sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Iltaherkku: Juustoteeleipä

Itse en ole kummoinen ruuanlaittaja tai leipuri, joten omat leipomukseni rajoittuvat usein sellaisiin "et vaan voi epäonnistua"-resepteihin, joiden tekoa harjoiteltiin jo yläasteen ekoilla kotitaloustunneilla. Mutta voihan yksinkertainenkin olla herkkua, kuten teeleipä, joka on nopea kyhätä kokoon vaikkapa iltapalaksi. Yleensä laitan joukkoon sekä juustoa että porkkanaa, mutta tällä kertaa porkkana uupui varastoista, joten pelkkä juustoversio sai kelvata.


 Juustoteeleipä
4 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
1 dl juustoraastetta, itse raastoin Oltsua tällä kertaa
(0,5 - 1 dl porkkanaraastetta)
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1 ½ dl kylmää maitoa
2-3 rkl öljyä
1. Sekoita kuivat aineet ja juusto keskenään, minkä jälkeen lisää maito ja öljy.
2. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele se kahdeksi tai kolmeksi vajaan sentin paksuiseksi levyksi pellille. Painele pintaan reikiä haarukalla.
3. Paista 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.

Superhelppoa ja hyvää - itselleni lämpimän teeleivän päällysteeksi riittää pelkkä Oivariini tai voi!

PS. Ai jäikö vähän viime tinkaan tuo joululahjojen ostelu? Tänään juoksin ympäri Stockaa illalla kuuden jälkeen keräilemässä erilaisia lahjoja pukin konttiin. Noh, vältyinpähän ainakin jouluruuhkalta, sillä näin aatonaattoiltana sai aika rauhassa kierrellä, eikä tarvinnut jonottaa kassoillekaan :)

2 kommenttia :

  1. Mä olen aina tykännyt Teeleivistä. Ne on kyllä yksinkertaisia, mutta mitä sitten :) Yksinkertainenkin voi olla hyvää!

    Hei jos viime tippaa ei olisi, jäisi moni asia tekemättä ;) Kiva, kun sait rauhassa ostella lahjoja!

    Mukavaa, rauhallista ja rentouttavaa joulua sinne ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin oon tämmöinen pizzanreunanjärsijä, niin yksinkertaiset mössöt uppoaa paremmin kuin hyvin :)

      Ihanaa joulunaikaa myös sinne suuntaan!

      Poista