perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kevättulva

Oh no, meidän takapihalla tulvii! Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy, miltä tuon piha-aitamme takana olevan puron/ojan/minkälie pitäisi näyttää: 


Tällä haavaa tuolla näyttää tällaiselta - ei kiva: 
Nyt vaan sormet ja varpaat pystyyn, että vesi ei enää kovin paljoa tuosta nousisi, ja että niin terassi kuin aidatkin kestävät sortumatta tämän pienimuotoisen kevättulvan, eivätkä myöskään lähde sen mukaan. Mulla ei nimittäin ole mitään käsitystä, korvaako esimerkiksi vakuutus tällaisia vahinkoja, jos sattuukin käymään ikävästi. 

10 kommenttia :

 1. Oho, toivottavasti vesi pian laskee!

  VastaaPoista
 2. Oma järvi! :) No ei vaan, näyttää aika kuumottavalta, toivotaan että tasoittuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin sauna päälle ja uimaan ;) Toivotaan tosiaan - mutta mitä turhia sitä stressaamaan, kun asialle ei itse voi nyt tehdä mitään.

   Poista
 3. Mun vanhemmat asuu kans rivitalos joen rannalla, sielä jo eilen rakennettiin lisää tulvavalleja kun meinas mennä ihan överiks se veden nousu. Huomenna kuulemma tulvahuippu, peukut pysty tääläkin. Ja myös teidän puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, kuinka jännät paikat oikean joen varsilla tulva-alueilla on, kun itsekin jo taivastellaan tuota pikkupuroa :/ Toivottavasti heilläkään ei tule ikäviä yllätyksiä!

   Poista
  2. Pahin alkaa vissiin olla ohi. Pe-la yönä oli vielä noussut 12cm vedenpinta, mut kuivin jaloin on rivitalojen asukkaat onneksi selvinneet. Tulvavallien, päivystäjien, lisäojien kaivamisten ja vesipumppujen avulla. Melko touhua :)

   Poista
  3. Meilläkin selvittiin säikähdyksellä, ja vesi on tuolta ojasta jo laskemaan päin, huh :)

   Poista