perjantai 12. huhtikuuta 2013

Suomen ankein etupiha?

Nyt kaikki niksinikkarit ja vinkkiviikarit kuulolle, täällä kaivataan villejä ideoita! :) Etupihamme nimittäin on kaivautunut hiljalleen lumi- ja jääkerrostumien alta paljastaen kaiken ankeutensa. Kuvamateriaalin muodossa, olkaatten hyvät: Autokin näyttää olevan sopivasti äklöttävän kurainen - sopii tunnelmaan! Tietysti pihan siivoaminen viimeistenkin lumien sulettua auttaa vähän, mutta muutkin neuvot olisivat kalliit.
 
Kyseessä on se puoli talosta, jolla ei todellakaan oleskella, vaan auto jätetään pihaan ja painutaan sisälle etuovesta. Naapurin auto kun on siinä heti oman auton viekussa, ja vastapäätä on valehtelematta alle kymmenen metrin päässä naapurin mökki, niin chillailut jäävät suosiolla takapihalle. Onhan tämä kuitenkin main entrance (hahah), ja samalla oikeastaan ainoa osa, mikä näkyy ulkopuolisille (eikä se ole kiva itsekään kotiin tulla näin askeettisiin maisemiin), joten jotain pientä tänne tarttis tehtailla! Talvella lykkäsimme ensihätään aidanvieruksen lumikinoksiin muutamat aidanseipäät ja lyhdyt sekä myös pari lyhtyä terassin portaille, mikä runsaan lumipeitteen kanssa riitti luomaan tunnelmaa: 


Itselläni on ideat aika vähissä, eikä tuota kassavirtaakaan ole määrättömästi ohjattavissa etupihaan. Miten te piristäisitte tätä karua, harmaata pikkuplänttiä? Laittakaa rohkeasti niksit jakoon ja jättäkää minut kiitollisuudenvelkaan :)

8 kommenttia :

 1. Jonkinlaisilla ruukkuistutuksilla? Eikös jotain tuijia tai sellaisia voisi tökätä ruukkuunkin, ne myös kestäisivät talven yli eikä tarvitsisi koko settiä uusia joka kevät... Lisäksi jos haluaa jotain väriä, niin voisi laittaa myös jotain kesäkukkia ruukkuihin? Aika laimeita on nämä munkin ideat :). Esim. googlen kuvahaku "Tuija ruukussa" tuottaa muutaman aika kivan jutun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timanttituijia (?) ollaan itsekin tuohon portaita reunustamaan vähän mietiskelty.. Vaikuttaisivat olevan suht helppohoitoisia ja kestäviä :) Kiitos vinkeistä!

   Poista
 2. Ehdottomasti jotkut isot ruukut joihin mieluisia istutuksia. Itsellä tuli juurikin mieleen nuo timattituijat ja jouluna niihin sais vielä kivat valotkin. JenniK

  VastaaPoista
 3. Ruukkujen puolesta liputan minäkin. Riittävän isot ruukut ja useampi erilainen samaan ryhmään. Jos etupiha on auringon puolella, erilaiset mehikasvit ja heinät muodostavat hienoja ryhmiä. Vähän enemmän varjossa pärjäävät myös mm. erilaiset muratit. Monivuotiset näyttävät usein yksivuotisia kesäkukkia paremmilta, vaikka vain yhden kesän eläisivätkin. Tosin puoliviileässä varastossa talvehtivat hyvin ruukuissakin. Mun henkilökohtainen mielipide on, että tuijat on ehkä vähän jo nähty, teillä on niin uuden oloinen talo, että piha huutaa jotakin vähän valtalinjasta poikkeavaa.

  Ja kun otat sellaisia kasveja, jotka eivät varsinaisesti kuki, jää hoitokin aika vähiin, vettä vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ideoita, kiitos :) En muuten olekaan edes tarkkaan katsonut, mihin aikaan ja kuinka pitkään tuohon etuterassille paistaa; pitääkin tsekata!

   Poista
 4. Valkoisella Harmajalla on kiva idea laittaa etupihan kasvit pusseihin. En osaa selittää tarkemmin, mutta alla linkistä pitäisi löytyä esimerkkejä. Yksinkertaista mutta näyttävää. Talvella kaveriksi joku kiva lyhty ja avot!

  http://divaaniblogit.fi/valkoinenharmaja/tag/piha-2/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä kurkkaamassa, kunhan ehdin :)

   Poista