sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kylässä meillä: Ruokailutila

Tervetuloa näin virtuaalisesti kylään meille! Postauksia omasta kodista on tiputellut blogin puolelle nyt talven aikana vähänlaisesti, sillä arkipäivisin olen ehtinyt kotiin useimmiten vasta pimeän laskeuduttua, ja viikonloppuisin on ollut kaikenlaista vilinää ja vilskettä, joten kuvien ottaminen on jäänyt. Tämä viikonloppu on ollut kuitenkin ihanan laiska, ja ehdin ottaa myös kameran tassuun päiväsaikaan. Tänään tarjoilen kurkistuksen ruokailutilaamme.
 

 
Ruokapöydän tuoleiksi valitsimme valkoiset Hayn About A Chairit tammijaloilla. Kun tuolien etsintä vasta aluillaan ja esittelin erilaisten vaihtoehtojen kuvia ja speksejä Rikulle netistä, hän ei ollut kovin vakuuttunut muovisen istuinosan istumismukavuudesta. Käytiin koeistumassa nämä Stockalla, ja mieli muuttui sillä siunaamalla - näissä on älyttömän hyvä istua! Tosin suosimani "jalat ristissä pehvan alla"-datausasento vaatii pienimuotoista akrobatiaa korkeiden käsinojien vuoksi. Tuoleihin ollaan oltu pääosin erittäin tyytyväisiä: ovat jämäkät istua, siirrellä ja vieläpä kivan näköiset! Tosin valkoiseen väriin jää todella helposti sormenjälkiä ja muuta likaa, mutta sehän oli jo väriä valitessa tiedossa. Muovista ne on kuitenkin suht helppo pyyhkäistä pois. Ollaan tosin huomattu eräs miinuspuoli, joka ei maata kaada, mutta vähän ärsyttää - istuinosan kiinnitys jalkoihin on huono. Yksi tuoli meille saapui jo alkujaan niin, että tuo muoviosa hieman liikkui tai "lonksui", eikä ruuvien kiristämisestäkään ollut sen suurempaa apua. Samaa on nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen alkanut tehdä myös toinen tuoli. Näillä ei olla keikuttu tai istuttukaan 24/7, joten en usko, että mekään olemme nämä pahoinpidelleet piloille. Osan liikkuminen on kuitenkin niin pientä (vaikkakin sen istuutuessa huomaa), että mitäpä tässä siitä sen suuremmin valittamaan!
 
 
Occa-ruokapöytä on peräisin BoConceptilta, ja hinta-laatusuhde on tässä ollut meidän molempien mielestä aivan loistava! Pöytä ei ole mikään lastulevyrimpula, ei liiku eikä heilu. Pöydän alla oleva matto on hankittu Ikeasta, ja myös se on toimittanut virkaansa nämä kuukaudet oivallisesti: kivan tuntuinen jalalle, väri on sopivan neutraali, ja matto on helppo pitää puhtaana.
 
Ruokapöydän takana meillä on takka. Edellinen omistaja oli sijoittanut ruokailuryhmän eri paikkaan ja takan eteen isojen ikkunoiden alle kulmasohvan, mutta meille tämä oli loogisin paikka. Olishan se kivaa ihailla takkatulta mieluummin sohvalla loikoillen, mutta käy se ihan hyvin tuolillakin istuessa! Yhdellä tuolilla on tällä hetkellä Ikeasta hankittu torkkupeitto; mulla pitää olla joku peitto joka paikassa. Oon ihan järkyttävä vilukissa, ja kerrostalossa asuessa, kun lämmityskustannuksista ei tarvinnut itse kantaa huolta, patterit paukkuivat täysillä kaiken aikaa. Täällä ollaan yritetty säästää sähkössä, joten huoneilman lämpötilaa ollaan laskettu tarkoituksella useampi aste niistä lukemista, joihin olen tottunut. Untuvatöppöset ja erilaiset peitot ovat siis täällä mun parhaita kavereitani!
 

