perjantai 26. huhtikuuta 2013

Haaste ja tunnustus

Haasteellista perjantaita! Sain tässä taannoin pentukissalta 365 kulttuuritekoa -blogista haasteen, jonka ajattelin toteuttaa tässä ja nyt. 


Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa. Säännöt ovat tässä: 

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun tulee keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista. 1. Nukkuessani mulla on kaksi tärkeää asiaa; päätyyny & toinen päätyyny. Ne ovat kulahtaneita, pehmeitä ja muhkuraisia tyynyjä - justiinsa mun päävärkkini mukaan muotoutuneita - joita Riku jaksaa aina ivata. Toinen menee pään alle, toinen menee pään päälle - vasta sitten on hyvä nukkua. Olen jopa harkinnut niiden ottamista mukaan pidemmille reissuille, mutta niin överiksi päätyynyriippuvuus ei ole vielä mennyt. "Miks sulla on mun päätyyny? Anna se tänne ja HETI!" Niin tuttua.

2. Sain puhelimeni pari vuotta sitten duunista, ja siinä on vieläkin soittoäänenä Nokia Tune. En ole vain koskaan tullut vaihtaneeksi sitä, eikä se omasta mielestäni ole edes mitenkään tappavan ärsyttävä, vaikken siitä erityisesti tykkääkään. Tässä kuussa vaihtuu puhelin, joten kyseinen tilulilu saa vihdoin lähteä.

3. En tiedä, miltä kinkku maistuu. Saattaa olla, että tosi pienenä lapsena sitä on minulle syötetty esimerkiksi joulukinkun muodossa, mutta omatoimisesti en muista koskaan syöneeni tai maistaneeni. Samoin todella monien muiden lihajuttujen kanssa; mulla ei esimerkiksi ole mitään hajua siitä, miksi jotkut laittavat leivän päälle jotain kylmää leikkelettä, koska en vaan tiedä, miltä ne maistuvat. 
 
4. Perjantaista on vahingossa tullut meille siivouspäivä.


5. Mua ei yhtään haittaa liikkua yleisillä paikoilla, kuten kauppareissulla, ilman meikkiä. Saatan olla koko viikonlopun helposti puunaamatta naamaani, jos ohjelmassa ei ole kuin kotona hengailua ja ostoksilla käyntiä.

6. Jos löydän hyvän pelin, saatan viihtyä lukemattomia tunteja Pleikkarin ääressä. Oon tosin hyvin valikoiva tämän suhteen: viimeinen läpikotaisin koukuttava peli taisi olla Skyrim.

7. Hakeuduin lukion jälkeen kauppakorkeaan, koska en keksinyt oikein muutakaan ja pääsykoe vaikutti kiinnostavista aloista itselleni helpoimmalta nakilta. En kuitenkaan ole sen suuremmin katunut tuota pikaista valintaa.

8. Olen käyttänyt samaa tuoksua, Diorin J´adorea, lähestulkoon viimeisen kymmenen vuoden ajan tauotta. Joitain muitakin hajuvesiä olen ostanut vuosien varrella, mutta ne ovat jääneet vähemmälle käytölle. Tottumuskysymys? Ehkä.


9. Jos aloitan jonkun kirjan, joka tosissaan tempaa mukaansa, mun on todella vaikea lopettaa lukemista ennen kuin kirja loppuu. Siksi aloitan uudet kirjat yleensä perjantaisin, kun on aikaa kukkua kirja tassussa vaikka aamun tunneille saakka.

10. Olen kynsienpureskelija.

11. Mielestäni banaanit haisevat kamalalle.

1. Kuka on suosikkinäyttelijäsi? 
- En voi sanoa, että mulla olisi suosikkinäyttelijää. En ole koskaan ollut kovinkaan innostunut elokuvista; katson niitä lähinnä Rikun tai jonkun kaverin "siivellä", tai muuten vaan täysin randomisti, jos jostain sattuu mielenkiintoista eteen.
 
2. Kahvi vai tee? 
- Nykyisin molemmat; ehkä jopa mieluummin tee. Ennen litkin järkyttävät määrät kahvia, mutta olen lähes huomaamattani vieroittanut itseni tästä tavasta. Kahvi maistuu vieläkin kuitenkin esimerkiksi palavereissa tai kylässä, jos sitä on vartavasten tyrkyllä.


3. Mikä on suosikkivaatemerkkisi/-kauppasi?
- Koska olen äärimmäisen laiska, suosikkivaatekauppani löytyy myös kotisohvalta: Net-a-Porter. Vaatteista nykyisin kaappiin on eksynyt paljon Michael Korsin MICHAEL-mallistoa sekä DKNY:tä. Hinta-laatusuhde on niissä mun mielestäni mainio, ja sieltä myös löytyy kaikkea kivaa omaan makuun.  

4. Mihin genreen lukeutuvia kirjoja luet eniten?
- Oon aika kaikkiruokainen! Eniten kiehtovat kuitenkin tositapahtumiin perustuvat kirjat, jotka on kirjoitettu mukaansatempaavasti. Toisaalta määrällisesti eniten tulee poimittua luettavaksi jotain helposti ja nopeasti kahlattavaa dekkaria tai suomalaista fiktiota. 

5. Keneltä julkkikselta olet kuullut näyttäväsi?
- Eipä hirveämmin ole mainittu. Joskus vuosia sitten "Tyttö sinä olet tähden" aikaan sain kuulla muistuttavani suomalaista näyttelijää Pamela Tolaa. 

6. Pidätkö itseäsi keskivertoälykkäänä, keskivertoa älykkäämpänä vai keskivertoa vähemmän älykkäänä? 
- Miten sen älykkyyden nyt tahtoo ymmärtää? Mun on esimerkiksi hirmu vaikea hahmottaa tiettyjä asioita kolmiulotteisesti, ja kädentaitoja vaativissa jutuissa olen melko surkea. Toisaalta ymmärrän asioiden väliset yhteydet helposti ja nopeasti, ja kykenen painamaan mieleeni järkyttävän määrän niin turhaa kuin tähdellistäkin tietoa. Älykkyyttä on niin monenlaista.

7. Mitä mieltä olet e-kirjoista? 
- Itse tykkään paperin hypistelyn fiiliksestä, joten suosin perinteisiä kirjoja. Meillä on kuitenkin kotona iPad, johon lataamani kirjat taitavat olla lähinnä matkaoppaita tai niiden osia. Omalla kohdallani tällä hetkellä kokisin e-kirjojen olevan kätevimpiä juurikin reissukäytössä; pidempää tekstiä en ainakaan vielä ole oppinut näytöltä lukemaan ainakaan kotisohvalta käsin.

8. Käveletkö mielelläsi päämäärättömästi vain ollaksesi ulkona?
- Pakko tunnustaa, että en. Ainakaan kotikulmilla Suomessa. Ulkomailla tulee käveltyä myös päämäärättömästi kymmeniä kilometrejä, mutta siinä ei välttämättä ole takana ulkonaolemisen kaipuu, vaan ehkä ennemminkin uusien, yllättävienkin asioiden etsiminen. 

9. Kuinka terveiksi arvioisit elämäntapasi asteikolla 1-10 (1 = surkean epäterveelliset, 10 = esimerkillisen terveelliset)? 
- Ykkösestä kymppiin varmaan joku seiska? 

10. Mitä mieltä olet tämäntyyppisistä haasteista?
- Kyllä mun mielestäni näihin on kiva aina silloin tällöin vastailla!  

11. Kerro jokin lapsuudessa vaikutuksen tehnyt kulttuurielämys (kirja, leffa, näytelmä tms.) joka on jäänyt mieleen.
- Sain Sofian maailman suunnilleen kymmenvuotiaana joululahjaksi ja muistan lukeneeni sen useaan kertaan läpi, koska en vaan tajunnut, mistä siinä on kyse. Ei siis sinänsä silloin niin vaikuttava kokemus, mutta se jäi mielen pohjille niin, että tartuin kirjaan uudelleen noin kymmentä vuotta myöhemmin, jolloin pääsin jo kiinni kirjan punaiseen lankaan. Ei siitä mitään ikisuosikkia tullut, mutta tapauksena jäi mieleen. 

Ja sitten vielä perään oma kysymyssettini:
1. Mistä keittiön kodinkoneesta luopuisit viimeisenä ja miksi?
2. Jos pitäisi valita urheilulaji, jossa haluaisit voittaa olympiakultaa, mikä se olisi ja miksi?
3. Kuuluitko aikoinaan (tai vielä nykyään) Irc-galleriaan?
4. Jos muuttuisit vuorokauden ajaksi mieheksi, mitä kaikkea tekisit?
5. Mikä on kaikkien aikojen inhokkiruokasi, ja löytyykö sen taustalta jokin tarina?
6. Mikä on parasta kotikaupungissasi?
7. Mitkä ovat mielestäsi loistavan arki-illan elementit?
8. Mikä on mielestäsi turhin taito, jonka osaat?
9. Mitä lautapeliä pelaat mieluiten?
10. Mistä on ikimuistoinen lomamatka tehty?
11. Jos olisit ehdolla kansanedustajaksi, mitä vaalijulisteessasi lukisi?

Lisäksi sain ihanan tunnustuksen Modern Wife-blogin Kittylta sekä Vartijan vaimo-blogin Sartsulta, kiitos!Kiitä ja linkitä bloggaaja, jolta tunnustuksen sait. Valitse viisi ihanaa bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa ja kerro se heille jättämällä viesti heidän blogiinsa. Näin autamme uusia bloggaajia eteenpäin ja ehkä juuri sinäkin löydät uuden upean blogituttavuuden.

Lyön kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja laitan sekä haasteen että tunnustuksen jakoon seuraaville, mahtaville blogittarille - tarttukaa siihen ihmeessä, jollette ole vielä tehneet, tai haluatte vastata siihen uudelleen ;)

By J - OmaDeco by J
-HEINIE- - Villa H
Iisa - IISA´S

10 kommenttia :

 1. Kiitos kunniasta blogikamu, näitä on aina mukava saada! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) mulla onkin näitä jokunen jo tuolla rästissä. Hups! Mutta tosi kivaa tekemistä ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hurry - ajan kanssa, ajan kanssa :)

   Poista
 3. Kiitos -laitetaanpa työn alle :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Krista ihana! :) yritän vastata joku päivä :) nää on kivoja!

  VastaaPoista
 5. Ohohh, nyt keksit kyllä iltapuhdetta. :D
  Laitetaan toteutukseen ehdottomasti! :)

  VastaaPoista