keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Homemade ketchup

Sain pyynnön postata maanantaina väsätyn, kotitekoisen ketsupin ohjetta, joten täältä pesee:
 
 
n. 3½ dl valmista ketsuppia
 
1 kg kypsiä tomaatteja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
½ dl fariinisokeria
½ tl mustapippuria myllystä
1/4 tl paprikajauhetta
½ chilipalko
tuoretta basilikaa
tuoretta timjamia
3 rkl punaviinietikkaa
½ tl suolaa
 
1. Poista tomaateista kannat ja lohko tomaatit.
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää tomaatit, sokeri, paprikajauhe ja pippurit.
3. Hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.
5. Lisää etikka ja suola. Jatka kypsentämistä vielä noin 45 minuuttia.
6. Lisää joukkoon yrtit.
7. Soseuta sauvasekoittimella. Erityisen sileää ketsuppia saa pusertamalla seoksen vielä siivilän läpi.

6 kommenttia :

  1. Naaam! Kiitos! Himotti hampparit eilen jo niin paljon, että oli pakko iltasella leipoa sämpylät ja paistaa pihvit, mutta vielä mentiin kaupan ketsupilla. Ens kerralla kyllä testaan myös tän ja laitan Miehen tekemään aiolia - siinä vasta superkotihampparit! :) (niin ja jos vaikka pääsis porukoitten terassille grillin ääreen, oih..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Aiolia oli meilläkin, mutta se oli niin ällön näköistä (vaikka hyvää olikin), etten tullut ottaneeksi kuvaa :D

      Poista
  2. Ai säkin oot tehnyt itse ketsuppia! Se on tosi hyvää.
    Meillä on aika samanlainen ohje, mut mausteita ollaan jouduttu vähän muuttelemaan, kun olen paprikalle allerginen. Ajattelin julkaista sen kanssa tässä joku päivä.. Ehkä, jos saan aikaiseksi.

    VastaaPoista
  3. Namnamnam!!! Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista