sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Grow it yourself!

-"Mites sun lauantai-ilta?" -"No, istuttelin vähän siemeniä kasvamaan." -"Yeah, right..."
 
Tässä vaiheessa minut reaalimaailmassa tuntevat ihmiset eivät luultavasti voi uskoa korviaan, mutta totta se on! Ja mulla on tarjota tästä mikropuutarhuroinnista myös kuvallista todistusaneistoa:
 
Chilit, habanerot (en muuten tiennyt, että niitä kutsutaan havannanpaprikoiksi), basilikat sekä oreganot pääsivät multiin eilen illalla. Ruohosipulin ja tillinkin siemeniä lähti kaupan hyllyltä matkaan, mutta pussin mukaan niiden istutusaika koittaa vasta myöhemmin. Kummallakaan meistä ei siis ole kokemusta minkään muun kuin niiden haisevien tomaattipuskien kasvattamisesta, joten pussista löytyvien ohjeiden perusteella mennään orjallisesti. Tekemällä oppii. Jää nähtäväksi, tuleeko tästä herkkuja vai täysi fiasko!


4 kommenttia :

 1. Hehh hyvältä näyttää siemenen kylväminen ;) Pieni viherpeukalo saisi nostaa minullakin päätään mutta ei, aina on epäonnistuttu yrttien kanssa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tää onneksi on pääosin R:n projekti, joten se saattaa ehkä jopa onnistua ;) Itse unohtaisin koko kasvit varmaan parissa päivässä!

   Poista
 2. Me ollaan kasvateltu chilejä nyt nelisen vuotta, viime kesänä saatiin ekat ihan huimat sadot. Chiliä tuli niin paljon, ettei oikeen enää tiedetty mihin niitä olisi työntänyt :) Tämä talvi verotti meidän puskia, kaikista chilipensaista vaan 4 selvis talven yli. Pitäisikin laittamaan uusia siemeniä itämään. Jos tarviit joskus jotain käytännön vinkkejä chilien kasvattamiseen liittyen, niin laita vaan viestiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee - pitääkin kysellä, jos tulee jotain mieleen, kunhan saadaan tää projekti etenemään :)

   Poista