessakin jokunen päivä kestää, kun käyttävät vielä Itellaa), vaikka tuon kahdeksan arkipäivän raja oli jo ylittynyt. Lähetin siis tiedustelua tilausstatuksesta: jos tuote luvataan varastosta parin viikon kuluessa, missä lienee vika? Vastausviestinä saimme kohtalaisen töykeän viestin, jossa kysymyksiimme ei vastattu, eikä millään tavoin edes pahoiteltu tilauksen viivästymistä.. Viestin sisältö oli aika lailla seuraava: "Olemme tarkastaneet tilauksenne XXYYZZ toimituspäivän. Arvioitu toimituspäivä on 20.12.2012." Siis oikeesti - mitä ihmettä??? Jos olen tilannut lokakuun loppupuolella varastotuotteen, jonka toimitusajaksi luvataan 2-8 työpäivää, se on perillä noin kahta kuukautta tilauksen jälkeen? Lisäksi asiaa ei millään tavoilla edes pahoitella. Asiakaspalvelu hoi?! Noh, enpä voi suositella kyseistä nettikauppaa tämän tilauskokemuksemme perusteella yhtään kenellekään - itse ainakin aion välttää tätä jatkossa, etenkin, jos tilauksen tahtoo saada ajallaan. Kiitos ja anteeksi.

2 kommenttia :

 1. Aah, takka! Meillähän on myös nyt takka, jonka sanottiin olevan toimintakuntoinen. Korkeat oli siis odotukset, ja korkealta tiputtiinkin.. Kyllä se kai periaatteessa toimii, mutta en tiedä milloin viimeksi on hormit tarkastettu ja nuohottu, veto oli nimittäin aikas minimaalinen. :( Tosin testattiin sitä ekan kerran sellaisena kylmän sateisena matalapainepäivänä, joten semisti ehkä myös oma moka. Mutta ei ollut kovin mieltäylentävää tulla melkein kahden viikon ajan kotiin, joka "lievästi" haiskahti leirinuotiolta.. :/

  (Plus että mua ketuttaa, kun se tietysti läimäytti se savut suoraan puhtaalle ja vastamaalatulle pinnalleen, niin nyt se on kauniin valkoisen sijaan sellainen ruman likaisen sävyinen. Ei tosin kokonaan, mutta siitä edestä just mua häiritsevän verran.)

  Nyt on sitten muutama kerta poltettu siellä kynttilöitä, vaikka oikea tuli olisi sata kertaa parempaa. Ehkä me se vielä saadaan vetämään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli oikeastaan ihan sama juttu tuon vuokra-asunnon takan kanssa: sitä kai olisi voinut käyttää, mutta kerran-pari testattiin ja siinäpä oli sitten kaikki savut sisällä :/ Yritettiin vielä isännöitsijältäkin kysellä, saataisko tilata meidän laskuun jonkinlaista nuohoojaa, mutta ei koskaan saatu vastausta, joten jätettiin takan polttelu sitten sikseen :(

   Se oli muutenkin ihan järkyttävä ilmestys se takka - meillä oli semmonen 80-luvulla rakennettu "kasariökypenthouse" vuokralla, ja siellä oli kyllä vaikka mitä ihmeellisyyksiä: lähtien "salakäytävästä" huoneiden välillä tällaiseen täyskokoiseen takka/leivinuuni-yhdistelmään (kerrostaloasunnossa :D), hehe :D

   Poista