perjantai 15. helmikuuta 2013

Jäi Mombasaan vain viikko elämää...

Kolmas osa Kenia-aiheisista postauksista uunista ulos, hep! Viimeinen etappimme Afrikan-turneella oli Mombasa; tuo kuumankostea Taiskan kaipuun kohde. Sinne matkasimme lentäen Nairobista välittömästi safarin jälkeen.

Amsterdamista Nairobiin lentäessämme olin käynyt vierustoverini kanssa keskustelua siitä, mitä Keniassa kannattaa nähdä. Hän oli ainakin omien sanojensa mukaan kenialainen lääkärisnainen, jonka mielestä Mombasa oli parasta Keniaa ikinä - jopa maan presidenttikin oli viipynyt hotellissa, jossa me tulisimme viettämään puolisentoista viikkoa. Vastaanotto hotellilla olikin varsin mieluinen: meidät häämatkalaiset oltiin upgreidattu superior-huoneeseen, jossa oli ikioma, jättikokoinen terassi löhötuoleilla varustettuna. Myös palvelu hotellissamme visiittimme aikana oli ensiluokkaista, ja jokaiseen toiveeseemme vastattiin välittömästi. Safarin jälkeen olikin ihan hyvä sulatella kaikkea sitä, mitä oli päässyt muutaman, hektisen päivän aikana näkemään...

 
Toisaalta näin rumasti sanottuna, Mombasa oli himskatin tylsä. Presidentti varmasti tykkäsi - mutta presidenteillä tuskin on aikaa pysyä samassa paikassa yhdeksää yötä. Päivä seuraa toistaan tällaisessa resort-majoituksessa suhteellisen kaukana mistään "inhimillisestä": makaat päivän imien aurinkoa ja äkkiä kello onkin jo viisi-kuusi... Pienen freshailun jälkeen onkin jo illallisen aika. Siihen päivä pitkälti päättyykin. Kävelymatkan sisällä omasta hotellistamme ei ollut rantaa lukuunottamatta käytännössä mitään, ja lähes kaikki elämä lakkasi iltakymmenen jälkeen. Emme todellakaan olleet mitään rempseää bilemeininkiä olleet häämatkaltamme hakemassa, mutta ainoina asiakkaina isossa ulkoilmaravintolassa istuskelu tuntui romanttisen sijaan varsin kiusalliselta, vaikka illallisen jälkeen tropiikin yöstä nautiskeleminen muutaman viinilasillisen kera olisikin maistunut! Kävimme myös "kaupungilla" varsinaisessa Mombasassa, mutta emme onnistuneet löytämään sieltäkään juuri mitään mielenkiintoista.

Mutta nyt loppuu valitus! En voi väittää, etteikö tämmöinen "pakotettu" ei-minkään-tekeminen olisi ollut kaltaiselleni vieteriukolle äärimmäisen rentouttava kokemus: loman aikana ehdin lukea päälle kymmenen mielenkiintoista kirjaa, nukkua pois kaikki syksyn ja talven peruina jääneet univelat ja nauttia joutilaista hetkistä ja palvelusta. Sellainenhan onnistuneen häämatkan kuuluukin olla! Suositteluni Mombasan kohdalta menevätkin täyden palvelun hotellillemme, Serena Beachille - etenkin niille, jotka kaipaavat hemmottelulomaa, jonka keskiössä on spa, biitsi, hyvä ruoka sekä palvelu :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti