maanantai 4. maaliskuuta 2013

Jotain vanhaa eteisessä

Ennen muuttoa etsiskelin kuumeisesti jonkinlaista senkkiä, lipastoa tai tasoa, jonka voisi asettaa kulkureitille eteisestä sisäänpäin. Sisään tullessa on vain pakko olla jokin laskutila, johon läväyttää odottelemaan avaimet, postit ja muu sekalainen tilpehööri, johon heti kotiin tullessa ei välttämättä jaksa syventyä. Mun vanhempieni kotona eteisaulassa on perintölipasto, jonka fiiliksestä Riku tykkää kovasti, ja päätettiinkin vinkata huutokauppoja ja wanhan tavaran liikkeitä rakastavalle äidilleni, että potentiaalisen, aikaa nähneen lipaston sattuessa kohdalle hyvään hintaan voisi hän lyödä kaupat lukkoon puolestamme. Mami teki oivallista agenttityötä, ja muuttopäivänä meille saapui tämä tuparilahja! Meistä molemmat tykkäävät siitä valtavasti kaikkine kolhuineen - jonkinlaiset kunnostustyöt ovat harkinnassa, mutta haluamme tämän pysyvän kuitenkin omana, rosoisena itsenään, joten niitä ei välttämättä edes tarvita.
  
Lipaston päällä on lisää "jotain vanhaa": Yki Nummen Modern Art -valaisin. Tokihan näitä saa edelleenkin tuliteränä kaupoista, mutta omamme olen sosialisoinut vanhempieni kotoa jo vuosia sitten, ja se on peräisin useamman vuosikymmenen takaa. Muistan itseasiassa leikkineeni taaperona tämän irrotettavalla varjostimella joskus 80-90-luvun taitteessa (se oli mun mielestäni oivallinen hattu). Tällä hetkellä tasolla majailee lisäksi kuppi avaimia varten, kotoamme esiltä löytyvä ainoa "hääkuva" sekä pikkuinen norsu, joka on matkamuisto Intian Keralasta. Kumpikaan meistä ei ole kovin innostunut katselemaan omaa pärstävärkkiään jatkuvasti kodin seinällä, joten hääkuvia emme ole halunneet laittaa sisustukseen esille, vaikka niitä ihana onkin muutoin selailla silloin tällöin :) Kehyksellä ja sen sisällä olevalla, hähmäisellä kuvalla onkin lähinnä funktionaalinen tarkoitus: usein sen takana on pino avaamatonta postia odottamassa selaamista, ja se yrittää vähän peittää tuota rumaa näkymää, krhm.
 
Energistä maanantaita teille!

14 kommenttia :

 1. Myös meillä tykätään Modern Artista, mutta se ei kyllä valitettavasti ole päässyt arvoiselleen paikalle. No ehkä seuraavassa kodissa.

  Lipasto on hieno ja kolhut ehdottomasti tekee siitä vielä "paremman".

  JenniK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään tuo Modern Art ei tällä hetkellä ole toiminnassa, koska siinä on "vanhanmallinen" johto, joka ei sovi nykypäivän pistorasioihin :P

   Poista
 2. Meillä on myös senkki eteiseen haussa. Meidän eteisen seinä on vaan vähän hankala, kun senkin pitäis olla pitkä ja matala, muuten valokatkaisija jää senkin taakse. Myöskin haluaisin, että senkki olisi vanhahko tai edes sellaisen tyylinen.. Etsintä jatkuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli itse asiassa sama juttu mietinnässä ensin: senkki oli tarkoitus sijoittaa vastakkaiselle seinälle, jossa on "ikkuna" ja valokatkaisija. Mutta se onneksi meni hyvin tähän kohtaan :)

   Poista
 3. Tosi hieno lipasto! Hyvää agenttityötä :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis! Myös meillä on yksi vanhempi senkki uuden ja kiiltävän joukossa. Tuo kivasti "rosoa" sisustukseen.

  VastaaPoista
 5. Aiva ihana lipasto, kelpais meillekin :D

  VastaaPoista
 6. Täydellinen, vanhoissa on eniten tunnelmaa! Eat, drink and be married - siinä meille rouville ohjetta elämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Munkin mielestä toi on kaikessa kliseisyydessä ihan loistava ohje!

   Poista
 7. Tää on kyllä hieno! Mulla olis haussa lipasto makkariin kaikille niille vaatteille (ja muulle rojulle, köh), jotka ei mahdu vaatekaappiin. Haluisin just jotain ihan erilaista kuin kaikki meidän muut kalusteet, mutta vielä ei ole miellyttäviä silmiin osunut. Enkä sitten kuitenkaan ole ihan varma, onko antiikkinen mun juttu. Ja varmasti tiedän, että ei ole Miehen juttu, joten etsintä jatkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en liikaa wanhoja kalusteita tahdo meille. Mun äiti keräilee antiikkia, joten oon pienestä asti saanut jonkinlaisen yliannostuksen vanhoista esineistä. Nyt, yli kymmenen vuoden omillaan asumisen jälkeen niitä alkaa jo hiljalleen sietää ympärillään omassakin kodissa :)

   Poista