lauantai 20. huhtikuuta 2013

Things I love: Tomato Soup

Tämän hetken ruokalemppareihini kuuluu ehdottomasti kotitekoinen tomaattikeitto. Siihen vielä kylkeen tuoretta leipää, niin safkasetti vie kielen mennessään jopa kaltaiseltani ruokavammailijalta. Tämän hetken suosikkiresepti kulkee seuraavasti: 


Suht simppeli tomaattikeitto

Puolikas purjosipuli
1 vihreä tai punainen chili, maun mukaan
3 rkl hyvää oliiviöljyä
2 prk tomaattimurskaa, mieluiten Mutti Polpa
3 dl kasvislientä
1 tl sokeria
3 viipaletta paahtoleipää (paahdettuna) tai vaihtoehtoisesti muuta kuivahtanutta vaaleaa leipää
1 rkl punaista pestoa
1 tl mustapippuria
½ dl hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
Ripaus suolaa

Päälle
Tuoretta basilikaa
(Juustoa maun mukaan)
(Loraus oliiviöljyä)
(Krutonkeja)

1. Pilko purjo ja chili ohuiksi paloiksi. Kuullota niitä öljyssä parin minuutin verran. Käytä jo tässä vaiheessa kattilaa.
2. Lisää mukaan tomaattimurska, sokeri ja kasvisliemi. Kiehauta.
3. Paloittele leivät ja lisää ne kattilaan. Pidä keitosta miedohkolla lämmöllä noin vartin verran. 
4. Lisää mausteet ja yrtit. Soseuta keitto blenderissä (tai sauvasekoittimella). 

Nauti :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti