torstai 28. helmikuuta 2013

Än-yy-tee... Kevät!

Ihan uskomatonta, että osapuilleen tunnin kuluttua alkaa kevät! Ainakin, jos almanakkaan on uskominen. Minä ainakin olen täysin kypsä tähän talveen ja pimeään - tervemenoa menneisyyteen vaan niillekin. Takatalven iskiessä voi aina avata kalenterin ja uskotella itselleen, että sehän on vain sellaista mukavan kirpsakkaa kevätpakkasta...
 
Kevään aaton kunniaksi päätin myös pyörähtää nettikauppojen maailmassa. Tässä uudessa kodissa ollaan ehditty asua vain syvimmän talven ajan, joten keväisiä ja kesäisiä ulkojuttuja en ole muutamaa poikkeusta lukuunottamatta viitsinyt aiemmin mietiskellä. Käytännössähän pihallamme ei ole vielä parin edelliseltä omistajalta ostetun jutun lisäksi oikeastaan mitään kivaa hankittuna. Tällaista tarttui virtuaaliselle wish listille tänään:
 
2. Lighthouse -ulkosoihdut // Formverk
3. Three feet stools // Tolix
5. Fil de Fer -valaisin // Catellani & Smith
6. Kabin High Flowerpot // Serralunga
7. Bacsquare -ruukku // Bacsac
 
Etenkin terassin katetun osan valaistusratkaisua olen pyöritellyt mielessäni jo tovin ennen tätä päivää. Seinässä on tällä hetkellä (ruma) plafondi, jota en ole edes näin talvisin vaivautunut juurikaan käyttämään. Kesäksi sohvapöydän yläpuolelle tahtoisinkin jonkinlaisen riippuvalaisimen. Ikean aurinkokennolamput olisivat varsin kustannustehokas valinta, mutta jotenkin tahtoisin terassin kattoon roikkumaan jonkin vähän friikimmän viritelmän. Fatboyn ulkokäyttöön sopiva Rockcoco olisi eräs varteenotettava vaihtoehto - muitakin ulkokäyttöön soveltuvia "kruunuja" tosin olen yrittänyt bongailla, vielä varsin laihoin tuloksin.
 
Lisäksi muitakin ulkovalaisimia olisi hankintalistalla: tässä esimerkkeinä Lighthouse -soihdut sekä itselleni pumpulipallon mieleen tuova Fil de Ferin pallukka. Meille kun ei näillä näkymin ole ainakaan tänä kesänä tulossa isoa ruokailuryhmää ulkosalle, joten kattamatonta terassialaa riittää ihan mukavasti pihan lisäksi.
 
Tässä lisäksi vielä muutama puutarhurisjuttu, vaikka nuo kasvatushommat eivät itselläni ole todellakaan hanskassa. Ehkä Riku innostuu jälleen puutarhuroimaan, jos hankin sille kivat ruukut sitä varten; kasvattihan se joskus vuosia sitten yhden kesän ajan tomaattejakin meidän parvekkeella Turun keskustassa. Se oli muuten kokeiluna eeppinen virhe: ne tomaattipuskat valloittivat yli puolet parvekkeesta ja haisivat todella iljettävälle koko kesän. Eivätkä muuten olleet loppujen lopuksi edes syömäkelpoisia; koko kesän mittainen, haiseva ja häiritsevä urban gardening-panostus meni siinä ihan kankkulan kaivoon! Mutta kaikkeahan pitää kokeilla, paitsi... Niitä juttuja, mitä ei kannata kokeilla (vanha kansanviisaus).
 
Viettäkää mahtava kevään eka päivä! (Onhan se kaiken hyvän lisäksi vieläpä perjantai)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti