keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Lumitöissä

Tänä vuonna kyllä saatiin valkoinen joulu tänne eteläänkin, ja lunta oikein olan takaa! Iltsarin nettiversio taisi tänään otsikoida, että suurin lumimäärä koko Suomessa on tällä hetkellä Helsinki-Vantaalla, joka on tuossa ihan kodin liepeillä. Saatiin siis heti myös kunnon kickstart tähän omakotiasumiseen kaikkine hienouksineen, joihin kuuluvat myös lumityöt. Oikeastaan päästään melko helpolla: etupihalta ei tarvitse kolata puhtaaksi kuin rappujen edusta ja autopaikka, eikä takapihalle pakosti tarvitsisi edes tehdä mitään. Riku innostui kuitenkin lumitöiden tekemisestä niin kovasti, että myös suuri osa takapihasta on kuoriutunut lumipeitteen alta. Mutta eipä tuo lumi siltikään pihalta ainakaan heti loppumaan pääse:Kuvissa siis ihan "normaalikorkuinen" aita, joka osin on jäänyt lumimassojen alle. Pieni apulainen oli myös eilen messissä lumitöissä:Tosin koiruutta ei jaksanut kolaaminen ja lumessa telmiminen kovin kauaa kiinnostaa, vaan aika nopsaan luminaama lähti anelemaan portsarilta pääsyä sisälle takan lämpöön:


Nyt päästät tai mä tuun läpi tästä ikkunasta!

Oikein kivaa loppuviikkoa kaikille!

4 kommenttia :

 1. Ihana toi portsarikuva. Mites teijän kissa on muuten viihtynyt uudessa kodissa?
  -JenniK-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Paljon paremmin kuin vanhassa! Kissakin nauttii väljemmistä neliöistä (ja tietty lattialämmityksestä)! :)

   Poista
 2. Pitää vielä nauttia lumesta, kun nyt sitten lupasivat suojasäätä ja tämä ihana puuteri kasautuu inhottavaksi liukkaaksi ja vaaralliseksi jääksi.. Onnkei eilen vielä sain ikuistettua merenrannalla ihanaa puuterilunta, tänään ei olisi ollut mahdollista. Aamuneljästä katolta tippuvat pisarat osuivat ikkunoissa oleviin metallitukiin aiheuttaen järjettömän "plingplingpling" äänen, joka ei edes kadonnut päässä kuulosuojaimilla (kyllä, omistan migreenin takia oikeat isot kuulosuojaimet :).. todella ärsyttävää! Sitten taas mietitään, minne kaikki lumi rupeaa sulamaan keväällä.. AIka raju aloitus lumelle muuten täällä etelässä :) Onneksi maa ei ennättänyt pahasti jäätyä ennen sitä, niin imeytyy takavuosien tavoin silmänräpäyksessä takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tänään oli kyllä ihan kumisaapaskeli :D Koko ajan pelkään, milloin nuo melkein metriset kinokset päättävät tulla meidän katolta alas ja mun niskaan / auton päälle... Ush! Toivottavasti saataisiin vuodenvaihteeksi pieni pakkanen, ettei olisi ihan vesikeliä :P

   Poista