perjantai 1. helmikuuta 2013

Kuukausi kaukana keskikaupungilta

Nyt ollaan asusteltu suurin piirtein kuukauden verran kaukana kaupungin sykkeestä, jos reissussa vierähtänyt pariviikkoinen miinustellaan pois laskuista. Täytyy tunnustaa, että vielä hetkeä ennen muuttoa salaa hirvitti aika lailla. Mutta miksi? Itse olen viettänyt koko ikäni ennen omilleni muuttamista omakotilähiössä, joten asumismuoto ei itselleni ollut mitenkään vieras. Ehkä eniten jännitti se, että koko juttu ei ollut missään vaiheessa suunnitelmissa, vaan kaikki tapahtui yhdellä rytinällä (kuten asioilla jostain kumman syystä on yleensä tapana omassa elämässäni, hmph) - idea siitä, että kantakaupungin kerrostaloasuntojen lisäksi voitaisiin ryhtyä katselemaan omia taloja kauempaa; sen oikean talon löytyminen ja tarjouksen hyväksyminen viikon sisään; muutto rakastamastani Helsingin keskustasta Vantaan perukoille. Siinä muutaman kuukauden aikana ei kuitenkaan täysin ehtinyt valmistautua tulevaan - olisi varmasti ollut eri juttu, jos omakotiasuminen olisi siintänyt unelmissa jo pitkään; nyt haaveilu ja suunnittelu piti aloittaa puhtaalta pöydältä. Välillä tuli kumma fiilis, että ollaankohan me tässä nyt toteuttamassa jonkun ventovieraan unelmaa, eikä omiamme ollenkaan.


Kuinkas sitten kävikään? Tunnustettakoon, että minähän viihdyn täällä varsin mainiosti! Mitään ylitsepääsemättömiä haittapuolia en ole vielä löytänyt. Työmatkakaan ei ajallisesti pidentynyt juuri lainkaan, vaikka kilometreinä etäisyys on tuplat. Helsingin keskustassa ei tullut etenkään arki-iltaisin aiemminkaan hirveästi kierreltyä, vaikka ytimessä asuttiinkin, ja täältäkin sinne hurauttaa autolla puolessa tunnissa. Junakin kulkisi tuosta kivenheiton päästä, mutta sitä en vielä ole testannut. Juhlimaan tosin tulee lähdettyä todella harvoin taksien maksaessa hunajaa, mutta sekin lienee loppujen lopuksi vain plussapuoli, hehe...

Joka päivä jaksan vieläkin ihastella sitä, kuinka paljon tilaa uudessa kodissa on. Eihän tämä mikään suurensuuri ok-taloksi ole, mutta meille kahdelle varsin riittävä: edelliseen kerrostalokolmioon verrattuna neliöitä tuli tuplasti enemmän, ja se kyllä näkyy ja tuntuu! Tietynlainen "oma tupa, oma lupa"-ajattelu on myös vapauttavaa: sen lisäksi, että muutoksia saa tehdä ihan omine lupineen lähes rajattomasti, ei yhdenkään seinän takana asu naapuria. Eipä kai tuonne pihalle viitsisi naapurisovun nimissä mennä hävyttömyyksiä huutelemaan, mutta omien seinien sisällä passaa vaikka laulaa SingStaria epävireisesti keskellä yötä (kokeiltu on, heh) tai vaikka pelata koripalloa pikkutunneilla, jos huvittaa (en ole kokeillut). Nyt odotellaan vaan kevättä ja kesää, jotta päästään nauttimaan kunnolla myös pihasta :) 

Riku on tykännyt täällä asumisesta ja kaikenlaisista nikkarointihommista kuin hullu puurosta. Mä en oo vielä ihan noin pitkällä tässä orientoitumisvaiheessa...

Ei sillä, että tämä nyt ihan mitään alituista onnelaa olisi - ikävyyksiäkin on sattunut eteen. Kaikenlaista, enimmäkseen pientä fiksattavaa olisi seitsenvuotiaassa talossamme jo monenmoista, mutta budjetti ei tällä hetkellä anna periksi ainakaan mihinkään suurempiin remppaprojekteihin. Ja onhan se nyt sanottava; välillä täällä on hemmetin tylsää (kuten just nyt, minkä vuoksi tämmöisiä höpisen). En tunne juuri ketään Vantaalla asuvaa, eikä sitä aina jaksaisi taittaa tuota matkaa Helsinkiin näkemään kavereita - lähes järjestäin autoilemattomien kavereiden houkuttelu tähän suuntaan on myös usein haastavaa. Mutta nämä nyt ovat vain pieniä harmeja, jotka jäävät isommassa kuvassa selkeästi positiivisten puolten varjoon. Eipä siis ole harmittanut yhtään, että tuli lähdettyä tämmöiseenkin projektiin vähän p**se edellä puuhun!


Anyway, hyvää helmikuun ekaa (viikonloppua) jokaiselle!

8 kommenttia :

 1. Ihana mahtava kuulla, että olette olleet ratkaisuun tyytyväisiä. Joka asiassa on niitä hyviä ja huonoja puolia aina. Me ollaan nyt 4.5 vuotta asuttu Jyväskylän keskustassa vuokralla. Halutaan omakotitalo sit jossain vaiheessa ja voi olla aluksi hassua asuakin pidemmän matkan päässä. Mut olen sitä mieltä, että iso tila ja oma piha on sen arvoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin Turun ja Helsingin keskustoissa viimeiset ~12 vuotta asustelleena - olihan tämä kyllä varsinainen muutos! Kuitenkin sitä nopeasti on tottunut, etenkin kaikkien peruspalveluiden ollessa ihan muutaman minuutin matkan päässä :) Aivan metsän keskelle mä en itse kuvittelisi ainakaan vielä olevani valmis muuttamaan ;)

   Poista
 2. Me ollaan miehen kanssa seurusteltu kuus vuotta, ja ihan alusta asti ollaan molemmat haaveilti talon ostosta. Mä oon asunut pienen ikäni niin korvessa, järven äärellä ja tottunut siihen että tilaa on ja ulkona voi olla, ja mies on asunut myös omakotitalossa vanhempiensa kanssa, tosin kylän tapaisessa. Kerrostaloasumista neljä puol vuotta oli takana, ja varsinkin kesällä mua ahdisti niiiin paljon. Viime vuonna sitten saatiin ostettua Villähteeltä talo, ja vaikka meillä on samat jutut: kauheasti kavereita ei oo käynyt kylässä, kun ollaan sen verran kauempana, ite ei tuu hirveen usein lähdettyä Lahden suuntaan,mutta mä oon kyllä nauttinut joka hetkestä. Ihanaa kun voi mennä pihalle kun haluaa koiran kanssa, iltapissalle vaan päästää pihalle, ja en malta oottaa kevättä kun pääsee istutuksien kimppuun ja järkkäämään juhlia joissa voi olla ulkona. Ah, loving it <3

  teijän talo näyttää kyllä TOSI kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas olin ihan sinut kerrostaloasumisen kanssa, ja aluksi alettiin katsella omia taloja kauempaa puhtaasti hinnan takia. Ei kuitenkaan haluttu muuttaa kerrostaloon, jollei se olisi ihan keskustassa. Vasta muutettua oman talon mukavuus sitten tuli kunnolla ilmi, eikä kyllä ole yhtään ikävä kerrostaloon :)

   Poista
 3. Hehe, en oliskaan ihan heti uskonut, että Vantaalle muutatte! Nyt hankitte vaan ihan sikana eläimiä teitä viihdyttämään. ;) Tai lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossainhan sitä pitää asua :DD Hehe, ehkä nyt pitäydytään niissä eläimissä.. Tai noh, ei niitäkään voi vielä ottaa, koska Pesonen.

   Poista
 4. ...ja et voi kuvitellakaan, kuinka meluisia meidän naapurit on! Oma villa siintää haaveissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai joku tämne: http://www.sharmelsheikhrealestate.com/property-details/412 ;)

   Poista