tiistai 23. huhtikuuta 2013

Inspiroivat saunat

Käväistiin jokin aika sitten Rikun kanssa Tulikiven studiolla tarkoituksenamme tsekata heidän piha- ja koristekivivalikoimaansa. Siellä eksyimme myös saunaosastolle, ja sieltä löytyikin niin hyvännäköisiä kiukaita, että olisin valmis omaan kotiin ottamaan niistä melkein minkä vaan! Meillähän on täällä semmoinen aika perinteinen, vaalean puun värinen pikkusauna, jossa ei sinänsä ole mitään korjattavaa. Joskus kuitenkin tahdon vähän jotain spesiaalimpaa myös löylyhuoneen puolelle! Tässä vähän inspiraatiota Tulikiven sivuilta:Erittäin tummat pinnat tuntuisivat olevan tällä hetkellä se juttu saunaskenessä. Upeiltahan nuo näyttävät, täytyy myöntää, mutta meille saunan pienen koon vuoksi tuskin ihan kokomusta istuu. Jos nyt saisin aloittaa suunnittelun, lähtisin liikkeelle kakkoskuvan tyyppisestä, pinnoiltaan valkeasta ratkaisusta, jota lähtisin höystämään tummemmilla mausteilla. Saunaremontti ei tosin taida olla meillä ihan ensimmäisenä työlistalla, harmin paikka.

10 kommenttia :

 1. Ooh, tummat saunat vetoo myös muhun! Sulle olis tunnustus täällä :)

  VastaaPoista
 2. Äitin kylppärirempassa sai sauna tummat sävyt osakseen ja vaikka sauna on tyyliin kahdelle ihmiselle suunniteltu, ei tumma väri tilaa pienentänyt vaan se jopa näyttää tilavammalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että tämänsuuntaisiakin kokemuksia löytyy! :) Varmasti hyvällä suunnittelulla saataisiin tuohon meidänkin saunatilaan myös tummempaa pintaa ilman, että siitä tulisi ihan "musta aukko" :)

   Poista
 3. Meillä mies haluaisi rempata saunan tummaksi, mutten itse ole vielä ihan lämmennyt asialle. Nuo valkoiset kiuaskivet ovat kuulemma melko kalliita vaikka hienoja ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tykkään näistä tummista saunoista hurjasti - ainakin idean tasolla :)

   Poista
 4. Saunoista tehdään nykyään ihan huonemaisia kokonaisuuksia, joissa voi viettää ihan oikeasti aikaa eikä heittää satalöylyjä. Monesti juuri ne pienemmät löylyt ovat omiaan siihen, että lihasrentoutuksen merkeissä siellä voi makoilla pidempään. Jotkut lukevat jopa kirjoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekään en ole mikään hurjien löylyjen ystävä, joten tuommoinen meininki sopisi kyllä ainakin meikäläiselle :)

   Poista
 5. Tosi upeita saunoja (ja kiukaita)! Etenkin eka ja vika kuva iski muhun. Meilläkin on harmillisen pieni perusvaalea sauna, tavallisella ja tylsällä kiukaalla. Että ei mikään kannattavin muutoskohde pienuuteensa vuoksi, kun ei sinne oikein mahdu mitään. :D Mutta ainahan voi haaveilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin saunan koko on sen verta pieni (kolme mahtuu ylälauteelle löylyihin ilman änkemistä), että se kyllä asettaa tiettyjä rajoituksia sille, mitä sinne voi laittaa. Suunnitteilla tosin on isompi kylppärin muutos "sitten joskus", mutta esimerkiksi kiukaanhan voisi vaihtaa ja pintojen väriä muuttaa jo ennen sitä :)

   Poista