tiistai 5. helmikuuta 2013

Villa-allergikon kriisipuuro

Villa-allergikko ei talvisin valinnanvaralla juhli. Tänäkin talvena olen haikeudella selaillut kymmeniä unelmien neuleita joutuen jättämään ne kaupan hyllylle niiden sisältämän villan vuoksi. Itse olen vuosien saatossa todennut, etten voi vetäistä päälleni yhtään paitaa, joka sisältää vähääkään villaa - villaneuleessa kärvistely tuntuu siltä kuin olisi kaatanut päälleen kuhisevan muurahaispesän. Akryylia olen myös pyrkinyt välttämään: akryylineule ei tunnu mukavalta iholla, ja useimmiten ne ovat piloilla jo muutaman käyttökerran jälkeen. Siksi olen pyrkinyt hamstraamaan itselleni täysin puuvillasta valmistettuja neuleita, jotka omien kokemusteni perusteella ovat osoittautuneet useimmiten hinta-laatusuhteeltaan parhaiksi. Niissäkin laadun osalta mennään usein tuuripelillä etenkin nettikaupoista tilatessa, joissa niitä ei pääse etukäteen käpistelemään - siksi olen yrittänyt hamstrailla puuvillaneuleita vähän sieltä sun täältä mahdollisimman edulliseen hintaan, jotta mahdolliset vikaostokset eivät kaivaisi suurta lovea lompakon pohjalle. Kuluvan talven parhaan neuleostoksen taisin tehdä yllättäen Vero Modasta, mistä en ole vuosiin ostanut mitään. Sen joulualeista kuitenkin bongasin ohikulkiessani beigen, paksun puuvillaneuleen kympillä, joka on pysynyt hyvänä jo useamman pesukierroksen ajan.

Äskettäin törmäsin jälleen potentiaaliseen yksilöön, joka lähti tilaukseen kahdessa eri värissä:
 
Kuvat Asos
 
Olin nimittäin tilaamassa Rikulle pientä synttärilahjapakettia Asosilta (voi jukranpujut - hän ottaa ja täyttää 32 vuotta tänä perjantaina! Sehän tarkoittaa siis myös sitä, että meillä on yhteistä taivalta takana kymmenen vuotta ihan näillä näppäimillä!), ja eksyin siinä samalla myös naisten aleosastolle, mistä nämä kaksi löytyivät. Eivät olleet hinnalla pilattuja: harmaa taisi kustantaa viitisentoista euroa ja vaalea pari kymppiä, joten klikkasin ne nyt tulemaan muun tilauksen kylkeen. Olen nimittäin kauan etsiskellyt 100% puuvillaista cable knit-neuletta kivassa mallissa - suurimmilta osin tuloksetta. Eipä tässäkään ihan kaikki ole kohdillaan: neulos vaikuttaa melko ohuelta, enkä Asosilta aiemmin tilatessani ole aina ollut tyytyväinen heidän oman mallistonsa matskujen laatuun, joita nämäkin siis edustavat, mutta kokeillaanpa nyt näitäkin!
 
Löytyykö teiltä hyviä vinkkejä tai linkkejä villan ja akryylin välttämiseen neuleissa?

2 kommenttia :

  1. Hei ootkos kokeillut merinovillaa? Se nimittäin on käyttötuntumallaan ihan eri juttu, kuin perinteiset 100% villaneuleet. Toimii muuten samoin, mutta ei kutita :)
    Katsoppas näitä: www.icebreaker.com
    Mä jaksaisin vaahdota näistä vaikka ikuisuuden :)

    VastaaPoista