lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kylässä meillä: Makuuhuone

Makuuhuoneen nurkkia ollaan täällä bloginkin puolella muutamaan otteeseen nuohottu, mutta makkaria kokonaisuudessaan en ole tainnut vielä esitellä. Siispä tuumasta toimeen! Tältä näyttää makuuhuoneen ovensuussa...
 
 
... kun katsoo alaspäin. Siellä se lumi vaan sulaa - hitaasti, mutta varmasti!
 
 
... kun katsoo makuuhuonetta kohden alakerrasta ylöspäin. Siellä se on; kakkoskerroksen kulmassa, omassa ylhäisessä yksinäisyydessään. Sitten itse huoneeseen, joka on aikas pieni tila, mutta tarkoitukseensa ihan passeli. Mielestäni on turha tuhlata neliöitä huoneeseen, jossa viihdytään ainoastaan unten mailla.
 

 Kuten kuvasta näkyy, suurinta osaa huoneesta hallitsee sänky, joka vie satakasikymppisen patjansa lisäksi vielä tilaa reunoillaan kymmenisen senttiä suuntaansa. Tuon futon-tyyppisen rungon olen sosialisoinut veljeni luota, kun hän kyllästyi siihen; se on hankittu joskus vuonna kivi ja kirves Vepsäläiseltä. Tykätään nukkua lattian rajassa, eikä mun selkäni kestä kuin äärimmäisen upottavan pehmeää patjaa, joten tämä ratkaisu on ja pysyy. On meinannut useampaankin otteeseen nimittäin sulaa silmät päästä, kun olen noita pehmeimpiä patjaratkaisuja käynyt testailemassa ja sitten vilkaissut hintalappua... "Suomalaiset ovat tottuneet kovaan tai keskikovaan, ei näille pehmeille ole niinkään suurempaa kysyntää". 
 
 Vaihdoin eilen kokeeksi sänkyyn H&M Homelta tilaamani lakanat, jotka ovat muuten aivan kammottavaa kuraa. Luulin tilanneeni kohtuullisen basicit, harmaat lakanat - roiman aleprossan pyörryttämänä en tainnut edes tarkistaa materiaalia, vaan tiirasin vain kuvaa. Liukuväri oli positiivinen yllätys, mutta kaikki muu mättää: ovat tuommoista härskisti kiiltävää, äärimmäisen sähköistä matskua. Riks, raks, poks vaan. Experimentation status: failed.
 

Tässäpä sitten kuvaa toiseen suuntaan. Huoneen nurkassa on Hayn keltainen vaatenaulakko, jossa roikkuu milloin mitäkin. Vaatteita meillä ei säilytetä makuuhuoneessa oikeastaan ollenkaan, vaan tuo oikeassa nurkassa näkyvä liukuovikaappi sisältää lähinnä petivaatteita, kirjoja (!) ja - krhm - kenkiä. Ehdoton suosikkiasia makuuhuoneessamme ovat nuo sisäikkunat! Vastakkaisella puolella on myös iso ikkuna ulospäin, mutta sen sälekaihtimet pysyvät useimmiten suljettuina, koska naapuritalo on niin lähellä. Valoa pääsee sisään onneksi runsaasti näistä sisäikkunoista, jotka osoittavat suoraan alakerran jätti-ikkunoita kohti!
 


 
Katossa meillä killuu Härva-valaisin, joka on häikäilemätön kopio iät ja ajat himoitsemastani Moooin Random Lightista. Ehkä joskus sitten; nyt piti tyytyä tähän. Lisäksi tässä vielä pari kuvaa "mun puoleltani". Molemmilla meillä yöpöytänä toimivat Kartellin kaksikerroksiset Componibilit, jotka ovat osoittautuneet meille hyväksi ratkaisuksi, vaikka pölyä tuntuvatkin keräävän itseensä varsin lahjakkaasti. Lukuvaloja en ole vieläkään saanut hommattua, mutta eipä meistä kumpikaan niitä tositarkoituksella ole edes kaivannut; ei ole ollut liian suuri vaiva lukea iltaisin kattovalon alla. Semmoinen makuusoppi meillä.
 
Leppoisaa lauantain jatkoa kaikille!

8 kommenttia :

 1. Lakanat näytti hurjan kivoilta, onneksi kirjoitit niistä lisää, etten niistä enempää ehtinyt innostua ;) Tilan tuntua saa varmasti noista sisäikkunoista :) Meilläkin makuuhuoneet on pienet, mutta hyvin on pärjätty! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olivat kyllä pettymys nuo lakanat :( Kissa-parkakaan ei pääse sänkyyn nukkumaan, kun se saa niistä sähköiskuja :DD Mieluummin otan neliöt oleskelutiloihin minäkin, kun ei koti mikään suurensuuri ole :)

   Poista
 2. Näyttää tosi kauniilta! Kuinka suuri kotinne on neiliöiltä, mielenkiinnolla kysyn kun oman tilankäyttöä alkaa suunnitella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on neliöitä 110/130, eli ei mikään superiso talo :) Ilmeisesti tuo 20 neliön osa tarkoittaa saunaa & varastotiloja, eli asuintilaa on tuo 110 neliötä :)

   Poista
 3. Näytti mun silmään kyllä aika creepyltä nuo lakanat :D Sähköiskuthan on just sitä mitä haluaa nukkumaan mennessään saada.. Ja just hyvä, että tilaa on siellä missä sille on enemmän käyttöä, kivalta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuo kiilto on kyllä munkin mielestäni melko irstaan näköistä :DD

   Poista
 4. Voi olla, että on kovin miellyttävää pötkötellä sähköshokkihoitojen lomassa :D Kivalta kyllä näyttää, simppeliä mutta valoisaa. Me like! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäpä olisikaan ihanampi aamuherätys: energiaa päivään pienten sähköpurkausten muodossa ;) NOT.

   Poista