tiistai 2. huhtikuuta 2013

Kylässä meillä: Eteinen

Eteinen on meidän talossamme hieman häilyvä käsite. Kuten alemmasta kuvasta näkyy, meillä on pieni kuraeteinen, mutta myös muualla alakerran puolella "eteistilaa". Kuraeteisessä säilytetään kauden useimmin käytettyjä kenkiä, ja siellä on myös peilikaappi takeille ja osalle kengistä. Tällä hetkellä esimerkiksi kesä- ja juhlakengät asuvat yläkerran vaatehuoneessa. Eteisen yhteydessä on myös kulku alakerran vessaan. Yläkerran alle jäävä, muuta alakertaa huomattavasti matalampi tila on valaistu upotetuilla spottivaloilla.
 Sisätiloissa, portaiden vieressä meillä on syvennys narikalle, jossa roikkuvat useimmin käytetyt takit. Naulakko on isäni käsialaa, ja se on tehty metalliputkista, muttereista sekä mustasta mattamarmorilevystä. Sen vierestä kuljetaan pieneen varastoon selkä kylpyhuoneeseen, jonka oven viereen hankimme Magisin Chair Onen, joka toimii lähinnä "kenkiensolmimistuolina". Mustat matot saimme ikuisuuslainaan vanhemmiltani, jotka ovat muutama vuosi sitten teettäneet ne omaan eteiseensä.


Eteistilasta vasemmalle jää keittiö, joka on erotettu tilasta kahdella jääkaappi-pakastimella, joiden taakse olemme hankkineet senkin. Siitä päästäänkin sitten jo oikealle jäävään tv-nurkkaukseen ja ruokailutilaan. Käytännössä "eteinen" ja tyhjä tila vievät melko paljon alakerran neliöistä, mutta itseäni se ei haittaa; tykkään tällaisesta, lähes kauttaaltaan avoimesta ratkaisusta, enkä toisaalta edes kaipaa lisää huonekaluja tai muuta sälää alakertaan!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti