maanantai 28. tammikuuta 2013

Pihamaan kauhistus?

Ollaan tässä mietiskelty, josko sitä kesemmällä hankkisi pihaa "sulostuttamaan" jonkinlaisen kylpytynnyrin. Jeps - sellaisen paljun, jotka rynnistivät kansanmarkkinoille toden teolla jokunen vuosi takaperin. Mitään puutarhan kaunistuksiahan etenkään edullisemmat versiot eivät näyttäisi olevan, mutta tässä voitaisiin mennä selkeästi tarkoitus ennen tyyliä. Meistä molemmat nimittäin nautiskelevat päämäärättömästä lilluskelusta mukavan lämpöisessä vedessä, eikä sisätiloihin ole mahdollista hankkia minkäänlaista ammehässäkettä ainakaan ilman suurempia remppailuja kylppärin puolella; sen verran hankalasti ovet on sijoiteltu sinänsä tilavahkossa kylpyhuonetilassa. Haaveissa on joskus hamassa tulevaisuudessa remonteerata kylppäristä spa-tyyppinen kokonaisuus, mutta se ei taida olla ihan lähivuosien hommia kuitenkaan.

Siksipä olemmekin harkinneet ulkotiloihin sijoitettavaa paljua, joka kaikessa kliseisyydessään on mun mielestäni loppuviimeksi ihan kiva, suomalainen juttu. Ulkoporealtaat kun tuntuvat vielä vähän kornimmilta ja myös sähköliitännäisineen hankalammilta vaihtoehdoilta, eikä uima-allasta kannata tänne karuun pohjolaan edes harkita. 

Kuva täältä
 
Paljon kysymyksiä on kuitenkin vielä vastaustaan vaille, ennen kuin päästään lähellekään ostohommia - jos nyt koskaan sinne asti päästään. Erilaisia vaihtoehtoja näkyy jo pikaisen selailun perusteella olevan markkinoilla pilvin pimein; ainakin koko ja valmistusmateriaali sekä sisäpinnoite tuntuvat määrittävän kovasti sitä, mihin kohtaan hintahaitaria mikin viritys osuu. Lisäksi erilaisia lämmitysvaihtoehtoja on tarjolla useita, ja myös vedenotto- ja puhtaanapitokysymyksiä pitää miettiä. Mahtaakohan tällaisen hankkiminen olla kuitenkaan kaiken rahan ja vaivan arvoista?

Jos teiltä löytyy kokemuksia tai vinkkejä kylpytynnyreistä, niitä otetaan täällä päässä kiitollisena vastaan!

2 kommenttia :

 1. Palju <3 eipä siihen voi muuta sanoa! Itse kellun säännöllisen epäsäännöllisesti sisuksiltaan metallisessa paljussa, joka lämpiää polttoöljyllä. Vaikuttaa aika huolettomalta, mutta puulämmitteinen olisi ehkä vähän tunnelmallisempi.

  Olisiko teillä mahdollista upottaa sitä ainakin osittain terassiin tai maahan routaeristyksineen? Sitenhän ulkoasua saisi hieman naamioitua. All you nees is white -blogissa on S:n miehen tekemä palju, joka on verhoiltu ulkoa samaan tapaan kuin terassi. Näillä keinoilla saisi ainakin hieman ulkoasua peiteltyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon jotenkin totaalisen ihastunut etenkin siihen ideaan, että silloin tällöin voisi keskellä talvea lämmittää pihalle ikioman kylvyn ja istuskella pakkasen keskellä siellä lämpimässä vedessä ihailemassa tähtiä :)

   Mä en usko, että meillä antaa budjetti tämän ostoksen vuoksi periksi alkaa muutella kumpaakaan terassia tai kaivaa sen suuremmin maata.. Onneksi eipä sitä kukaan muu pahemmin näkisi kuin me itse, kun ei naapuristakaan näy meidän pihalle :) Ja kiitos vinkistä; täytyykin käydä kurkkaamassa! :)

   Poista