keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Talvi, mee pois täältä!

Kypsyttääkö jotakuta muuta tämä ikuisuuksiin jatkuva lumi- ja pakkaskausi? Myönnettäneen, että auringossa kimmeltävä keväthanki ja alituiseen kirkastuvat aamut ja illat antavat toki boostia energiatasoille, mutta antais sulaa jo!
 
 
Okei, ehkä mua rassaa hela hoito ihan henkilökohtaisista syistä: talouttamme vaivaa nimittäin akuutti polttopuun pula. Jotkut tulevat kaikkein kiukkuisimmilleen nälkäisinä; mua mökötyttää eniten, jos on kylmä. Ilmalämpöpumppu reistaa, kolisee ja on käytännössä käyttökelvoton, ja sen korjaamisesta tai uusimisesta täytyy tehdä päätöksiä jossain hamassa tulevaisuudessa. Alakerran lämmitys on tähän mennessä hoitunut suvereenisti lattialämmön ja varaavan takan avustuksella. Takka ollaan pantu tulille talven aikana oikeastaan joka ilta heti töistä tullessa, mikä on mahdollistanut lattialämmön pitämisen melko pienissä lukemissa; sillä ollaan saatu lämpötila illoiksi nousemaan inhasta 19-20 asteesta siedettävään 22-23 asteeseen.
 
Jopa Pesonen tykkää vedellä hirsiä peiton alla, kun sitäkin viluttaa.
 
Puut periytyivät edelliseltä omistajalta, ja lisäksi molempien sukulaiset ovat kantaneet puuta kassikaupalla muassaan vierailulle tullessaan, joten puu on käytännössä ollut ilmaista. Tulevaisuuden puunsaanti on myös sukulaisten kautta turvattu, kunhan kaataa ja pilkkoo itse. Sunnuntaina poltettiin viimeinen satsi kuivia puita, eikä jäljellä ole enää kuin pari viikkoa takaperin kaadettua tavaraa, joka ei ole tarpeeksi kuivaa ja on myös vielä liian tuoretta poltettavaksi. Testattu on. Muutaman päivän 18 asteessa kärvistelyn jälkeen nostettiin nyt lattialämpölukemia. Sähköyhtiö kiittää ja kumartaa, ei voi mitään. Pieni kuitenkin on ihmisen murhe täällä hyvinvointiyhteiskunnassa, mutta silti täällä suunnassa toivotaan kovasti kevättä saapuvaksi muuallekin kuin allakkaan.
 
Ensi kerralla lupaan palata johonkin positiivisempaan aiheeseen!

8 kommenttia :

 1. Aurinko armas saisi tosiaan pikkasen tehokkaammin sulatella noita kinoksia.. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee, sen on pakko! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nytkin tuo työhuoneen ikkunasta kurkistaa lumikinosten takaa ;)

   Poista
 2. Nyt äkkiä huoltikselle ostamaan lisää polttopuita :) Ymmärtääkseni on olemassa myös "nettikauppa", joka toimittaa klapit suoraan ovelle.. Täällä kans odotellaan kesää ihan täysillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kateltu noita huoltoasemien, Bauhausin jne. polttopuun hintoja ja huhhuh, mitä ne niistä pyytävät! Laskeskeltiin, että puun ostaminen ei kannata myöskään isommassa satsissa, kun ei (toivon mukaan) sitä enää kevään tullessa kovin kauaa tarvita, ja ensi talven puut on jo hoidossa :)

   Kesä, tuu jo! :)

   Poista