torstai 11. huhtikuuta 2013

Tuparit ihan pihalla?

Tupaantuliaiset ovat meiltä jääneet ainakin vielä toistaiseksi pitämättä. Meillä on toki käynyt täällä kavereita eri puolilta Suomea viettämässä viikonloppua, mutta mitään sen isompia kekkereitä emme ole saaneet kikkailtua kokoon. Ehkä sitten kesällä, kun juhlia voisi viettää osin ulkosalla? Kesän kuluessa olisikin huippua järjestää yhdet tai ehkä jopa muutamat (niitä aikatauluja kun on loma-aikaankin yllättävän vaikea synkkailla useamman ihmisen kanssa) pihapartyt vähän suuremmalla joukolla! Juhlienjärjestelyvimma nostaa selkeästi päätään näin kevään kynnyksellä, kun viimevuotisten häiden järkkäilyistä alan olla jo selvinnyt, heh :) Päädyin siis haaveilemaan ulkoilmatupareista - minnepä muuallekaan kuin Style Me Prettyn gallerioihin, jotka tulivat enemmän kuin tutuiksi häitä suunnitellessa. Kas tässä, inspiraatiopläjäys rennoista kesäjuhlista: 


Simppeliä, kaikille maistuvaa ja nopeasti valmistuvaa safkaa tarjolle kivalla tavalla: pizzaa, salaattia, hampurilaisia ja hodareita grillistä lisukkeineen, ranskalaisia... Ketään ei tarvitsisi nakittaa tunneiksi raatamaan lihapatojen ääreen, eikä ihmisiä tarvitse istuttaa jäykästi pöydän ääreen syömään. Eikä noita hampurilaisia toki kenenkään tarvitsisi tarjoilla kovat kaulassa ;)
Eturuuaksi, jälkkäriksi ja naposteltavaksi erilaisia herkkuja! Juustoja, poppareita... Mitä sitä nyt keksiikään? Erityisen ihastunut olen noihin marjoista ja hedelmistä tehtyihin vartaisiin, nam! Tässäkin tärkeää on helppous: meille tärkeintä hyvissä kemuissa on päästä viettämään aikaa ystävien seurassa, ei huippuunsa viilattu menu.
Lisäksi tietysti jääkylmää juomaa! Itse panin muun hääkrääsän ohella hankkimani sinkkivadit kiertoon viime vuonna, joten kottikärryt jäillä täytettynä voisivat olla nappivalinta juomien tarjoiluun, semmoiset kun tästä taloudesta jo löytyy valmiina. Lisäksi juomalistalle pääsisi luultavasti ainakin Rikun lempparidrinkkiä, mojitoa.
Puihin ja terassin katokseen roikkumaan riisipaperilyhtyjä taikka lasipurkkeja, joiden sisälle ledikynttilät. Kummempaa koristelua kynttilöiden lisäksi ei mielestäni edes tarvita!

Onko teillä siellä ruudun takana tiedossa paljon juhlia kesälle?

8 kommenttia :

 1. Ah! Ihania inspiraatiokuvia! Mukavia tupareita näillä ideoilla niistä tulee varmasti upeat.

  VastaaPoista
 2. Siellä ne pihakemut jo häämöttää pihapuun katveessa. :)

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi, tulisi jo kesä! Pidän juhlista ja jos saisin vapaat kädet ja budjetin, niin pitäisin vaikka mitä juhlia. Vuosia takaperin oli aina teemajuhlia sekä perinteiset tupari-synttäri-halloween-yms.kekkerit, nyt on ehkä liiaksi "rauhoittunut". Perinteeksi ovat muodostuneet kaupunkiasunnon parvekkeella olevat "tyttöjen mojitot" eli oman ruukun piparmintut hyötykäyttöön jos näin voi sanoa. Näitä aina joka kesä toteutetaan. Lisäksi valmistujaisia tai synttäreitä on juhlittu ulkosalla esim. Suomenlinnassa piknikmäisesti sangrian voimin. Sitten kun saa sen pihan ja pihapuut, niin sitten.. Ensi kesänä on tarkoitus toteuttaa kemut saaressa Hgin edustalla, jonne jo viime vuonna piti mennä, mutta sääilmiö pilasi koko touhun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, budjettia tässä täytyy kyllä pitää silmällä, eli mitään kovin erikoista ei viitsi juhlia varten hankkia :) Ehkä sitten, kun parin vuoden päästä juhlitaan kolmekymppisiäni, niin voisi järkätä oikein perusteelliset kemut!

   Poista
 4. Vitsi mitä herkkuja! Nyt mäkin haluun pitää kesäpippalot! :D

  VastaaPoista