perjantai 25. tammikuuta 2013

Back in busin... Finland

Kotona ollaan! Helsinki-Vantaalle saavuttiin eilen puolen päivän jälkeen kolmen lennon ja useiden tuntien mittaisten välilaskujen uuvuttamina. Muuten ihan jees, mutta ilman Damista viimeiselle lennolle kanssamme nousseiden sieniteinien mökäämistä olisi ehkä voinut elää. Loma loppuu onneksi vasta maanantaina, ja tässä on koko viikonloppu aikaa lepuuttaa hermoja oman kodin rauhassa. Eilinen menikin aika lailla taloa lämmitellessä ja hytistessä. Olimme jättäneet sähkön säästämiseksi lattialämmöt kokonaan pois päältä ja Riku oli asettanut ilmastointilaitteen 18 asteeseen. Kotiin saavuttuamme kävi ilmi, ettei operaatio nyt mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan: sisällä oli kokonaista kymmenen astetta! Mun isäni oli kolmea tuntia aikaisemmin käynyt laittamassa lämmöt päälle ja viemässä kissan kotiin, jolloin lämpöä oli ollut kahdeksan astetta, hrrr. Eipä siinä muuta kuin takka tulille koko illaksi, ilmalämpöpumppu huutamaan ja illalla saatiin kahdenkymmenen asteen raja rikki, eikä enää tarvinnut istua sisällä takki päällä ja pipo silmillä. Ja lopulta kaikki oli hyvin, kuten hääohjelmissa tavataan sanoa...
 
Tänään ajeltiin keskustaan kurkkaamaan Stockan kotiosaston loppualeja, josko löytyisi jotain kivaa kotiin - ja löytyihän sieltä! Ostin terassille kolme mustaa, suurehkoa kynttilälyhtyä, joissa on ehkä kaukaisesti samaa henkeä kuin meidän makkarin valaisimessa. Niitä ei oltu todellakaan hinnalla pilattu: kappaleelta taisivat olla alennuksen jälkeen vitosen luokkaa.
 


 
En vielä tiedä, ripustetaanko nämä jossain vaiheessa roikkumaan terassin katetun osan räystäästä, mutta ainakin väliaikaisesti saavat nyt asua maassa. R oli muuten lukenut jostain pirkkaniksi-tyyppisen vinkin siitä, miten syvällä lyhdyn sisällä olevat kynttilät voi sytyttää kätevästi ja näppejään polttamatta: otetaan avuksi spagetti! Spagetin pää syttämällä saadaan aikaan ylipitkä tulitikku. Kuulostaa melko naurettavalta, mutta hyvin tuntui toimivan! Palava spagetti tosin haisi helkutin pahalta, joten suosittelen kokeilemaan operaatiota ulkosalla. Tietty sellaista pitkäkaulaista sytytintäkin vois ihan harkita... Perjantai on muutenkin sujunut leppoisissa merkeissä:
 


Vohvelia, vanhan ajan vaniljajäätelöä ja vaahterasiirappia, mums!
 
Että semmoisia kuulumisia näin reissun jälkeen... Matkakertomusta on luvassa pian, kunhan saan valittua ja pienennettyä kuvia sitä varten - pikaisen karsintakierroksenkin jälkeen Kenia -kansiossa on vielä seitsemisensataa kuvaa, joten ei tuu olemaan helppoa. Palaillaan asioille siis!

 
Ja hyvää viikonloppua kaikille!

5 kommenttia :