tiistai 4. joulukuuta 2012

Kotipesä kirjoille?

Vuosien varrella meille on päässyt kertymään jo kiitettävä kasa kirjoja. Meistä kumpainenkin on etenkin täällä Helsingissä ollut äärimmäisen laiska kirjastossakävijä, joten suuri osa lukemistosta on tullut hankittua ostettuna. Suuri osa kirjoista on toki tullut ostettua kustannussyistä pokkarimuodossa, ja ne ovat useimmiten "kertalukukamaa", jota voi hyvällä omallatunnolla lahjoitella eteenpäin lukuhaluisille ystäville. Silti erinäisiä niteitä on kertynyt hyllyjen täydeltä, eikä niistä kaikista edes halua hankkiutua eroon! Siksi uusi kirjahylly saattaisi olla jossain vaiheessa erittäin ajankohtainen. Hela hoidon hyllyttäminen vaatisi varmasti ison seinällisen tai toisenkin täynnä hyllyjä, mistä tulevan talomme kohdalla joudumme luopumaan - ei sinne vaan mahdu kirjastohuonetta! Silti lempparit ja muutamat muut tärkeät kirjat tahtoisi saada jonnekin esille.

Lack-hyllyt olisivat se edullisin vaihtoehto, eivätkä tässä kuvassa yhtään pöllömmän näköiset! Tosin vaatisivat kirjatukia tai vaihtoehtoisesti kiinnityksen seinän nurkkaan, kuten kuvassa.Kuvat Sköna Hem
 
Ei kuitenkaan olohuoneeseen tai muuallekaan alakertaan. Kummankaan meidän mieltä ei lämmitä kirjahylly oleskelutiloissa; se kuitenkin on kaluste, jota suhteellisen harvoin hyödynnetään. Jäljelle käytännössä jää siis kirjahyllyn sijoittaminen työ-/vierashuoneen yhteyteen. Tällä hetkellä kirjahylly ei kuitenkaan mahdu hankintalistalle ainakaan ennen tammikuuta ja nykyisen asunnon maksuista pääsemisen rasitteita, joten aikaahan tässä on punnita eri vaihtoehtoja. Kirjat saavat sen aikaa odottaa pahvilaatikoissaan komeron nurkassa; onneksi säilytystilaa pitäisi löytyä ihan kiitettävästi! Tällaisia pyörii kuitenkin mielessä tällä hetkellä:Normann Cophagenin tikapuista inspiroitunut One Step Up on tällä hetkellä yksi lemppareista. Näitä kun saisi vielä kaksi vierekkäin! Stacked -hyllyistä puolestaan voisi koota ihan omanlaisensa hyllykokoonpanon! Sarjassa on tarjolla kolmea eri kokoista ja muotoista hyllymoduulia. En tosin tiedä, riittääkö meillä tila tällaiseen taiteiluun. BoConceptin Occakin taittuisi moneksi - kuvassa on yhdistetty kaksi hyllyä. Vähän ehkä tulee liikaa Ikea-viboja tästä, mikä nyt ei ole mikään kuolemanvakava asia, mutta silti... Swedesen Ivy -kirjahylly puolestaan on todella hauskan näköinen ainakin kuvissa! Hyllyn ulkonäköä ja korkeutta voi muunnella laatikoiden erilaisella asettelulla. Tätä en ole päässyt näkemään livenä, joten pitäisi varmaan visiteerata Vepsäläisellä (jälleen kerran). Jos pätäkkää voisi panna palamaan kirjahyllyyn ihan urakalla, ehdoton ykkösvaihtoehto olisi Double Access, tosin kuvasta poiketen valkoisena. Tämä siis jäänee ihan suosiolla jonkun rahakkaamman kaverin iloksi - mutta saahan sitä silti ihastella!

PS. Tänään ollaan jälleen saatu pakkailtua pahvilaatikko toisensa perään - lähenee, lähenee ja päivät vähenee!

2 kommenttia :

 1. Meillä on kanssa kirjahylly ollut hakusessa muutosta asti eli puoli vuotta :D alkaa pikkuhiljaa tympiä nuo kirjat tuolla pahvilaatikoissa. Noh, ehkä se oikea tulee vielä vastaan :)

  -Sartsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu myös, että saattaa vähän meillä venähtää tuo hankinta myös :)

   Poista