lauantai 22. joulukuuta 2012

Pikku apulainen

Meitä auttelee alakerran siivouksen kanssa Rikun Tobiksi nimeämä apulainen: robottipölynimuri. Ajattelinkin jakaa joitain omia kokemuksiani tästä huristimesta! Koska emme olleet kovin vakuuttuneita moisen kapistuksen tarpeellisuudesta ja toimivuudesta, valitsimme omaksemme mallin markkinoiden edullisimmasta päästä. Oma Tobimme on Samsung NaviBot SR8845, joka tällä hetkellä irtoaa Gigantin verkkokaupasta 289 eurolla. Itse maksoimme imurista parisen kymppiä vähemmän juurikin samasta paikasta tilattuna, joten jonkinlaista joulupreemiota näyttää "se on vaan tyhmää maksaa liikaa"-putiikki vehkeisiinsä iskeneen. Lisäksi Gigantti näyttää pitävän eri hintoja nettikaupassa ja toimitiloissaan: kun itse ostimme tämän, ajattelimme hakea sen suoraan kaupan hyllyltä. Sielläpä hinnaksi oli merkitty huomattavasti suurempi summa, 349€! Tilasin siis imurin samana iltana nettikaupan kautta toimitettuna samaiseen liikkeeseen, ja sain noutaa sen heti seuraavana päivänä samasta liikkeestä kahdeksaa kymppiä halvemmin ja noudettuna toki ilman toimituskuluja. On kyllä hieman erikoista logiikkaa - ehkäpä myyjien palkka ja liikkeen ylläpitokulut on jotenkin laskettu myymälässä esillä olevien tuotteiden hintoihin. Mutta voinhan mä mennä kyselemään siltä myyjältä asioita tuotteesta ja tilata sen jälkeenpäin halvemmalla nettikaupasta? No joo. 


Yläkerran siivoamista sekä alakerran nurkkien ja täsmäimuroinnin hoitoon meillä on toki vielä vanha "perinteinen" pölynimurimme, joten tämä on käytössä lähinnä alakerran suuren tilan siivoamiseen. Käytössä Tobi on osoittautunut mainioksi kaveriksi! Laattalattialla sekä matalien mattojen yli se liikkuu suhteellisen vaivattomasti, ja ainakin "likaboksin" täyteydestä päätellen se syö kissankarvat, sun muut roskat ehkä jopa huolellisemmin kuin itse suhaillessani pölynimurin kanssa hieman suurpiirteisesti ympäri asuntoa. Myös sohvan alta se harjailee tunnollisesti, kun sinne onneksi mahtuu. 

Käytimme tätä myös muutaman viikon ajan suhteellisen ahtaassa kerrostaloasunnossamme, ja sielläkin se osoittautui jossain määrin toimivaksi. Noin sentin korkuisten kynnysten yli Tobi ei jaksanut kiivetä, mutta muuten se osasi navigoida muuttolaatikoidenkin keskellä tiensä laatikottomille lattiapinnoille ihan hyvin. Kovin tiiviisti kalustettuun ja lattiapinta-alaltaan pieneen asuntoon en ehkä tätä suosittelisi, sillä hyöty saattaa jäädä siellä kovin pieneksi. 

Pesosta kiinnostaa, mikä tuo ötökkä oikein on! Aluksi se jaksoi seurata sitä koko imurointikierroksen ajan, mutta nykyään kissa keskittyy mieluummin nukkumiseen.
 
Olemme nyt käyttäneet tätä uudessa asunnossamme noin viikon ajan lähes joka päivä, ja Tobi osaa jo suunnistaa ympäriinsä suhteellisen hyvin - tämä kun piirtää muistiin jonkinmoisen kartan asunnosta. Roikkuvista johdoista se ei tykkää laisinkaan, ja esimerkiksi tietokoneen piuhat pitää nostella ylös ennen imurointia. Etenkin takaisin lataustelakkaansa palaamisessa sillä on välillä vaikeuksia ja se saattaa jäädä hurisemaan jonnekin nurkkaan, joten yksinään en ole sitä jättänyt tänne päivän aikana imuroimaan. Itseäni ei tosin haittaa yhtään se, että se viipottaa menemään täällä silloin, kun itse olen paikalla: silloin voi myös jaksaessaan siirrellä tuoleja sun muita huonekaluja sen tieltä, jotta se pystyy imuroimaan mahdollisimman paljon. Ihan nurkkia pitkin se ei onnistu painelemaan edes "edge"-modella, joten nurkat täytyy välillä imuroida itse.

Voin suositella tätä ratkaisua muille imurointia inhoaville laiskamadoille! 

2 kommenttia :

  1. Hmmm.. Vaikuttaa mielenkiintoselta, me kun ollaan juurikin imurointia inhoavia laiskamatoja! :) Meillä on tosin aika paljon pitkäkarvaisia mattoja, joten hyöty saattaisi jäädä vähäiseksi... Pitää alkaa tutkimaan, löytyskö tollasia vähän "ketterämpinä", eli sellaisina, jotka pääsis kapuamaan vähän korkeammillekin matoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin R:n "tutkimusten" mukaan jotkut näistä selviytyvät myös pidempikarvaisista ja nukkamatoista.. Itse päädyttiin tähän köyhän miehen versioon, kun ei ole niitä kynnyksiä, eikä lankamattoja, ja ollaan edelleenkin erittäin tyytyväisiä :)

      Poista