 
Ruokapöydän ääressä myös tehdään töitä, luetaan lehtiä ja roikutaan tietokoneella. Yleensä pöydällä onkin yhden sijasta kolme konetta - pakko tunnustaa, että siivosin yhden + roikkuvat johdot pois kuvan ottamista varten :) Pöydällä majailevasta Menun Dropp-hedelmäkulhosta onkin tullut sekalaisten pikkujuttujen säilytyspaikka: hedelmien sijaan siellä pyörii kaikenmaailman piuhoja ja muuta sälää. Noh, parempi kai noin: mieluummin vähän piilossa kuin sotkussa pöydällä.
 
Mä olen varsin tyytyväinen tähän, pieneen ruokailutilaamme! Tuon Droppin tilalle tosin on harkinnassa jonkinlainen kynttilänjalka, josta postailinkin jokin aika sitten. Tarkoituksena on myös jossain vaiheessa ehkä hankkia tähän jonkinlaiset tabletit. Tällä hetkellä lähes ainoat tarpeeksi kivat olen löytänyt Chilewichilta: tahtoisin valkoiset Spunit, mutta vähän sylettää maksaa yli sataa euroa neljästä lautasenalusesta, joten ovat jääneet vielä kaupan hyllylle.
 
Viettäkäähän kiva sunnuntai! Meillä olisi tiedossa lasagnea, mustikkapiirakkaa ja illalla ehkä elokuviin... Pitää vähän rentoutua ja possutella, että maanantaina on patterit ladattuna uuteen viikkoon!

10 kommenttia :

 1. Moikka, mä kyllä ottaisin tuolien myyjään ehdottomasti yhteyttä ton lonksumisen vuoksi. Noikaan tuolit eivät ole halvimmasta päästä, joten kannattaa kysästä onko tälläisiä ongelmia tullut muilla esiin tms.

  Meillä ruokapöydän tuoleina toimii valkoiset dsr-tuolit ja oon kyllä ollut tosi tyytyväinen niihin.

  JenniK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaa tyhmyyttähän se on, mutta oon vaan niin laiska reklamoimaan, kun kyseessä ei kuitenkaan ole mikään iso ongelma :) Se rumba, kun pitää lähetellä tuotteita eestaas tutkittavaksi, on vaan niin ärsyttävä, ettei pikkujuttujen vuoksi jaksa vaivautua. Jos se tuosta menee pahempaan suuntaan, pitää kyllä ottaa yhteyttä..

   Poista
 2. Tosi kivannäköistä :) Meidän sohva ja tuolit on myös BoConceptin, ja ollaan tykätty hurjasti. Hinta-laatu ehdottomasti kohdillaan. Ja kyllä mäkin ehkä kysyisin tuosta lonksumisesta, tylsää jos kalliit tuolit hajoaa noin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Meillä on BoConceptilta myös sohvapöytänä toimiva sarjapöytä, ja myös se on ollut hinta-laadultaan erittäin hyvä! Ollaan oltu itse asiassa niin tyytyväisiä, että lähdetään katselemaan telkkaritasoakin varmaan BoConceptilta; sellaiseen kun ei nyt ole mitään omaisuuksia sijoitettavana, ja tahtoisin uuden.

   Poista
 3. Minä en ole edes tajunnut että sulla on tämmöinenkin blogi, ihana!! Voi nuo AAC-tuolit olisi haavelistalla, seuraavaan kotiin sitten jos saisi :) Nätti koti teillä!

  VastaaPoista
 4. tuo Dropp-kulho on niin hauska. Pitkään olen sitä itsellenikin himoinnut. Ostoslistani taitaa olla päättymätön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva :) Jos vaan joskus sais sinne jotain järkevää sisälle tuon turhan sälän sijaan ;)

   Poista
 5. Hienot noi tuolit, olen koeistunut niitä Vepsäläisellä, tykkään tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään, voin kyllä suositella tuosta omissamme olevasta pikkuviasta huolimatta :)

   Poista