maanantai 8. huhtikuuta 2013

Lisää terassisuunnitelmia

Viikonloppuna alapihan terassi alkoi jo pilkottaa lumimassojen alta, joten innostuin haaveilemaan myös siitä, mitä sinne voisikaan kesäksi keksiä. Terassi ei ole koolla pilattu, joten mitään kovin suuria suunnitelmia ei sen  varalle kannata kuitenkaan tehdä. Isoimpana inspiraation lähteenä toimi jälleen kerran Sköna Hemin gallerioista koneelle nyysitty kuva, joka on alla vasemmalla:


Oikealla puolella kuva puun varjostamasta pikkuterassistamme. Muistelin, että meillä on tallella vielä tuon inspiskuvan kaltainen korikeinu suoraan kultaiselta 80-luvulta, ja siellähän se riippui kesämökin parvekkeella. Kyseessä on aika lailla samanlainen yksilö kuin kuvassa, mutta väriltään se on valkoinen. Seuraavalla mökkireissulla tarkoituksena olisi survoa se auton peräosaan ja kuljettaa meille kotiin. Ette muuten uskokaan, kuinka paljon tuollaiseen viisioviseen miniautoon pystyy hyvällä tahdolla ja pienellä väkivallalla ahtamaan tavaraa takapenkit kaadettuna - siellä on matkannut esimerkiksi eteisemme iso lipasto kokonaisena paikasta toiseen :) Lisäksi terassille olisi kiva saada muutama tuoli tai penkki sekä pieni pöytä. Ja tietysti vähän tilpehööriä!

Tolixin tuolit tai jakkarat ovat pyörineet haavelistalla jo pidemmän aikaa. Ovat tosin melko tyyris investointi, kun alaterassin käyttöasteesta meillä ei ole vielä mitään varmuutta. Toisaalta siellä voi tulla istuskeltua paljonkin kuuntelemassa aidan takana kulkevan puron solinaa, ja grillailemassa puugrillillä (johon muuten pitäisi hankkia ritilä). Tykkään myös Solios-betonijakkaroista, joita voisi käyttää myös laskutasoina. Keinuun  ajattelin hankkia muutaman perustyynyn lisäksi jonkin kivan tyynynpäällisen, kuten kuvassa olevan By Nordin sisustustyynyn; sekä jonkinlaisen viltin - tällä hetkellä erityisesti Ratzerin Twist a Twill-peitto  pyörii ajatuksissa. Pienistä pöydistä silmää miellyttäisi eniten Hayn DLM, joka olisi kätevä siirtää myös tarvittaessa yläterassin puolelle.

Osaatteko muuten vinkata, mikä olisi paras paikka ostaa/tilata noita Tolixeja Suomeen/Suomessa? Muutamaan paikkaan olenkin törmännyt, mutta kovin aktiivisesti en ole vielä ottanut selvää esimerkiksi toimituskuluista ja kunkin putiikin valikoiman laajuudesta. Eipä tässä tosin missään jäniksen selässä olla, jos katsoo tuota edelleenkin pihalla makaavan lumimassan kokoa, oijoi...

4 kommenttia :

 1. Heippa Krista, mie tilasin meiän tolix tuolit Anne's Past & Present liikkeestä Helsingistä. Ja voin kyllä suositella, ihan mahtavaa palvelua ja sit ei postimaksua. Haluisin vielä joskus sit ne baarijakkarat meille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :) Jos joku päivä ehtisi vaikka paikan päälle katselemaan!

   Poista
 2. Oijoi! Tuolla teidän pikkuterassillahan pystyy järjestämään just sellaisia idyllisiä pihajuhlia -muutamia lyhtyjä ja lamppuja roikkumaan pilkkopimeän aikaan tuohon puuhun niin avot! :)
  Olisipa jo kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä - sitä ootellessa, sitä ootellessa ;)

   Poista