maanantai 4. helmikuuta 2013

Pensselihommiin?

Mä olen jotenkin fiksoitunut keltaiseen väriin - mistä tää oikein on peräisin? Olen nyt näin kevään korvilla (helmikuuhan on positiivisesti ajateltuna jo melkein kevättä!) ryhtynyt haaveilemaan keltaisesta seinästä kotiin. Koko talomme seinäpinta-ala on tällä hetkellä vaalea, ja esineetkin pääosin musta-valkoisia, joten mikään ei estäisi piristämästä jotain seinää kirkkaammalla värillä! Ja pääseehän siitä sitten eroon, jahka siihen kyllästyy, eikös?

Kuva täältä

Ennen hommiin pääsemistä pitäisikin valita seinä, johon maalia aikoisi sutia. Kaikilta seinäpinnoiltaan kauttaaltaan keltaista huonetta en kyllä halua, ja vaihtoehtojen ykkössijasta tämän hetken pähkäilyissäni kilpailevat tv-nurkkauksemme takaseinä sekä makuuhuoneen takaseinä. Olisikohan keltaiseen väriin kiva herätä, vai mahtaisiko se vain ärsyttää väsyneinä aamuina? Toisaalta tahtoisin värin olevan melko kirkas ja selkeä, mikä saattaisi sopia olkkariin paremmin.

Kuvat täältä

Ihan heti ei varmaankaan maalaushommiin viitsitä ryhtyä: töiden ohella ei paljon tee mieli remonteerata, kun tämä ei kuitenkaan kuulu mihinkään ehdottoman pakollisiin toimiin. Jonain viikonloppuna hamassa tulevaisuudessa, tai viimeistään kesälomalla voisi tarttua toimeen - ja onhan ideaa ihan hyvä kypsytelläkin jonkin aikaa!

6 kommenttia :

 1. Keltaisen värin kanssa kannattaa muuten olla tarkkana! Maalikaupassa töissä ollessani opin, että keltainen ei kaikissa valoissa välttämättä olekaan keltainen. Voi olla myös oranssi. Tai jotain muuta :). Mutta makee idea, anna mennä vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kunhan ei semmoinen vauvankakan värinen ole :DD Meilläkin R on ollut opiskeluaikaan maaleja myymässä, niin toivon mukaan sieltä saadut tiedot ovat vielä muistissa, ja osataan valita hyvä sävy, jos nyt tähän lähdetään :)

   Poista
 2. Oi voi, varo vaan. Meidän piti kans ihan vaan pintarempata kaksi huonetta ja kas, pari viikkoa on kulunut ja meillä on tällä hetkellä yhdessä huoneessa auki sekä lattia että kattoa. Hups. Taidettiin remontoida pintaa syvemmältä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, remontointihommiin kyllä koukuttuu helposti ;) Etenkin tuo meidän herrashenkilö löytää koko ajan uutta fiksailtavaa - itse oon tosin vähän peukalo keskellä kämmentä näissä (nimim. viimeiseen omaan asuntoon keittiön kaapit väärin päin koonnut :D)

   Poista
 3. Meidän vanhassa kodissa käytettiin haalean keltaisenbeigeä ihan vaan tehosteena muutamassa kohdassa niin, että tehtiin pystyyn muutama raita. Tämä saattaa olla vahvoissa väreissä ehkä järkevin vaihtoehto, tarvittaessa sitä on helpompi sitten aina lisätä :) nim. väripaletit haettu maalikaupasta ja toistaiseksi niillä leikitty VASTA korujen suunnittelussa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy itsekin noita sävyjä harkita tarkkaan, ettei tarvitse alvariinsa olla maalailemassa ;) Mä itse vaan olen vahvojen värien ystävä, mutta enpä tiedä, kuinka kauan keltaista jaksaisi katsella, ennen kuin alkaa yököttää :D

   Poista