keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Poreilevia haaveita

Lupasin tuossa muutama postaus takaperin kertoa eräästä suuremmasta, terassiin ja pihaan liittyvästä suunnitelmastamme, joka tosin vielä on aika lailla unelman asteella. Joskus alkuvuodesta postailin hupsusta ideasta hankkia pihallemme kylpytynnyri, tuttavallisesti palju. Otinkin asiakseni tutustua kymmeniin markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin, ja kyllä se vaan niin meni, ettei kyseinen kylpyratkaisu sovi meille. Suurimmiksi ongelmiksi nousivat ensin paljun lämmityskysymykset sekä myös ihan puhtaasti ylläpito: esimerkiksi vesi pitäisi vaihtaa melkein jokaisen kylpykerran jälkeen, mikä ei olisi kustannuksiin tai vaivaan nähden ehkä se sopivin ratkaisu meille. Viimeisen naulan arkkuun löi alustavissa suunnitelmissa olleen paikan mahdottomuus: ei tuonne alaterassille uskalla ilman täyttä uudelleenrakennusta heittää mitään niin painavaa - eipä siellä kestä perustus, ei. 


Siksipä lähdin selailemaan varovaisesti ulkoporealtaiden valikoimaa. Olen aiemmin jotenkin vierastanut niitä. Jostain syystä mielessä on ollut päällimmäisenä pihan keskelle sijoitettu katseenvangitsija; välkkyvissä ledivaloissa kylpevä ja kaikenmaailman härpäkkein varustettu, massiivinen viritys, johon mahtuu helposti kymmenen pepsodent-hymyistä, Pitbullin tai vaihtoehtoisesti Toivo Sukarin näköistä tyyppiä skumppalasit käsissä ja Ray-Banin Aviatorit silmillä.


Eli ei ihan ylläolevan kaltaista viritelmää meille... Jo pikaisen haeskelun perusteella löysin vähemmän tilaa vieviä ja huomaamattomampia malleja! Meille riittäisi helposti kolmen hengen malli, jonka saisi suurimmilta osin upotettua terassin katettuun tilaan. Pakko tunnustaa, että olen tehnyt jo mittailuja: katettuun osaan mahtuisi mainiosti muutakin altaan lisäksi, toki sohvan paikkaa joutuisi siirtämään. Terassimme on myös korotettu, joten upotus onnistuisi näin silmämääräisesti suhteellisen helposti; altaan huoltoluukunhan pitäisi olla helposti saavutettavissa terassin alla. Tarkempia suunnitelmia toki pääsee viilaamaan vasta, kun kesemmällä pystyy ryömimään tuonne alle tekemään tarkempia havaintoja, mutta olen varovaisen toiveikas!Viime viikonlopun messuilla kävimme kyselemässä tietoja useammaltakin alan toimijalta, ja tällä hetkellä meille sopivin malli saattaisi olla Suomessa kasattava Novitekin Ropi, jossa myös harmaan vaihtoehdon ulkoverhoilu tuntuisi sopivan oman talomme väritykseen erittäin hyvin. Erittäin alustavien suunnitelmien mukaanhan allas upotettaisiin terassiin suurimmilta osin, mutta jonkin verran ulkoverhoiluakin jäisi näkyviin; ihan turvallisuussyistäkin en tahtoisi allasta terassin oven kylkeen ihan kokonaan upottaa.


Porealtaan ehdottomana plussapuolena olisi yleinen helppous, mihin vaikuttavat eniten esimerkiksi veden harva vaihtoväli sekä altaiden automatiikka. Toki kyseessä on osto- ja perustamiskustannuksiltaan aika tuntuva pläjäys, että se vaatii hyvän tahdon lisäksi myös tarkkoja suunnitelmia. Molemmat meistä ovat tosin sen verran innostuneita tästä, että ainakin suunnitteluvaiheeseen päästään varmasti - jää nähtäväksi, päästäänkö näillä eteenpäin ehkä jo tämän kesän aikana tai viimeistään ensi vuoden loppukeväästä! 

Löytyykö joltakulta omakohtaisia kokemuksia ulkoporealtaista? 

Kuvat lainattu täältä, täältä, täältä & täältä

7 kommenttia :

 1. Kuulostaapa ihanalta! Mielestäni tämä on ihana sijoitus ja varmasti tulee olemaan hitti sekä kesällä että talvella. Monelta suomalaiselta löytyykin kotoa sauna (myös allekirjoittaneelta) ja vaikka aikoinaan olen kova ollutkin saunomaan niin nykyään kaipaisin enemmän vaatekomeroa kyseisen tilan paikalle. Kuitenkin tälläinen ulkoporeallas olisi aika mieletön <3 Töissä olen päässyt tuollaista testaamaan sekä kesällä, että talvella ja johan on ihana! Sinne vain kavereiden kesken pulahdettu ja talvella ollaan pipot päässä törötetty ja nautittu kuohuvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tuo sauna on olemassa, mutta ainakin itse olen vähän enemmän kylpy- kuin saunaihmisiä, vaikka kyllä saunominenkin maistuu, ainakin vähän kerrassaan :) Tässä itsekin erityisesti viehättää tuo talvikäytön mahdollisuus!

   Poista
 2. Oi vitsi miten ihana haave! Toivottavasti se toteutuu :)

  VastaaPoista
 3. Jes, mahtava haave! :) mutta ihme nihkeilyä noiden ledivalojen suhteen, kyllä nyt pikkasen pitäisi tunnelmavaloihin panostaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, no ei ne ledivalot yksistään, mutta jos niihin yhdistää vielä telkkaria, äänentoistojärjestelmää ja tollasta pissikaarelta näyttävää suihkua (kuten kuvassa), niin viimeistään silloin alkaa mennä vähän liian tunnelmalliseksi mun makuun ;)

   Poista